fbpx

Căutare

Share this article

În 1991, actriţa Elizabeth Taylor înfiinţa Elizabeth Taylor AIDS Foundation (E.T.A.F.), care finanţează încă de atunci organizaţii din întreaga lume ce sprijină, printre altele, educaţia sexuală şi reforma decriminalizării HIV.

Acum, a venit vremea ca celebrei artiste (care a murit în 2011) să-i calce pe urme fina sa, Paris Jackson – fiica starului Michael Jackson -, care a devenit de curând ambasadorul celebrei fundaţii.

Actriţă, cântăreaţă, activistă, Paris Jackson (în vârstă de doar 19 ani), a vorbit despre noul ei angajament zilele trecute, la Global Citizen Live din New York (parte a Global Citizen Week, eveniment de amploare dedicat drepturilor cetăţenilor), unde a invocat şi viziunea pe care actriţa Elizabeth Taylor o avea asupra justiţiei sociale, viziune care a inspirat-o enorm şi pe ea.

Era pasionată şi deschisă… una dintre cele mai autentice fiinţe umane ale tuturor timpurilor„, a spus despre naşa ei, Paris, care chiar luna trecută a călătorit în Malawi, alături de E.T.A.F., pentru a-i vizita pe câţiva dintre cei infectaţi cu HIV.

“Vreau ca oamenii să ştie că este important să-ţi faci testele pentru HIV şi să-ţi cunoşti statutul indiferent de locul în care trăieşti”, a declarat artista explicând că instrumentele pe care le pune la dispoziţie fundaţia lui Elisabeth Taylor  – cum sunt, spre exemplu, clinicile mobile – sunt extrem de importante în zone precum Malawi, având în vedere distanţele enorme pe care pacienţii sunt nevoiţi să le parcurgă până la cea mai apropiată clinică sau prejudecăţile legate de jena de a face astfel de teste.

Paris Hilton îşi asumă aşadar să ducă mai departe “Crudiada SIDA”, cum a numit Vanity Fair fundaţia lui Elizabeth Taylor, implicându-se în cât mai multe proiecte menite să găsească leacuri pentru vieţi aflate la marginea prăpastiei.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO