fbpx

Căutare

Share this article

Filmul belgian „Tărâmul iluminaţilor/ The Land of Enlightened” (Belgia-Irlanda-Olanda-Germania-Afganistan), de Pieter-Jan De Pue, a câştigat Trofeul Anonimul, la cea de-a 13-a gală a festivalului, au anunţat organizatorii.

Un grup de copii afgani din tribul Kuchi sapă după vechi mine sovietice şi vând explozibilul altor copii care lucrează în minele de lapis lazuli. Când nu visează la retragerea trupelor americane, un alt grup de copii controlează atent caravanele care transportă gemele albastre prin munţii din Pamir. Într-o îmbinare a ficţiunii cu documentarul, filmul este o explorare cinematografică a frumuseţii Afganistanului chinuit de război.

Trofeul a fost decernat în prezenţa asistentului de regie Gregoire Verbeke.

Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj străin a revenit filmului „Eden Hostel” (Spania), regia Gonzaga Manso, care a fost decernat în prezenţa regizorului.

Premiul publicului pentru cel mai bun scurtmetraj românesc a fost acordat peliculei „O Noapte în Tokoriki”, de Roxana Stroe.

Premiul „Ovidiu Bose Paştină” a fost oferit de Fundaţia Anonimul filmului „Hopptornet/ Ten Meter Tower” (Suedia), în regia lui Axel Danielson şi Maximilien van Aertryck .

Cea de-a 13-a ediţie a festivalului Anonimul se încheie pe 14 august, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

Ediţia a 13-a a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul a fost organizată de Fundaţia Anonimul şi Asociaţia FAMart, cu sprijinul Ministerului Culturii, Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Consiliului Judeţean Tulcea şi Autorităţii Naţionale pentru Turism.

Invitatul special din acest an a fost regizorul sud-coreean Park Chan-wook.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO