fbpx

Căutare

Share this article

Dacă va ajunge Preşedinte al Statelor Unite, Hillary Clinton va deschide o nouă etapă în istoria lumii. Una care începe cu o femeie preşedinte al celei mai puternice ţări de pe planetă. Barack Obama a deschis, de fapt, drumul tuturor posibilităţilor, e drept, dar Hillary îi va da acestuia o nouă dimensiune.

Lumea întreagă s-a uitat măcar de curiozitate la dezbaterile între acest ciudat nebun numit Trump şi doamna bănuită că nu e chiar genul sincer. Un fel de „Doamna şi vagabondul” aş zice, amintind de filmul de desene animate. Fiindcă parcă suntem în desene animate! În era Kardashian, cine ar putea fi preşedinte? Trump? Nu ştim. New York Times face o analiză, dincolo de politică, a stilului vestimentar pe care doamna Clinton l-a adoptat atât la deschiderea cursei prezidenţiale, cât şi la Convenţia Democrată, dar şi la prima şi a doua dezbatere televizată. Hillary l-a ales pe designerul american Ralph Lauren. Nu a fost întotdeauna alegerea sa, i-a preferat de-a lungul timpului şi pe Giorgio Armani sau pe Nina McLemore. Dar anul acesta, în cele 4 ocazii mari l-a ales pe Lauren. De fiecare dată pe el. De ce? Ralph Lauren este un designer american care reprezintă visul american: a pornit de la statutul de vânzător de cravate şi a ajuns să construiască un imperiu. Este din generaţia lui Hillary şi adoptă un stil sigur, nu prea modern, fără accente spectaculoase. Nici colecţia sa de toamnă-iarnă  2016-2017 nu sare din modulul safe..

Cele 4 costume pe care doamna Clinton le-a purtat, triada pantalon-sacou-top, toate cam din acelaşi tipar, par să fie preferatele sale. Sunt, într-adevăr, lejere şi neutre, deşi cu vagi accente de feminitate. Prea puţine, însă. Obstinaţia cu care doamna Clinton a purtat pantalonii aproape tot timpul, nu cred că e întru totul ok, fiindcă, dacă va deveni Preşedintele Statelor Unite, va avea totuşi de făcut şi o alegere, deşi nu este, categoric, o prioritate pentru o asemenea funcţie: aceea de a-şi asuma şi vestimentar feminitatea, în numele revoluţiei pe care a declanşat-o mondial. Iar Ralph Laurent, dacă va fi alesul care „va desena” prin ţinutele sale personajul numit prima-femeie-la-Casa-Albă, va avea o mare responsabilitate.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO