Gaslit, filmul pe care l-au așteptat o viață întreagă Sean Penn și Julia Roberts - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Unele lucruri merită așteptate oricât, iar asta pare să fie concluzia la care au ajuns și Sean Penn și Julia Roberts după prima lor colaborare pe un platou de filmare, acela al serialului Gaslit. Pentru prima dată în carierele lor extraordinare, acești doi actori câștigători de Oscar, Julia Roberts și Sean Penn au jucat împreună în rolul cuplului căsătorit Martha Mitchell și John N. Mitchell în noua dramă Watergate, produsă de rețeaua americană Starz și bazată pe podcastul lui Slate Slow Burn: Watergate.

Cei doi au mers braț la braț pe covorul roșu la premiera ce a avut loc zilele trecute la Muzeul de Artă Metropolitan, declarând pentru Vanity Fair că lucrul împreună a făcut ca experiența de a aduce scandalul anilor ’70 unui public modern să fie mult mai semnificativă. „Este faptul că am fost împreună”, a spus Julia Roberts la premiera Gaslit. „Aceasta a fost adevărata cheie pentru mine.”

„Literalmente, nu există Martha fără John – binele, răul, tristețea acestei afirmații”, a continuat ea. „Și, așadar, ca partenerul meu să fie acest tip (n.r. Sean Penn), a fost un vis devenit realitate.”

Sean Penn a fost cumva ecoul mărturisirilor lui Julia Roberts spunând că el și ea așteptaseră ani de zile să colaboreze. „Ne cunoșteam de foarte mult timp. Așa că a trebuit să facem ceva atât de bogat această primă dată.”

Gaslit, o nouă abordare a scandalului Watergate

Au fost câteva filme de-a lungul anilor ce au avut ca tematică principală scandalul Watergate, de la All The President’s Men din 1976 până la The Post din 2017. Însă această mini serie produsă de rețeaua de televiziune Starz, promite să spună un alt tip de poveste Watergate, concentrându-se pe jucătorii uitați și pe aspectele mai puțin cunoscute ale acestui scandal politic care au definit o epocă.

Gaslit
Sean Penn și Julia Roberts la premiera serialului Gaslit

Distribuție de zile mari

Lista actorilor ce joacă în acest serial este condusă de Julia Roberts și Sean Penn, care vor juca rolul unui cuplu. Julia Roberts este Martha Mitchell, „o celebritate din Arkansan și soția procurorului general loial al lui Nixon, John Mitchell”, care este descrisă de sinopsisul Starz drept „o personalitate mare, cu o gură și mai mare. În ciuda apartenenței sale la partid, ea este prima persoană care a făcut public un semnal de alarmă cu privire la implicarea lui Nixon în Watergate, făcând ca atât președinția, cât și viața ei personală să se destrame.”

Citește și: Să fi venit oare vremea ca Sean Penn să renunţe la actorie?

Între timp, Sean Penn îl interpretează pe procurorul general John Mitchell, un bărbat „temperamental, prost și nemilos” al cărui călcâi al lui Ahile este dragostea lui sinceră pentru soția sa și care în cele din urmă este forțat să aleagă între loialitatea față de ea și față de președinte. Din distribuție mai fac parte Dan Stevens în rolul lui John Dean, Betty Gilpin în rolul lui Mo Dean și Shea Whigham în rolul lui G. Gordon Liddy.

Searialul a avut deja premiera pe rețeaua de cablu Starz și sperăm că nu mai e mult până vom avea și noi acces la vizionare.

Serialul are la bază un podcast

Primul sezon al podcastului Slow Burn al lui Slate, aflat acum la al cincilea sezon, s-a concentrat pe poveștile mai puțin cunoscute din Watergate. Gaslit este o adaptare a acelui sezon și este descris ca „o interpretare modernă a Watergate care se concentrează pe poveștile nespuse și pe personajele uitate ale scandalului – de la subalternii oportuniști ai lui Nixon, la zeloșii tulburați care ajută și îi susțin fărădelegile, și până la tragicii denunțători care, în cele din urmă, aveau să prăbușească întreaga întreprindere putredă.”

Gaslit, care este planificat ca o serie de antologie în curs de desfășurare, este creat de showrunnerul Mr. Robot, Sam Esmail, care a lucrat anterior cu Julia Roberts la o altă adaptare, Homecoming de la Amazon. Robbie Pickering, care a lucrat cu Esmail la Mr Robot, va servi ca showrunner de această dată.

Gaslit, un film care are multe de spus despre politica modernă

În timpul panelului, Robbie Pickering a remarcat că el vede serialul „nu ca o reevaluare a acelei perioade, ci o evaluare a locului în care ne aflăm acum și a modului în care lucrurile care se întâmplă acum răsună de-a lungul deceniilor”. Concret, Gaslit explorează „complicitatea în guvernare și oamenii care își însumează valorile pentru o figură autoritară și modul în care aceasta vine din fragilitățile umane. Necesitatea de a fi apreciat în cazul lui John Mitchell, ambiția oarbă în cazul lui John Dean, fanatismul lui G. Gordon Liddy. Într-adevăr, spectacolul este o explorare a modului în care acea tendință de a fi absorbit este în noi toți.”

Gilpin care o joacă pe Mo Dean, a remarcat că spectacolul descrie o versiune a politicii care este „imaginea negativă a culturii noastre acum. Acum, personajul public al cuiva implică acest branding al „sinelui său autentic” și se prezintă ca „Acesta sunt eu cu adevărat”. În timp ce pe atunci, sinele tău public era foarte formal și auster, această versiune rigidă a lui Norman Rockwell, iar Casa Albă era încă văzută ca acest Camelot îndepărtat.” Gaslit descrie o perioadă în care acest status quo începea să se simtă învechit, iar americanii începeau să nu mai aibă încredere în el, a adăugat ea.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO