fbpx

Căutare

Share this article

Alături de știrile de actualitate, de noutățile despre starea vremii și de informațiile legate de evenimente sportive, datele despre zodii și horoscop pot fi trecute în categoria de interes general pentru public. Zodiile și informațiile aferente au pentru multe persoane un aer mistic, căci țin de forțe naturale, universale, greu de înțeles. Zodiacul este pentru unii un hobby, iar pentru alții o adevărată profesie, tocmai grație interesului mare al unei largi categorii de public.

Roata zodiacală așa cum o cunoaștem acum a apărut cu peste 2500 de ani în urmă, fiind o invenție babiloniană sau grecească (a existat o apariție în paralel în cele două zone). Zodiacul se leagă de cele 12 luni ale anului și de mișcarea planetelor, a Soarelui și a altor stele. Pentru că au fost înregistrate progrese în astronomie, au apărut și semnele zodiacale. Cele 12 diviziuni lunare au fost plasate într-un cerc unde fiecare semn măsura 30 de grade, chiar dacă acele constelații după care au fost numite variau semnificativ. Este menționat și un al 13-lea semn zodiacal, un subiect mai controversat.

Astrologia modernă europeană folosește Zodiacul Sideral, calculat de unde sunt situate fizic constelațiile atunci când sunt privite de pe Pământ. Zodiacul tropical s-a bazat pe intrarea Soarelui în primul grad al Berbecului în prima zi a primăverii, în timp ce zodiacul Sideral începe atunci când Soarele se aliniază cu o stea fixă ​​din constelația Berbecului.

Creaturile zodiacale au într-o anumită măsură legătură cu formele în care apar stelele pe cerul nopții, dar nu este adevărul în totalitate. Se pare că aceste creaturi au mai degrabă legătură cu anumite caracteristici ale zodiilor. Un bun exemplu este racul, care trăiește atât pe pâmânt, cât și în apă. Persoanele născute sub acest semn zodiacal au caracteristici considerate a fi legate de pământ, dar și unele legate de mare.

Zodiacul european este compus din 12 semne: Berbec (21 martie – 20 aprilie), Taur (21 aprilie – 21 mai), Gemeni (22 mai – 21 iunie), Rac (22 iunie – 22 iulie), Leu (23 iulie – 22 august), Fecioară (23 august – 21 septembrie), Balanță (22 septembrie – 22 octombrie), Scorpion (23 octombrie – 21 noiembrie), Săgetator (22 noiembrie – 21 decembrie), Capricorn (22 decembrie – 19 ianuarie), Vărsător (20 ianuarie – 18 februarie), Pești (19 februarie – 20 martie). 

Cei pasionați de astre pot în prezent să își testeze norocul și la jocuri online, de exemplu la un joc numit Zodiac Wheel, slot online lansat de providerul bulgar EGT cunoscut în special pentru sloturile Shining Crown, Burning Hot sau Super Hot. Românii pot beneficia de divertisment în cazinouri online în condiții legale și sigure, alegând platforme licențiate de cazino online. Domeniul este clar reglementat în țara noastră de către Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc.

Dacă în trecut cei mai mulți români citeau date despre zodii și horoscop în ziare și reviste și așteptau rubricile specializate de la TV, acum procesul este mult mai simplu: infornarea se poate face oricând și de oriunde, utilizând website-uri specializate de pe internet. Cele mai multe persoane nu cred pur și simplu în horoscop, dar îl citesc ca pe o formă de divertisment. De altfel, asemenea informații sunt în general relative, la modul general, fiecare poate interpreta cât și cum acele date pot avea legătură cu viața personală și profesională a indivizilor. 

Totuși, zodia unei persoane rămâne în cultura colectivă una dintre datele personale cele mai importante, alături de nume, gen, vârstă și localitatea de domiciliu. Oamenii pot folosi informațiile cu privire la caracteristicile generale ale zodiilor pentru a-și vedea propriile abilități și vulnerabilități și pentru a acționa mai bine în viața de zi cu zi.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO