Căutare

Share this article

De-a lungul timpului, Florin Dumitrescu a gătit pentru Nicolas Cage, Dolph Lundgren, Roger Federer, Wesley Snipes, Francis Ford Coppola, Jean-Claude Van Damme. În copilărie a făcut polo de performanţă, sport la care, însă, a renunţat după 7 ani pentru a se dedica bucătăriei. Este un chef pretenţios, controversat, rebel şi nonconformist. Acum a scris o carte nu de bucate, ci de reţete… cu poveşti.
Şi eu am gătit cu Florin Dumitrescu. Adică i-am citit cartea. Şi asta se cheamă că am gătit? Da, pentru că se numeşte „Găteşte cu mine”. A adunat în acest volum 42 de reţete de acasă şi, fiecare dintre ele, e însoţită de o poveste.

„Contrar aşteptărilor, cartea aceasta nu este despre meseria de bucătar. Nu este despre restaurante, despre fine-dining, despre stele Michelin, reţete elaborate sau plating minimalist. Această carte este povestea mea, spusă pe limbajul gustului şi e pentru cei care gătesc acasă, din pasiune sau de nevoie, pentru cei care pun pe masă celor dragi bucăţi din sufletul lor…”, a explicat Florin Dumitrescu.
L-am întrebat dacă pasiunea pe care românii o au astăzi pentru gătit, mai afişată, mai discutată, mai filmată ca niciodată, simte că i se datorează. Mi-a răspuns zâmbind că „probabil, având în vedere că primul Master Chef a fost în 2012 şi de atunci a fi bucătar a devenit ceva minunat, respectat, apreciat”.
Cartea a apărut în 25000 de exemplare şi, mă anunţă Florin, acum se pregăteşte al doilea tiraj.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO