fbpx

Căutare

Share this article

IKEA lansează o colecţie care valorizează „erorile” de producţie sau imperfecţiunile. Practic, prin colecţia „Industriell”, IKEA îşi propune să creeze produse de mobilier fabricate în masă care să fie unicat. Cele două noţiuni se exclud (de obicei) una pe cealaltă, însă designerul olandez Piet Hein Eek, cu care brandul a colaborat pentru această colecţie, crede că a găsit soluţia.

Designerul Piet Hein Eek, cunoscut pentru abilităţile sale de a crea mobilier unic din lemn reciclat, şi-a pus creativitatea la lucru pentru a explora îmbinarea producţiei industriale cu personalizarea, în colecţia „Industriell”. Aceasta include produse din lemn, sticlă, ceramică şi textile.

„Cea mai mare provocare a fost aceea de a păstra imperfecţiunile care dau obiectelor de artizanat individualitatea lor. Cel mai greu a fost să-i conving pe oamenii din fabrici să accepte brusc ceea ce ei percep, de obicei, ca erori de producţie”, a declarat designerul Piet Hein Eek.

Colaborarea între Piet şi IKEA s-a axat pe modalităţi care să ofere un caracter unic fiecărui produs, prin variaţii de design, imprimeuri, culori şi materiale naturale.

„Colecţia Industriell este despre păstra imperfecţiunile amprentei umane în producţia în serie”, spun producătorii. Vom vedea dacă ne plac aceste „unicate” produse în serie.

Colecţia Industriell este disponibilă în magazinul IKEA din Bucureşti începând din aprilie.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO