fbpx

Căutare

Share this article

Actori cunoscuţi publicului din „Urzeala Tronurilor” şi „Jocurile Foamei” dau viaţă personajelor într-o emoţionantă poveste de dragoste bazată pe romanul apreciatei scriitoare Jojo Moyes – „Me Before You” (Înainte să te cunosc).

Filmul spune povestea de dragoste care se înfiripă între Lou (Emilia Clarke), o tânără dintr-un orăşel de provincie, şi Will (Sam Claflin), un bărbat de succes ajuns în scaunul cu rotile după un teribil accident.

Lou e o fată simplă, dar onestă, optimistă, muncitoare şi plină de viaţă. Iar toate aceste trăsături trebuie să aibă un „accent” cât se poate de britanic. Iar producătorii n-au avut o sarcină uşoară să găsească acea actriţă care să reunească toate aceste trăsături şi să respire şi prospeţime. Sute de actriţe au venit la casting, însă „când Emilia a intrat la casting şi a jucat prima scenă, am ştiut imediat că ea e Lou Clark. Avea exact genul de energie pe care îl căutam, era exact ca Lou – o gură de oxigen”, spune regizoarea regizoare britanică de teatru Thea Sharrock, aflată la primul ei film de Hollywood.

Emilia Clarke este cunoscută publicului din celebrul serial de televiziune „Urzeala tronurilor” (Game of Thrones), unde ea joacă rolul mamei dragonilor. Actriţa a fost de două ori nominalizată la premiile Emmy pentru rolul din acest serial.

În rolul lui Will îl găsim pe Sam Claflin, cunoscut fanilor seriei „Jocurile Foamei”, unde joacă rolul lui Finnick Odair. Sam Claflin a trebuit să se pregătească intens pentru rolul din „Înainte să te cunosc”, mai ales că personajul lui trece prin schimbări dramatice, de la un bărbat activ, la unul letargic, care îşi pierde pofta de viaţă. În mare parte din film actorul apare într-un scaun cu rotile, iar singura mişcare pe care o face e de la gât în sus. În plus, mai poate mişca un singur deget şi asta după doi ani intenşi de fizioterapie. „Will e resemnat. Deşi a avut parte de cea mai bună îngijire medicală posibilă, acum nu mai vrea niciun fel de ajutor”, spune actorul Sam Claflin.

Un alt personaj care stârneşte emoţie şi empatie este mama lui Will, Camilla Trevnor, care încearcă din răsputeri să-şi ajute fiul, respectând limitele impuse de el. În rolul ei o regăsim pe cunoscuta actriţă britanică Janet McTeer, iar partenerul ei în film – în rolul tatălui lui Will – este nimeni altul decât un distins veteran al scenei: Charles Dance.

Din distribuţie mai fac parte şi Brendan Coyle, Stephen Peacocke, Matthew Lewis, Jenna Coleman, Samantha Spiro, Vanessa Kirby şi Ben Lloyd-Hughes. Filmul este regizat de Thea Sharrock pe baza romanului cu acelaşi nume scris de Jojo Moyes, care este şi autoarea scenariului.

Filmul „Me Before You / Înainte să te cunosc” este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 1 iulie 2016, în format 2D.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO