fbpx

Căutare

Share this article

Câini/ Dogs, primul lungmetraj al regizorului Bogdan Mirică, va avea premiera mondială la Cannes duminică, 15 mai, în Sala Debussy din Palatul Festivalurilor. Filmul intră simultan în două competiţii: Un Certain Regard şi Camera d’Or. Trofeul Camera d’Or se acordă celui mai bun debut din selecţia oficială. La premiera de gală cu covor roşu (de la ora 11:15) vor lua parte regizorul şi scenaristul Bogdan Mirică, actorul Vlad Ivanov şi directorul de imagine Andrei Butică. În aceeaşi zi, de la ora 16.30, va avea loc proiecţia pentru jurnaliştii prezenţi la Cannes.

Imediat după Cannes, thriller-ul românesc va avea premiera naţională la Cluj-Napoca, în prezenţa echipei, la Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF), unde concurează la Trofeul Transilvania. Roluri principale au Dragoş Bucur, Vlad Ivanov şi Gheorghe Visu. În roluri secundare apar actorii Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Caşcaval şi Constantin Cojocaru.
„Câini răstoarnă convenţiile filmului de gen – ca să nu mai vorbesc de cele ale Noului Val – şi devine un veritabil anti-western balcanic”, îl descrie Mihai Chirilov, directorul artistic TIFF.
În 2014 filmul lui Bogdan Mirică, aflat în faza de proiect, a participat în Atelierul Cinéfondation 2014 şi este, în 2016, sigurul film românesc în cursa pentru trofeul Camera d’Or. Preşedintele juriului Camera d’Or este regizoarea Catherine Corsini.
Juriul Un Certain Regard este prezidat de actriţa Marthe Keller şi format din regizorii Diego Luna, Ruben Östlund, Jessica Hausner şi actriţa Céline Sallette.

Acţiunea peliculei „Câini” este plasată în apropierea graniţei cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraş, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moştenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moşiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzaţie generală de ameninţare pluteşte în aer.

Câin/Dogs Teaser


Câini va ajunge în cinematografele din România în luna septembrie, distribuit de Transilvania Film. 


 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO