Ambasadorii VinuluiDrinks
GALA AMBASADORII VINULUI by LIFE.ro
În cadrul campaniei AMBASADORII VINULUI ne-am plimbat prin toată lumea pentru a afla detalii despre cultura viticolă din toate țările, vorbind chiar cu Ambasadorii acestora în România. La GALA, însă, am descoperit povestea vinurilor din României, într-un eveniment premium la care au participat Excelențele lor împreună cu oameni din lumea de business din România.
Andreea Toma
|Reading time: 3 mins
În cadrul campaniei AMBASADORII VINULUI ne-am plimbat prin toată lumea pentru a afla detalii despre cultura viticolă din toate țările, vorbind chiar cu Ambasadorii acestora în România. La GALA, însă, am descoperit povestea vinurilor din României, într-un eveniment premium la care au participat Excelențele lor împreună cu oameni din lumea de business din România.
Andreea Toma
|Reading time: 3 mins
Share this article

Până acum am făcut ocolul pământului pentru a descoperi poveștile celor mai interesante vinuri. În cadrul campaniei noastre AMBASADORII VINULUI am vorbit despre cultura viticolă din toate țările chiar cu Ambasadorii acestora în România. Însă aseară, a venit rândul să ne invităm oaspeții de seamă într-o poveste locală, una despre vinurile României.

Restaurantul L’Atelier din cadrul Hotelului Epoque a fost locul în care ne-am întâmpinat invitații. Excelențele lor, Ambasadorii țărilor implicate în proiect au stat la masă alături de oameni din lumea de business din România.

Chef Samuel Le Torriellec ne-a fost gazdă într-o aventură gastronomică absolut delicioasă. Un meniu de o mie de stele care a cuprins: ficat de rață cu portocale (aperitiv), biban de mare cu legume și emulsie de trufe (pește) și obraz de vită Black Angus în vin de Bourgogne, mouse de morcovi și curry (felul principal). Și toate preparatele au fost servite cu pâine homemade de la ARC Bakery. Între acestea am avut o pauză în care ne-am delectat cu un Patrón XO Cafe Sorbet care a fost cu absolut minunat. Și ne-am încheiat seara cu un desert extrem de gustos: Tort Opera, preferatul lui Chef Samuel.

Foto: Raduly Laszlo

Invitații noștri au putut să se bucure și de o cafea bună. Partenerii de la L’Or ne-au fost alături la această cină festivă. Sortimentele lor pot fi descoperite aici. Și nu este nevoie decât de o ceașcă de cafea pentru a vă lasă seduși de această cafea prețioasă ca aurul.

Foto: Raduly Laszlo

Seara ne-a adus și în lumea minunată a ceasurilor, datorită partenerilor noștri de la GALT Orologie Elvețiană. Aceștia ne-au adus câteva povești de succes care au stat în spatele unora dintre cele mai cunoscute ceasuri din lume. Am ascultat împreună cum sună ora 21:23 și am aflat povestea ceasului Ulysse Nardin Jazz Minute Repeater. O piesă fabuloasă, manufacturată din platină într-o ediție limitată de doar 18 bucăți. Aceasta creație unică a fost inspirată de faimoasa replică a lui Duke Ellington “It’s all music” care descrie natura jazz-ului.

Experimentând bucuria unor ceasuri unice

Ulysse Nardin a încercat să unească orologeria tradițională cu muzica într-o creație care prezintă figurine realizate manual din aur de 18k mișcându-se sincron cu repetiția la minut. Atunci când funcția este activată, orele, sferturile de ora și minutele răsună în timp ce trupa își începe reprezentația impresionantă. Repetiția la minut este o complicație inventată în secolul al XVII-lea, mult înainte de apariția electricității pentru a putea afla timpul chiar și în intuneric. Dacă doriți să descoperiți acest ceas minunat, o puteți face în video-ul de mai jos:

Fiecare preparat a fost o incursiune prin lumea simțurilor. Iar la fiecare pas am avut un companion de seamă – un vin românesc. Le mulțumim cramelor Carastelec, Lacerta, Tarla 201, Avincis și Liliac pentru vinurile pe care ni le-au oferit. Pentru că fiecare preparat a venit împreună cu un anumit vin: aperitivul cu Blanc de Noir de la Lacerta, peștele cu Chardonnay Barrique de la Tarla 201, felul principal a venit împreună cu un pahar de Negru de Drăgășani de la Avincis, iar desertul a fost servit împreună cu un alt desert, un Nectar de la Liliac. Mâncărurile create de Chef Samuel Le Torriellec nu ar fi fost la fel de gustoase fără vinurile care le-au acompaniat. Iar dacă vreți să încercați aceste combinații acasă, toate băuturi pot fi găsite pe site-ul BEI CE VREI.

De asemenea, seara nu ar fi fost la fel de elegantă fără aranjamentele florale absolut superbe realizate de Magnolia.

Nu în ultimul rând, acest eveniment nu ar fi fost posibil fără implicarea lui George Butunoiu și Restocracy. De altfel, toate interviurile realizate în acest proiect, pot fi găsite și pe acest site.

Mulțumim tuturor oaspeților care ne-au fost alături aseară la Gala Ambasadorii Vinului. Mulțumim lui Robert Marshall, MC-ul evenimentului. 

Și sperăm să ne revedem la următoarele evenimente LIFE.ro. Până atunci, vă invităm să urmăriți câteva dintre momentele serii în galeria foto de mai jos:

Ambasadorii VinuluiDrinks
Share this article