Căutare

Share this article

În doar câteva ore va începe ediţia cu numărul 74 a Galei Golden Globes, primul mare eveniment din an al industriei cinematografice şi un bun barometru pentru Oscaruri. Premiile Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood, adică Globurile de Aur, sunt, la început de an, o bună ocazie de a rememora cele mai bune filme şi seriale ale anului trecut şi de a-ţi completa lista cu filme musai „de văzut”.

Primul între favoriţi este musicalul La La Landcu Emma Stone şi Ryan Gosling, care a fost nominalizat la şapte categorii. Pe locul al doilea, cu şase nominalizări, este drama Moonlight , iar cel de-al treilea film ca număr de nominalizări este „Manchester by the Sea” în care îi putem vedea pe Michelle Williams şi Casey Affleck (da, este fratele lui Ben Affleck).

Emma Stone şi Ryan Gosling în La La Land. Foto: Hepta

Spre deosebire de Oscaruri, Globurile de Aur împart comediile de drame, deci La La Land” poate pleca liniştit cu trofeul de cel mai bun film, titulatură pe care o va putea împărţi liniştit cu o dramă.

Să nu utăm că, tot cu această ocazie, Asociaţia Presei Străine la Hollywood acordă premii şi pentru serialele de televiziune.

La categoria producţiilor de televiziune domină nominalizările concurând la cinci categoriiAmerican Crime Story: The People v. O.J. Simpson, serialul despre celebru proces în care jucătorul de fotbal american de culoare a fost judecat pentru uciderea fostei sale soţii.

Pentru nostalgici, Game of Thrones” este nominalizat la categoria „cel mai bun serial TV – dramă”, dar are concurenţă serioasă de la debutantele „Westworld” (despre care pute’i citi detalii aici) şi de la Stranger Things.

Winona Ryder în Stranger Things. Foto: Hepta

La categoria „cel mai bun serial de comedie/musical” ne-au atras atenţia „Veep” şi serialul studiourilor Amazon „Mozart in the Jungle”.

Iar surpriza plăcută este că filmul „Toni Erdmann”, regizat de Maren Ade, o coproducţie cu participare românească şi cu acţiune la Bucureşti, a fost nominalizat la categoria „cel mai bun film străin”.

Lista completă a nominalizărilor se găseşte aici.

La final vă oferim şi alte câteva motive să petreceţi noaptea urmărind această gală: gazda showului este Jimmy Fallon, îi veţi putea vedea pe Winona Ryder, John Travolta şi Julia Louis-Dreyfus la un loc, dar şi pe Meryl Streep (care a adunat 30 de nominalizări la aceste premii de-a lungul prestigioasei sale cariere şi care a câştigat 8 premii Golden Globes)care primeşte cu la această ediţie Golden Globes un trofeu onorific – Cecil B. DeMille Award.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO