fbpx

Căutare

Share this article

Cu toții visam să ne bem cafeaua pe balcon, într-un decor chic, la primele ore ale diminieții. Dar ce facem când spațiul este îngust și de abia este loc pentru o masă și niște scaune? O minte creativă poate reuși să transforme și un balcon îngust într-un spațiu cozy. Iată câteva idei de amenajare pentru balcoane înguste:

 1. Pune o masă de bar și scaune înalte

Una dintre cele mai întâlnite idei de amenajare pentru balcoane înguste este să pui o masă de bar și niște scaune înalte. Deși ne-am dori, poate, să ne lăfăim pe balcon pe o canapea moale, atunci când spațiul este îngust, pur și simplu nu ne permitem această extravaganță. Ca să avem totuși un locușor unde să savurăm cafeaua, putem să amplasăm o masă “de bar” și două (sau mai multe) scaune înalte. Masa poate fi așezată la geam, să fie rabatabilă, pentru a admira priveliștea pe care o oferă un balcon amplasat la un etaj superior.

  1. Amenajează un colț într-un stil relaxat, cozy

Atunci când spațiul este îngust, este de preferat să alegi un colț în care să pui o băncuță sau un colțar. Decorează cu perne albe sau colorate, în funcție de preferințe și de vibe-ul pe care vrei să îl aibă încăparea. Pune câteva rafturi și pe perete, pentru obiecte de decor, plante, cărți etc.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

C H Λ R M I N G B Λ L C O N Y ✨ It’s cold but dry outside and that makes the conditions perfect for a new cosy balcony styling 🕯 _______________________________________________________ . . . . . #balcony #balconyview #balkong #altan #inthesun #balconygarden #urbangarden #citygarden #mygarden @apartments.goals @apartmenttherapy #skandinaviskehjem #интерьер #nordichome @interiorhints #interiorinspiration @charmiinghomes #whiteinterior @white.interior1 @hvitelinjer @dreaminteriors #インテリア #인테리어디자인 #室内设计 #stemning_casachicks #scandinavianhome #easyinterior #interno #interieur @passion4interior @interior4all @interior444 #decoração @interior123 #nordiskehjem #instainterior @dreaminteriors #mittnordiskehjem #norskehjem @myinterior #homeinterior #boligplussminstil #vakreverden

O postare distribuită de Egil | Interior | Apartment (@egilfarstad) pe

  1. Fă-ți o grădină verticală

Grădinile verticale sunt din ce în ce mai apreciate în apartamente, iar balconul este locul ideal unde poți amenaja așa ceva. Colțul rămas liber, opus celui în care este băncuța sau canapeaua, poate fi decorat cu diverse plante agățătoare sau ghivece. Vei avea propria oază de verdeață.

  1. Joacă-te cu culorile și texturile

Alege pentru podeaua și pereții balconului tău materiale și culori deosebite. Pentru un aspect mai rustic, poți opta pentru lemn, iar pentru unul mai modern alege, de exemplu, o gresie de exterior în combinație cu alb și negru.

  1. Iluminează-l pentru o atmosferă romantică

Una dintre cele mai drăguțe idei de amenajare pentru balcoane înguste, dar nu numai, este să îl iluminezi. Și nu ne referim aici la un banal bec sau o lustră. Dacă dimineața vrei să bei cafeaua pe balcon, seara poți să bei un pahar de vin alături de persoană iubită. Poți face asta într-un decor romantic. Există o mulțime de variante de iluminat balconul, pentru a-l transforma într-un loc fermecător.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

Silence🌕🌟🌔🌟🌔🌟🌔🌟 #smallbalcony #night#fullmoon🌕 #relaxmode #cozyhome #night #homeidea

O postare distribuită de Yeshim HOME_Deco (@yshm_homedeco) pe

  1. Pune draperii

Dacă îți dorești un look mai elaborat, pune draperii în balcon. Spațiul va deveni instant mult mai elegant.

  1. Alege obiecte de mobilă multifuncționale

De exemplu, băncuța sau măsuța să aibă și un spațiu de depozitat. Mereu ai de pus / ascuns câte ceva. Dacă ai un balcon deschis, poți pune pernele canapelei în aceste spații, atunci când plouă.

  1. Creează o mini-bibliotecă

Să citești o carte pe balcon poate fi o activitate foarte plăcută. Așa că ai putea să folosești unul dintre pereți pentru a așeza cărțile tale preferate.

 

 

Vezi această postare pe Instagram

 

#oursmalllibrary #secondlibrary #toomanybooks #onelibraryisntenough #balconylibrary #readingplace #iloveit #lifewithher

O postare distribuită de Mína Rose Čampulková (@mini.campulkova) pe

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO