Festivaluri anunţate pentru 2022. Care sunt cele mai aşteptate festivaluri din România şi străinătate - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Anul acesta e poate anul cu cea mai mare poftă de distracţie după pandemia care a oprit toate evenimentele importante, fie ele sportive sau culturale. Iar relaxarea restricţiilor în mai multe ţări de pe glob le-a dat avânt organizatorilor să reînceapă pregătirile pentru unele dintre cele mai îndrăgite festivaluri din lume. Au fost deja mai multe festivaluri anunţate pentru 2022 atât în România, cât şi peste hotare.

Festivaluri anunţate pentru 2022 în România

SAGA Festival (3-5 iunie)

Vara începe cu SAGA Festival, pe Arena Naţională din Bucureşti, iar lista cu artiştii prezenţi în cele 3 zile este deja extrem de generoasă şi încă nu a fost finalizată. Printre cei care vor cânta în aceste zile în capitală se numără Afrojack, Fedde Le Grand, Tiesto şi Vanotek. Preţurile sunt cuprinse între 600 şi 1.000 de lei, dar urmează să fie anunţat în curând şi un al patrulea pachet, Ultra VIP Pass. Accesul minorilor sub 14 ani la festival este strict interzis.

Vest Fest Timişoara (10-12 iunie)

Cel de-al doilea festival al verii se va desfăşura pe aeroportul utilitar Cioca, de lângă Timişoara, iar pe lista trupelor ce vor urca pe scenă figurează: BUG Mafia, Alternosfera, Bucovina, Coma, Luna amară şi mulţi alţii. În Presale un bilet pentru cele 3 zile de festival costă 189 de lei, iar dacă vrei să mergi cu gaşca şi iei 5 bilete o dată, preţul coboară la 151 de lei pentru fiecare.

Out of Office Fest (18 iunie)

Pe 18 iunie, de această dată în Bucureşti, la Arenele Romane, sunt aşteptaţi să urce pe scenă cei de la Coma, The Mono Jacks, Byron, Sarmalele Reci, E.M.I.L. şi Rockabella. Biletele costă în Early Bird 100 de lei şi apoi, 130 de lei.

Neversea (7-10 iulie)

Luna iulie va abunda în festivaluri şi începe cu cel de pe plaja Neversea din Constanţa. Cea de-a patra ediţie pregăteşte surprize mari pentru spectatori, dar câţiva dintre artiştii ce vor cânta la malul mării au fost deja anunţaţi, printre ei fiind Steve Aoki, Alan Walker, Black Eyed Peas, Don Diablo şi Timmy Trumpet. Preţurile abonamentelor încep de la 682 de lei pentru acces în toate cele 4 zile de festival şi ajung la 1.430 de lei pentru accesul VIP.

Neversea, foto: themayor.eu

Rock the City (16 iulie)

Nici nu se sting bine ecourile Neversea şi la Bucureşti urcă pe scenă 2 legende ale muzicii rock. KISS şi Whitesnake vin la Rock the City 2022 cu turneele lor de adio, după 49, respectiv 44 de ani de carieră. Concertele vor avea loc la Romexpo, iar preţurile biletelor sunt cuprinse între 270 de lei şi 700 de lei.

Electric Castle (13-17 iulie)

În acelaşi weekend, dar la Cluj, la Bonţida va avea loc cea de-a opta ediţie a Electric Castle. Capetele de afiş sunt anul acesta Twenty One Pilots, Gorillaz şi Deftones, dar lista celor ce vor cânta în aceste zile pe domeniul Banffy este mult mai generoasă. Un bilet pentru o zi costă 60 de euro, în timp ce unul ce asigură prezenţa în toate zilele de festival este 150 de euro.

Open Air Blues Festival Brezoi (19-24 iulie)

A patra ediţie a unuia dintre cele mai bune festivaluri de blues din Europa are un line up de invidiat, în frunte cu celebra Beth Hart. Biletele pentru accesul general la Open Air Blues Festival costă 477 de lei şi 53 de lei pentru fiecare persoană care vrea să campeze în spaţiul special amenajat. Accesul copiilor sub 13 ani este gratuit la concerte şi în camping atâta vreme cât sunt însoţiţi de un adult.

ARTMania (22-24 iulie)

Cel mai longeviv festival rock din România se desfăşoară la Sibiu şi va avea, ca de obicei, nu doar concerte, ci şi expoziţii, lansări de carte şi proiecţii de filme. Printre artiştii anunţaţi sunt Mercyful Fate, Transatlantic, Cult of Luna şi Testament, iar abonamentul pentru toate cele 3 zile costă 477 de lei.

Rockstadt Extreme Fest (3-7 august)

Vor fi 5 zile pline la început de august la Râşnov, iar activitatea de la cele 2 scene se anunţă una aprinsă. Printre numele care vor cânta la Rockstadt se regăsesc Cargo, Nemesis, Blacksheep şi Don Gatto. Cele mai ieftine 3 tipuri de abonamente sunt deja Sold Out, aşa că mai sunt disponibile cele de 685, 738 şi 791 de lei. Biletele pentru copii cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani costă 264 de lei, în timp ce biletele pentru o singură zi costă 150 de lei pentru prima zi de festival şi 250 de lei pentru toate celelalte.

Untold (4-7 august)

Acelaşi weekend, alt loc, alt tip de muzică. Untold îşi deschide porţile pe 4 august, pe Cluj Arena şi îi are pe lista artiştilor confirmaţi, printre mulţi alţii, pe David Guetta, Don Diablo, Kygo, G-Eazy şi Oliver Heldens. Este deja a şaptea ediţie a festivalului, iar preţurile abonamentelor sunt cuprinse între 820 de lei şi 1.870 de lei pentru cele VIP.

Untold, foto: djmag.com

Summer Well (12-14 august)

Tot în august are loc, ca de obicei, şi festivalul organizat pe domeniul Ştirbey, în Buftea. Arctic Monkeys, Nothing but Thieves, Inhaler, Roosevelt şi Self Esteem sunt doar câteva dintre trupele care vor ajunge în acele zile la festival. Preţul unui abonament este de 575 de lei.

Living Rock (19-21 august)

Şi anul acesta Living Rock are loc pe Plaja Tuzla, iar abonamentele în Presale costă 250 de lei. 50 de lei costă accesul cu rulota în camping şi încă 20 de lei pentru fiecare dintre cei care vor să petreacă nopţile tot acolo. Printre trupele deja confirmate sunt Viţa de Vie, The Mono Jacks, Coma şi Robin and the Backstabbers.

Jazz in the Park (1-4 septembrie)

Toamna începe la Cluj Napoca cu Jazz in the Park, festivalul organizat în Parcul Etnografic Romulus Vuia din oraş. Încă nu se ştiu detaliile despre invitaţi sau preţurile biletelor, dar un lucru este cert: muzica bună va face iar casă bună cu natura.

Posada Rock (2-4 septembrie)

Începutul de toamnă vine şi cu o nouă ediţie a Posada Rock, pe Stadionul Municipal din Câmpulung Muscel. Cei de la Paradise Lost sunt cap de afiş, iar pe scena din Câmpulung va urca anul acesta şi trupa suedeză The Hounted. Până pe 1 mai abonamentele în Presale costă 300 de lei, după această dată preţul urcând cu 50 de lei.

Festivaluri anunţate pentru 2022 în străinătate

Coachella Music&Arts Festival (15-17 şi 22-24 aprilie)

Cel mai cunoscut festival de muzică din America de Nord a pregătit după 2 ani de pauză 2 weekenduri incendiare pentru această primăvară. Ca de fiecare dată, nume grele ale muzicii internaţionale vor fi pe scenele din Indio, California şi vor acoperi toate genurile, de la rock şi indie la hip-hop şi dance. Billie Eilish, Doja Cat, Megan thee Stallion sunt doar câţiva dintre cei prezenţi primăvara aceasta la Coachella. Kanye West trebuia să cânte şi el însă numele lui a dispărut de pe liste după ce mii de fani au semnat o petiţie prin care cereau ca acesta să fie exclus din festival din cauza postărilor lui din ultima perioadă care instigau la violenţă.

Coachella, foto: elle.com

Primavera Sound (2-4 şi 9-12 iunie)

Vara începe cu muzică bună la Barcelona. Massive Atack, Tame Impala, Gorillaz, Nick Cave & The Bad Seeds, Dua Lipa şi Beck sunt printre headlinerii acestor zile, dar pe lista participanţilor sunt zeci de artişti.

Hellfest Open Air Festival (17-26 iunie)

Festivalul organizat în Clisson, Franţa este deja la a 15-a ediţie, aşa că a pregătit 7 zile pline, în care peste 350 de trupe şi artişti vor urca pe cele 6 scene. Metallica, Guns N`Roses, Nine Inch Nails, Scorpions, Deftones, Gojira, Megadeth, Korn, Deep Purple, Judas Priest, Alice Cooper, Nightwish, Sepultura, Therion. Nu e o înşiruire a trupelor rock care au făcut istorie, ci o parte doar din trupele care vor face spectacol în prima lună de vară. Cum era de aşteptat, festivalul e sold out de multă vreme deja.

Glastonbury (22-26 iunie)

Și la Glastonbury biletele s-au vândut mai ceva ca pâinea caldă. Ediţia din acest an a festivalului organizat la Somerset, în Anglia, i-a pus capete de listă pe Billie Eilish, Paul McCartney, Kendrick Lamar şi Diana Ross. Vor urca pe scenă însă şi artişti şi trupe precum Doja Cat, Pet Shop Boys, Olivia Rodrigo sau Skunk Anansie.

Glastonbury, foto: bbc.com

Afro Nation (1-3 iulie)

Festivalul organizat în Portugalia este organizat direct pe plajă, la Portimao şi are 3 scene pentru artiştii invitaţi. Spectatorii care achiziţionează bilete VIP vor avea parte de acces în zone speciale şi chiar de o plajă privată, unde să se bucure din plin de soare şi muzică. Pe lista celor care vor cânta în cele 3 zile se regăsesc Burna Boy, Chris Brown, Wizkid şi Megan thee Stallion.

Tomorrowland (15-17, 22-24 şi 29-31 iulie)

Cea de-a treia ediţie a festivalului de muzică dance organizat în Belgia vine cu 3 weekenduri pline în miezul verii, aşa că şi pachetele puse în vârnzare sunt pentru toate gusturile şi buzunarele, de la simple bilete de acces la acces şi cazări care mai de care mai interesante. Printre artiştii confirmaţi se regăsesc Armin van Buuren, Afrojack, Bob Sinclar, Fedde le Grand şi Kara Savi, însă lista are deja sute de nume şi nu e încă finalizată.

Dekmantel (3-7 august)

Un alt festival de muzică electronică cu mare priză la public este Dekmantel, organizat la Amsterdam. Şi aici vor fi peste 120 de artişti care vor urca pe scene, iar abonamentele şi biletele pentru vineri, sâmbătă şi duminică s-au epuizat imediat cum au fost puse în vânzare. Se mai găsesc câteva bilete doar pentru primele 2 zile de festival.

Let It Roll (4-6 august)

Festivalul din Cehia revine şi el după 2 ani de pauză cu nume grele ale Drum&Bass-ului. 9 scene vor fi pregătite pentru cele 3 zile de festival, jocuri de lumini, focuri de artificii şi peste 350 de artişti. Locul de desfăşurare este o fostă bază militară, iar printre puţinele nume anunţate dintre cei ce vor cânta în aceste zile se remarcă deja Pendulum.

Sziget (10-15 august)

Pentru cei mai mulţi dintre fanii festivalurilor cel de la Sziget nu mai are nevoie de nicio prezentare. Muzica, dar mai ales atmosfera sunt cele care atrag anual zeci de mii de participanţi pe insula Obuda, Insula Libertăţii, cum mai este numită. Printre trupele şi artiştii anunţaţi până acum regăsim: Dua Lipa, Kings of Leon, Justin Bieber, Stromae, Calvin Harris, Tame Impala şi Arctic Monkeys. Abonamentele costă între 315 şi 515 euro, iar accesul în camping porneşte de la 7 euro de persoană.

Foto: szigetfestival.com

Burning Man (28 august – 5 septembrie)

Vara se încheie cu Burning Man, în deşertul Black Rock din Nevada, un festival care îmbină arta cu muzica, petrecerile nebune cu moda şi tot felul de medii experimentale. 80.000 de oameni participă în medie la fiecare ediţie, deşi preţurile nu sunt tocmai cele mai prietenoase. Anul acesta încep de la 575 de dolari, iar accesul cu maşina mai costă încă 140 de dolari.

Citeşte şi: Metalist la 13 ani. Aventura lui Rareș, chitaristul trupei Blană Bombă, de la Școala de Rock în căutarea unui babysitter, la deschiderea concertului OCS, turnee și festivaluri de rock – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO