Top filme de Crăciun pe care le poţi vedea împreună cu persoana iubită - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sunt ani în care sărbătorile sunt ideale pentru vacanţe – cu specific de Crăciun sau dimpotrivă, unele exotice – şi sunt ani în care tot ce-ţi doreşti este să te cuibăreşti alături de cel drag şi să leneviţi pe canapea până trebuie să vă întoarceţi la muncă. Pentru cei care asta plănuiesc anul acesta, am pregătit o listă cu filme de Crăciun pe care le poţi vedea împreună cu persoana iubită.

Miracolul de pe strada 34 (Miracle on 34th Street)

Vechi, dar bun! Aşa aş putea descrie în 3 cuvinte remake-ul după filmul cu acelaşi nume, făcut în 1947. Ce avem? Un director executiv al unui magazin celebru şi fetiţa ei, ambele deloc încântate şi încrezătoare în magia Crăciunului. Dar drumul de la nepăsare la miracole e atât de scurt şi fermecător încât e păcat să nu vezi şi revezi acest clasic.

Expresul polar (The Polar Express)

Tot despre regăsirea credinţei în spiritul sărbătorilor de iarnă este şi această bijuterie de film. Eroul este de această dată un băieţel care nu crede în miracole sau Moş Crăciun, dar o călătorie cu trenul către Polul Nord ar putea să schimbe definitiv lucrurile. Nu e doar un film pentru copii, ci este un film pentru copilul din fiecare dintre noi.

O poveste de Crăciun (A Christmas Carol)

Povestea lui Charles Dickens despre Scrooge, bătrânul avar care ajunge să întâlnească fantomele Crăciunului trecut, prezent şi viitor prinde viaţă absolut fermecător cu ajutorul talentatului Jim Carrey. 4 roluri diferite are în această peliculă şi în toate este extrem de credibil şi fascinant.

Jack Frost

Filmul prezintă povestea extrem de emoţionantă a unui băieţel care îşi pierde tatăl chiar în perioada Crăciunului, într-un accident de maşină. Îşi doreşte atât de mult ca acesta să se reîntoarcă la viaţă încât se şi întâmplă asta, doar că bărbatul ia acum forma unui om de zăpadă.

Cum a furat Grinch Crăciunul (How the Grinch Stole Christmas)

Ne întoarcem la Jim Carrey, care intră de această dată în pielea răutăciosului şi temutul Grinch, care şi-a pus în cap să distrugă Crăciunul pentru toţi locuitorii oraşului în care locuieşte. 2 nominalizări şi un premiu Oscar, un BAFTA, o nominalizare la Oscar ar trebui să fie o carte de vizită suficientă ca să te convingă să-l vezi.

Poveste de Crăciun (Joulutarina)

Filmul finlandez îl aduce în prim-plan pe Nikolas, un adolescent rămas orfan după ce părinţii săi îşi pierd vieţile într-un accident de maşină. Localnicii hotărăsc să aibă ei grijă de puşti, aşa că fiecare familie din localitate urmează să îl ia în casa ei vreme de un an. Ca să îşi arate recunoştinţa faţă de gazdele sale, înainte de plecare, Nikolas le oferă acestora jucării făcute de el.

Cel mai frumos Crăciun (Home for the Holidays)

Tot într-un accident îşi pierd părinţii şi protagoniştii acestui film, iar mătuşa este cea care îi ia în custodie. Doar că datoriile părinţilor erau atât de mari încât înainte de Crăciun banca le ia terenul pe care se afla casa, iar copiii ajung în stradă şi sunt trimişi la orfelinat. Misiunea mătuşii este să găsească o soluţie să găsească o casă şi să îşi păstreze nepoţii în familie.

Pur şi simplu dragoste (Love Actually)

Doar nu credeai că nu avem şi filme romantice pe lista cu filme de Crăciun pe care le poţi vedea împreună cu persoana iubită. Şi cu actori precum Hugh Grant, Colin Firth, Emma Thompson, Keira Knigtley şi Liam Neeson în distribuţie pachetul poate fi considerat complet.

Cadoul de Crăciun (The Christmas Shoes)

Un băieţel disperat că medicul nu-i mai dă prea multe şanse de supravieţuire mamei îşi mai doreşte un singur lucru: să-i poată oferi acesteia, de Crăciun, o pereche de pantofi. Un avocat află în aceeaşi perioadă că mariajul său se destramă şi nu ştie exact cum să facă faţă acestui lucru. Cumva drumurile celor 2 se întrepătrund şi povestea devine pe cât de emoţionantă, pe atât de potrivită pentru perioada sărbătorilor de iarnă.

Vacanţa (The Holiday)

Nu puteam să închei lista cu filme de Crăciun decât cu un alt film romantic, menit să ne aducă aminte cât de frumoasă este dragostea şi de ce merită să luptăm pentru ea. Două femei fac schimb de case de sărbători, iar asta le schimbă vieţile într-un fel neaşteptat şi sensibil.

Citeşte şi: Cele mai frumoase târguri de Crăciun de vizitat în 2021 – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO