fbpx

Căutare

Share this article

„Ben-Hur”, producţia inspirată din romanul „Ben-Hur: A Tale of the Christ”, scris în 1880 de Lew Wallace, reface cu ajutorul tehnologiei revoluţionare de astăzi, atmosfera secolului I, în Imperiul Roman, pentru a spune o poveste despre nedreptate, iertare şi izbăvire.

Noul film, regizat de Timur Bekmambetov, reia temele universale ale clasicei producţii „Ben-Hur” din 1959 şi aduce în faţa pubicului tânăr efecte speciale spectaculoase, cascadorii, costume speciale şi, mai ales, acţiune explozivă.

Pe scurt, pelicula spune povestea prinţului evreu Ben-Hur (Jack Huston), acuzat pe nedrept de trădare de fratele său adoptat, Messala (Toby Kebbell), un ofiţer în armata romană, şi vândut ca sclav. Ben-Hur e deposedat de titlul său nobiliar, de familie şi avere şi obligat să rătăcească, ani de zile, pe mare, ca sclav. Morgan Freeman interpretează rolul lui Ilderim.

Punctul culminant al acţiunii este, cu siguranţă, întrecerea de care dintre Ben-Hur şi Messala – un efort de filmare care a presupus mii de ore de antrenament şi muncă pentru cei doi actori principali, dar şi 32 de zile de filmări non-stop, la Roma. Scena nu ar fi fost atât de reală şi de spectaculoasă fără ajutorul coordonatorului de cascadorii Steve Dent. 

„Avem câteva secvenţe incredibile cu cei doi actori conducând carele la galop. Îi vezi aproape gât lângă gât şi e clar că ei sunt”, spune coordonatorul echipei de călăreţi, Pete White. Dar, pentru a-i proteja pe actori şi pe cascadori, unele dintre secvenţele în care acţiunea atinge cote incredibile au fost create digital, mai ales că există un regulament în vigoare care interzice saltul cailor peste fire de electricitate. În clasicul „Ben-Hur” din 1959 a fost filmată o astfel de scenă şi câteva zeci de cai s-au accident şi au murit.

Costumele din filmul „Ben-Hur” stau sub semnul autenticităţii, datorită contribuţiei designerului Varya Avdyushko. La capitolul modă au lucrat nu numai croitori, ci şi stilişti italieni şi artişti de make-up.

Filmul rulează în cinematografe din 19 august şi este distribuit în format 3D şi IMAX 3D.

Ben-Hur trailer

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO