fbpx

Căutare

Share this article

Dintre toate deserturile, înghețata are o putere fantastică de a ne transforma pe toți, indiferent de vârstă, în niște copii pofticioși. Iar dacă ai adoptat o dietă vegană sau ai intoleranță la ingrediente de origine animală, precum lapte sau ouă, ar trebui să știi că și tu te poți bucura de cel mai iubit desert al tuturor timpurilor. Pentru că da, există o înghețată vegană care a cucerit o lume întreagă. Astăzi îți facem poftă cu 6 sortimente de gelato vegan pe care le găsești la La Romana dal 1947 și despre care trebuie să știi că este preparat doar din ingrediente naturale proaspete și super sănătoase.  

6 sortimente de gelato vegan cu gust de bella Italia 

Mirtillo nero, sambuco e limone. Dacă ajungi în gelateriile La Romana trebuie să încerci acest gelato din afine cu aromă intensă de soc și suc de lămâie, pe care doar aici îl poți găsi. Este aromat, răcoritor, surprinzător, cremos…este o reală descoperire!  

Fragola – pentru că nu poți da greș cu înghețata de căpșune, cu atât mai mult cu cât gelatierii La Romana au reușit să păstreze atât de bine gustul natural și să îl pună în valoare cu o textură pur și simplu perfectă. Obișnuiești să numeri calorii? Te vei bucura să afli că 100 de grame din acest gelato delicios are doar 140kcal.  

Cioccolato fondente con monorigine Ecuador. Special creat pentru iubitorii de ciocolată, acest gelato unește ciocolata fină, neagră, cu note aromate de rom, whisky și tutun, obținute din boabele de cacao cultivate în Ecuador. Sună softisicat?! Chiar este. Și merge perfect cu următorul sortiment de gelato vegan obținut din zmeură proaspătă. 

În gelateria La Romana îl găsești sub denumirea Lampone, iar dacă îți plac dulciurile acrișoare și aromate în același timp, acesta va fi preferatul tău. 

Adevărații cunoscători spun că în laboratoarele La Romana se prepară cel mai bun gelato de Mango. Dacă l-ai încercat, probabil zâmbești aprobator acum. Dacă nu, îți spunem doar că fiecare gelaterie are laboratorul propriu în care produce înghețata în cantități mici, astfel încât să nu petreacă mai mult de 3 ore în cuvă, înainte de a fi servită. Și ce poate fi mai savuros decât gelato natural proaspăt pregătit.  

Banana. Poate crezi că nu mai este nimic de descoperit la gustul de banană. Atunci trebuie să încerci sortimentul vegan creat de La Romana! 

Curios să știi unde găsești aceste arome? Gelateria La Romana dal 1947 tocmai a deschis o nouă locație pe Calea Victoriei 103-105. Dacă ești în București, îi mai poți găsi în Băneasa Shopping City și Afi Cotroceni. Iar dacă vrei să comanzi pentru acasă, găsești toate informațiile AICI.  În Brașov, gelateria La Romana se află în centrul comercial Afi Brașov.  

La Romana, o gelaterie cu istorie 

Primul salon de înghețată La Romana s-a născut în centrul istoric al orașului Rimini, în anul 1947, primind numele fiicei fondatorului, Romana. Afacerea a fost preluată câțiva ani mai târziu de maestrul gelatier Vito Zucchi, ai cărui fii, Massimiliano și Ivano, administează în prezent afacerea păstrând valorile pe care aceasta a fost construită: tradiție, cercetare, inovație și emoție.  

Începând cu anul 2013, La Romana și-a început extinderea în Europa, în țări precum Spania și Italia, iar în anul 2020 este programată iaugurarea primei gelaterii La Romana din Dubai. În prezent, lanțul La Romana numără peste 53 de gelaterii. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO