fbpx

Căutare

Share this article

Fondatorii Asus sunt patru ingineri care, într-o dimineață, într-o cafenea, s-au întrebat cum ar putea revoluționa lumea tehnologiei.

În mai puțin de 8 luni, cei patru ingineri ambițioși, au creat Cache 386/33 și ISA 486/25 două plăci de bază pentru computer, utilizate în produsele lider în industrie, construite de IMB și ALR. Cu aceste plăci de bază de succes, Taiwan-ul a devenit cunoscut drept un mare hub de tehnologie.

Fondatorii Asus și începuturile unui brand de succes

Compania Asus a fost fondată în Taipei, în 1989 de către T.H. Tung. Ted Hsu, Wayne Hsieh și M.T. Liao, toți patru ingineri ambițioși, cu studii în tehnologie, ce lucraseră anterior la Aceras. La acel moment, Taiwan-ul se lupta pentru a obține o poziție de lider în industria computerelor.

Intel Corporation furniza orice procesoare noi unor companii deja înființate, cum ar fi IBM, iar companiile taiwaneze au fost nevoite să aștepte aproximativ șase luni după ce IBM primise deja prototipurile. Conform legendei, cei patru ingineri au creat un prototip pentru o placă de bază folosind un Intel 486 și au făcut acest lucru fără acces la procesorul propriu-zis. Când Asus i-a cerut lui Intel un procesor ca să testeze invenția, Intel însuși avea probleme cu propria placă de bază. Asus a rezolvat problema Intel și s-a dovedit că placa de bază Asus a funcționat corect fără a fi nevoie de modificări suplimentare. De atunci, Asus a primit mostre de inginerie Intel înaintea concurenților săi.

 

Fondatorii Asus în primul lor birou

 

În septembrie 2005, Asus a lansat primul card accelerator PhysX, iar în decembrie s-a lansat pe piața televizoarelor LCD, cu modelul TLW32001. În ianuarie 2006, compania Asus anunța că va colabora cu Lamborghini pentru a lucra la seria VX.

În mai puțin de zece ani, cei patru ingineri care își făceau planuri mărețe într-o cafenea din Taipei, erau printre cei mai cunoscuți taiwanezi, invidiați de inginerii din Asia, America și întreaga lume.

Până în 2008 s-au investit sume uriașe de bani în ingineri talentați, în dezvoltarea metodelor tehnologice de lucru și în inovație.

În ianuarie 2008, Asus a început să-și restructureze operațiunile și s-a împărțit în trei companii independente: Asus (axat pe calculatoare și electronice de marcă aplicate), Pegatron (axat pe fabricarea de plăci de bază și componente OEM) și Unihan Corporation (axat pe fabricarea de obiecte non-PC, precum carcasele). Aceasta a fost una dintre zdruncinăturile majore prin care a trecut compania deoarece o restructurare a planului de pensii a făcut să se piardă toate fondurile acumulate până atunci de către salariați. Pentru a reduce scandalul, compania a plătit toate contribuțiile anterioare tuturor angajaților.

În octombrie 2010, Asus împreună cu Garmin, cu care aveau parteneriat pe smartphone-uri, au anunțat dizolvarea acestuia, din moment ce Garmin a decis să iasă din această industrie. Timp de doi ani, cele două companii lansaseră șase modele de smartphone.

În decembrie 2010, Asus a lansat cel mai subțire notebook din lume, Asus U36, cu un procesor Intel.

Până în 2016, compania a câștigat aproape 5000 de premii în industria tehnologiei, fiind clasate printre primele din lume, în materie de inovație.

Azi, dacă ne uităm, laptop-urile Asus, sunt printre cele mai folosite de către utilizatori, deoarece sunt considerate cel mai bun raport calitate-preț, de pe piață.

promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO