Căutare

Share this article

Prima nuntă princiară din Serbia, după 95 de ani, a avut loc weekendul trecut cu mare fast. Fiul cel mic al Prinţului Moştenitor al Serbiei s-a căsătorit la Belgrad.

Filip Karadjordjevic, fiul cel mic al prinţului moştenitor al Serbiei, Alexandru Karadjordjevicşi Danica Marinkovic s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii spectaculoase ce a avut loc în catedrala din capitala sârbă şi oficiată de patriarhul Bisericii ortodoxe sârbe, Preafericitul Irineu.

Filip, fiul Mariei da Gloria de Orleans-Braganza, de care Alexandru Karadjordjevic a divorţat în 1983, are un frate geamăn, Alexandru, şi un frate mai mare, Petar, în vârstă de 37 de ani. Tatăl lor, Alexandru Karadjordjevic, s-a născut în exil la Londra, în 1945, unde familia Karadjordjevic s-a refugiat după înfrângerea armatei iugoslave de Germania nazistă. Alexandru Karadjordjevic a revenit în Serbia şi locuieşte în castelul din Belgrad al familiei sale începând din 2001, după o decizie a autorităţile sârbe.

 

Danica are 31 de ani şi este pictoriţă şi artist plastic, moştenind talentul artistic de la tatăl său, renumitului pictor sârb Milan Cile Marinkovic. În ziua nunţii, ea a purtat o rochie de mireasă albă, cu croială modernă, sobră, creată pentru acest eveniment de Roksanda Ilincic, o creatoare de modă ale cărei rochii au fost purtate de numeroase femei influente, inclusiv de Ducesa de Cambridge şi de Michelle Obama.

Mai multe imagini pe www.okmagazine.ro!

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO