Împreună pentru planeta noastră: O nouă colecție de povești despre sustenabilitate pe Netflix - LIFE.ro

Căutare

Share this article
Rubrică susținută de

Netflix ne aduce o colecție impresionantă cu povești despre sustenabilitate. Poveștile inspiră oamenii. Impresionanta epopee a planetei noastre domină vremurile în care trăim și este reflectată pe Netflix în moduri cât se poate de diferite: de la prietenia unui cineast cu o caracatiță în documentarul Înțelepciunea caracatiței (laureat al premiului Oscar) la călătoriile lui Zac în Cu picioarele pe Pământ, cu Zac Efron.

Pentru a-i ajuta pe abonați să găsească mai ușor aceste povești extraordinare și să înțeleagă mai bine ce se întâmplă cu planeta noastră, am adunat peste 30 dintre aceste povești într-o nouă colecție Netflix, denumită „Together for Our Planet” (Împreună pentru planeta noastră). Colecția se lansează astăzi, în pregătirea desfășurării conferinței ONU pentru schimbările climatice, COP26, din noiembrie.

Liderii mondiali se vor întâlni la Glasgow, în Scoția, pentru a-și reînnoi angajamentul de a contribui la o planetă mai curată, mai verde și mai sănătoasă pentru generațiile viitoare. Dar nu trebuie să fii unul dintre liderii lumii pentru a contribui la soluția acestor probleme. Acesta este motivul pentru care cei din spatele COP26 au făcut echipă cu Netflix la crearea acestei colecții.

Citește și: La ce ne mai uităm pe Netflix? Descoperă o colecție diversă de titluri cu povești LGBTQIA+

Abonații pot viziona colecția aici sau oriunde altundeva unde vizionează de obicei titlurile Netflix și pot vedea cât de bogate și variate pot fi poveștile despre mediu. Aceste seriale, filme și programe speciale prezintă frumusețea reală a sistemelor care susțin viața pe Pământ (Planeta noastră) și bazele științifice ale schimbărilor climatice (Depășirea limitelor). Din colecție mai fac parte și thrillere captivante, cum ar fi Ragnarok,Frontiera verdeși IO. Filme precum Minimaliștiine arată moduri simple și optimiste de a fi mai responsabili în viața de zi cu zi, iar cele precum Plaja cu pinguiniși Izzy în lumea ursuleților koala pot încânta întreaga familie. Anumite titluri pot fi urmărite în limba engleză pe YouTube aici și fără abonament Netflix.

sustenabilitate Netflix
Împreună pentru planeta noastră: O nouă colecție de povești despre sustenabilitate pe Netflix

Artiști, oameni de știință, activiști și politicieni au fost motivați de aceste povești despre sustenabilitate, iar Netflix i-a invitat să ne vorbească despre impactul asupra vieților lor.

Anul trecut, 160 de milioane de conturi au ales să vizioneze povești despre sustenabilitate pe Netflix, iar abonații doresc mai mult conținut pe această temă. Un studiu recent cu consumatori din 16 țări a arătat că trei din cinci persoane (62%) la nivel global sunt foarte interesate să vadă seriale și filme pe teme climatice. Acesta este un semn clar că putem face încă foarte multe pentru a-ți oferi și alte povești despre planeta noastră.


1 Studiu cu 13.000 de adulți din 16 țări, desfășurat în vara anului 2021 de National Research Group pentru Netflix. 62% dintre respondenți au confirmat că sunt „extrem de interesați” sau „foarte interesați” să vizioneze seriale sau filme pe teme climatice. Rezultatele mai detaliate pe țări: SUA (57%), Canada (48%), Marea Britanie (52%), Australia (48%), Brazilia (82%), Mexic (84%), Franța (52%), Germania (64%), Italia (62%).

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO