fbpx

Căutare

Share this article

Pandemia de coronavirus ne-a ţinut şi anul acesta mai mult în case, aşa că şi consumul de filme a fost unul considerabil. Platformele de streaming au avut grijă să nu lase publicul fără apariţii noi, dar nici cinematografele nu au dus lipsă de filme cu priză la public. Printre filmele şi serialele anului 2021 regăsim unele care vor rămâne cu note mari, cu siguranţă, în istoria producţiilor de acest gen.

Filmele anului 2021

Cinematografia a avut mult de suferit în ultimii ani, accesul spectatorilor fiind interzis în săli o bună perioadă de timp sau redus considerabil. Cu toate astea, avem pe listă câteva nume care au trezit mult interes în rândul publicului.

No Time to Die (Nu e vreme de murit)

Ultimul film din seria James Bond cu Daniel Craig în rolul celebrului agent nu avea cum să fie ratat, mai ales de fanii seriei. Îl descoperim astfel pe un Bond ieşit din activitate, dar care, aşa cum era de aşteptat, nu are parte de prea multă linişte.

Dune

Adaptarea cinematografică a celebrului roman cu acelaşi nume, scris de Frank Herbert, a stârnit mult interes printre spectatori, fie că ştiau deja povestea sau abia acum au descoperit-o. Evenimentele de pe Arrakis au fost foarte bine puse în context, iar temerile legate de o eventuală ecranizare s-au evaporat instantaneu după premieră.

West Side Story (Poveste din cartierul de Vest)

Adaptarea celebrului musical din 1957, sub bagheta nu mai puţin celebrului Steven Spielberg i-a fascinat pe cei care au văzut-o deja. Povestea clasică este construită atât de bine şi atât de actuală, pe muzica excelentă a lui Leonard Bernstein, încât chiar şi cârcotaşii s-au declarat surprinşi de cât de mult le-a plăcut filmul.

Red Notice

Amestecul de aventură şi comedie, prezenţa unor actori precum Ryan Reynolds, Gal Gador şi Dwayne Johnson şi povestea, cu totul, a făcut din Red Notice cel mai vizionat film din 2021, dar şi cel mai vizionat film din istoria Netflix. Mai mult de jumătate din abonaţii platformei l-au văzut deja deşi nu a apărut decât de o lună şi jumătate.

House of Gucci (Gucci)

Unul dintre cele mai aşteptate filme ale acestui an nu a dezamăgit spectatorii. Despre Lady Gaga, cea care a jucat rolul principal, se spune că are şanse serioase să intre în cursa pentru Oscar, dar este de văzut şi jocul excepţional făcut de nume grele ale cinematografiei, precum Al Pacino, Jared Leto, Jeremy Irons şi Salma Hayek.

Citeşte şi: Top filme şi seriale care vor apărea în 2022 – LIFE.ro

Serialele anului 2021

Nici la seriale anul care se pregăteşte să se încheie nu a fost lipsit de generozitate. Fie că am avut de-a face cu unele noi, fie cu continuări ale unora deja celebre, cert este că am avut la ce să ne uităm.

Squid Game (Jocul calamarului)

Pe cât este de controversat serialul difuzat de Netflix, pe atât de urmărit este. Producţia sud-coreeană este un thriller de groază despre mai mulţi oameni care intră într-un concurs mortal, menit să-i distreze pe membrii unui grup de elită. În 2 luni de la lansare a devenit cel mai vizionat serial Netflix, cu peste 142 de milioane de spectatori în întreaga lume.

Lupin

Serialul francez aduce în prim-plan povestea lui Arsene Lupin, un hoţ ce urmăreşte răzbunarea împotriva unei familii bogate, ce se face vinovată de moartea tatălui său. În numai 4 săptămâni de la lansarea primei părţi, seria fusese deja urmărită de peste 70 de milioane de oameni.

Money Heist (Fabrica de bani, La Casa de Papel)

Thrillerul spaniol a reuşit şi anul acesta să ţină oamenii cu sufletul la gură, mai ales că vorbeam de finalul atât de aşteptat de public. Ultimul sezon al serialului care a devenit un fenomen mondial a fost urmărit de peste 69 de milioane de oameni.

Maid (Menajera)

Miniseria inspirată din cartea de memorii a lui Stephanie Land este unul dintre cele mai impresionante filme pe care l-am văzut în acest an. Povestea lui Alex, o mamă care decide să iasă dintr-o relaţie abuzivă fără să aibă vreun ban în buzunar, o casă sau un loc de muncă te face să treci prin toate stările, de la disperare la speranţă, de la furie la recunoştinţă. 67 de milioane de oameni au urmărit-o până acum.

Sex/Life

Şi primul sezon din Sex/Life a făcut furori printre abonaţii Netflix. 67 de milioane de oameni s-au uitat la povestea lui Billie, o femeie măritată şi mamă a 2 copii a cărei viaţă este dată peste cap de apariţia fostului iubit, cu care încă avea fantezii. Iar cifrele au convins producătorii că e cazul să continue seria, aşa că 2022 va aduce un nou sezon.

Citeşte şi: Top filme de Crăciun pe care le poţi vedea împreună cu persoana iubită – LIFE.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO