fbpx

Căutare

Share this article

Când primul și relativ modestul film Furios și Iute a intrat în cinematografe în 2001, World Trade Center era încă în picioare, Billie Eilish era în uterul mamei ei, iar intriga era una relativ banală: banda de băieți a lui Vin Diesel era căutată de polițiști pentru furtul unui camion încărcat cu… casete video.

Douăzeci de ani mai târziu, după ce s-au schimbat patru președinți americani și s-au acordat multe premii Nobel, această a noua peliculă a francizei suprasolicitate începe cu ceea ce se simte ca o revenire la rădăcinile sale.

Dom Toretto duce o viață liniștită alături de Letty și fiul său, micuțul Brian, cu toate că pericolul planează întotdeauna asupra orizontului lor pașnic. De data aceasta, această amenințare îl va forța pe Dom să-și înfrunte greșelile trecutului, pentru a-i putea salva pe cei pe care îi iubește cel mai mult. Echipajul său se reunește pentru a opri un complot periculos condus de cel mai priceput asasin și șofer profesionist pe care l-au întâlnit vreodată: un bărbat care se întâmplă să fie și fratele abandonat al lui Dom, Jakob. Pe parcurs, vechi prietenii vor fi readuse la viață, vechi dușmani se vor întoarce, istoria va fi rescrisă, iar adevăratul sens al familiei va fi testat mai mult ca niciodată.

Fie că îți place să urăști, fie că urăști să le iubești, filmele Fast & Furious sunt o mare problemă. Sume ridicole de bani au fost cheltuite, rambursate de mai multe ori de succesele uriașe la box-office. Acestea din urmă atrag unele dintre cele mai mari vedete ale ecranului și, de asemenea, regizori importanți.

Citește și: Cele mai bune filme cu Vin Diesel. Să înceapă acțiunea!

Furios și Iute 9 se va lansa la finalul lunii și, în așteptarea lui, am adunat toate detaliile importante în această postare. Iată ce știm până acum …

Filmul se va lansa în România pe 28 iunie și se așteaptă un public numeros în cinematografe. Mai ales că lansarea lui a fost amânată un an din cauza pandemiei.

Furios și Iute 9 are același regizor ca Tokyo Drift

Justin Lin este din nou la cârmă pentru Furios și Iute (F9). A intrat în franciză ca regizor pentru Tokyo Drift, rămânând pe scaun pentru următoarele trei filme F&F. A plecat pentru a regiza Star Trek Beyond, înlocuit în absența lui cu James Wan pentru Furious 7 și F. Gary Gray pentru Fate of the Furious. Lin va regiza și cel de-al 10-lea și ultimul film din Fast Saga, după care a confirmat că va regiza un film Hot Wheels (da, într-adevăr) programat pentru lansare în 2023.

Furios și Iute 9
Justin Lin, regizorul Furios și Iute 9

John Cena este fratele lui Dom

Când John Cena a fost confirmat pentru Furios și Iute 9, am știut doar că va ajunge să aibă o confruntare bărbătească și incomodă cu Dom Toretto, interpretat de Vin Diesel. Ceea ce nu știam este că Cena fusese distribuit ca Jakob, fratele înstrăinat al lui Dom.

El a fost descris ca fiind un „hoț maestru, asasin și un șofer performant”. El a fost angajat de ciber teroristul Cipher (Charlize Theron) pentru a-l ucide pe Dom.

Furios și Iute 9
John Cena și Vin Diesel

Han se întoarce în Furios și Iute 9

Se pare că în universul Fast, arderea până la moarte într-un accident de mașină nu exclude posibilitatea personajului de a reveni. Da, Han Lue s-a întors. Lue – interpretat de Sung Kang – fusese deja readus o dată, apărând în Fast Five și Furious și Iute 6 prin intermediul unor pokery jiggery din cronologie. Tokyo Drift, care a descris aparentul său deces, a fost reconectat ca având loc în viitor.

Încă nu știm exact cum a supraviețuit sau de ce a decis să rămână „mort”. Dar ne putem aștepta ca explicația să fie una clișeică.

Un fapt amuzant este că Kang l-a jucat pe Han într-un film în afara francizei. A jucat rolul unui tip numit Han în Better Luck Tomorrow, din 2002, regizat și de Justin Lin. Regizorul a confirmat anterior că era, de fapt, același personaj, filmul oferind efectiv povestea din spatele lui Drift King.

Furios și Iute 9
Han se întoarce din morți în Furios și Iute 9

În film apar o Toyota GR Supra și multe alte „bestii”

Când am aflat că o Toyota GR Supra „A90” portocalie a fost implicată în filmările F9, am presupus că aceasta ar trebui să fie un semn al lui A80 al lui Brian – probabil cea mai faimoasă mașină din saga. Cu toate acestea, așa cum se vede, mașinii i s-au oferit niște decalcomanii negre pentru a face ecoul Veilside RX-7 condus de Han Lue în Tokyo Drift, deoarece A90 este condus de personajul care a înviat în acest film.

Alte exemplare notabile ce apar în film sunt: Dodge Charger (B-Body), Dodge Charger Hellcat Widebody, Chevrolet Nova SS, Noble M600, Mercedes-AMG GT R, Pontiac Fiero (cu un motor rachetă, evident).

Furios și Iute 9
Toyota GR Supra condusă de Han

Filmările au avut loc în toată lumea

În conformitate cu filmele anterioare F&F, Furios și Iute 9 este o afacere care trotează pe glob. Locațiile de filmare au fost Los Angeles, Londra, Edinburgh, Tbilisi în Georgia și Krabi, Ko Pha-ngan și Phuket în Thailanda. Filmările din Marea Britanie au inclus și un stagiu la studiourile Leavesden din Hertfordshire, unde au fost filmate primele scene.

Dwayne Johnson sau Jason Statham  s-ar putea să revină la F10

Personajele principale ale Furios și Iute 9 ar trebui să pară foarte familiare. Toți suspecții obișnuiți sunt aici: Dominic Toretto (Vin Diesel), Letty Ortiz (Michelle Rodriguez), Roman Pearce (Tyrese Gibson), Tej Parker (Chris „Ludacris” Bridges) și Mia Toretto (Jordana Brewster).

Există, totuși, două absențe notabile: Dwayne „The Rock” Johnson în rolul fostului agent federal Luke Hobbs și Jason Statham în rolul lui Deckard Shaw – criminalul sociopat care a fost cumva partenerul tuturor la sfârșitul ultimului film.

Johnson a sugerat că s-ar putea întoarce pentru al zecelea film din saga, deși nimic nu a fost confirmat. Și Statham? Cu siguranță nu a fost exclus – va trebui să așteptăm să vedem.

Furios și Iute 9
Dwayne Johnson și Jason Statham

Yondu spune și el „prezent”

După ce tocmai a fost ucis din franciza de film cu cele mai mari încasări din toate timpurile – Universul cinematografic Marvel – Michael Rooker se arată acum în Furios și Iute 9.

Rooker – care l-a jucat Yondu Udonta în Guardians of the Galaxy și continuarea sa – joacă un personaj numit Buddy, despre care în prezent nu știm mare lucru. Dar, ca vedetă destul de notabilă, ne așteptăm ca rolul să fie unul important.

Furios și Iute 9
Yondu

Furios și Iute 9 se așteaptă să aibă încasări uriașe.

Iar acest lucru nu ar trebui să fie dificil având în vedere absența atât de îndelungată a oamenilor din cinema și pasiunea uriașă ce s-a creat în spatele acestei francize.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO