Iulia Dragomir: „Terapiile estetice neinvazive înseamnă frumuseţe fără durere” - LIFE.ro
Mergi la conținut

Terapiile estetice neinvazive au început să câştige teren în faţa intervenţiilor clasice, şi asta pe bună dreptate. Riscurile sunt minime, rezultatele sunt vizibile, nu există durere sau disconfort major şi pot trata o mulţime de imperfecţiuni, de la riduri la celulită, vergeturi, zone de grăsime sau lipsa de elasticitate. Noi am stat de vorbă cu Iulia Dragomir, Managing Partner Elite Estet, şi am aflat cine poate beneficia de aceste tehnologii revoluţionare, ce presupun ele şi de ce reprezintă o alternativă mult mai bună, faţă de intervenţiile invazive.

Ce înseamnă proceduri estetice neinvazive? Cu ce sunt diferite de cele clasice?

Înseamnă frumuseţe fără durere şi fără riscuri. Poţi obţine rezultatele dorite (rejuvenare facială şi remodelare corporală) fără injectări şi fără bisturiu. Iar aceste rezultate pot dura până la doi ani, fără să existe riscurile asociate procedurilor invazive, precum injectările cu acid hialuronic, liftingul sau liposucţia etc.

Ce soluţii neinvazive există pentru estomparea ridurilor? Ce zone pot fi tratate?

La Elite Estet folosim radiofrecvenţă monopolară combinată cu ultrasunete pentru a şterge amprenta timpului de pe chipul pacienţilor noştri. Terapia este uşoară, nedureroasă, nu are contraindicaţii, nu e nevoie de timp de recuperare, pacientul îşi reia activitatea zilnică imediat după tratament. Ce se întâmplă de fapt: radiofrecvenţa monopolară şi ultrasunetele stimulează producţia de colagen, şi refac reţeaua de elastină. Dispare senzaţia de faţă căzută, obosită, se estompează ridurile, cearcănele, pungile de sub ochi, pleoapele căzute sau guşa inestetică.

În comparaţie cu intervenţiile chirurgicale clasice, ce efecte putem obţine folosind tehnologii neinvazive? În cât timp apar şi cât durează?

Trăim totul în viteză, de aceea multă lume apelează la chirurgia plastică crezând că rezultatele sunt imediate. Nu este aşa, perioada de convalescenţă post operatorie poate să dureze şi până la şase luni, chiar un an, pentru a vedea rezultatele finale. Chiar şi popularele injectări cu acid hialuronic lasă vânătăi în zonele injectate, care dispar în câteva zile. Rezultatele procedurilor noastre neinvazive sunt similare, şi nu presupun niciun risc. Diferenţele încep să se observe chiar după prima şedinţă. Iar în patru-cinci săptămâni deja sunt definitivate. Rezultatele se păstrează până la doi ani. Cred că cel mai mare avantaj este acela că nu schimbă fizionomia pacientului, doar şterg câţiva ani, dau timpul înapoi.

Se poate întâmpla să nu apară rezultate vizibile? Cum se procedează în acest caz?  

Noi personalizăm terapiile pentru fiecare pacient în parte. Pentru că nu suntem identici şi avem metabolism, vârste şi dorinţe diferite, terapia se începe după o consultaţie şi o discuţie amănunţită. Nu am avut cazuri fără rezultat până acum. Rezultatul depinde şi de metabolismul fiecărui pacient şi de cât de mult respectă singura cerinţă, şi anume, să consume cât mai multă apă. Apa este necesară pentru susţinerea producţiei de colagen şi pentru eliminarea cât mai rapidă a grăsimilor topite în cazul remodelării corporale. La remodelarea corporală, dacă pacientul are un metabolism mai lent, rezultatele vor fi vizibile după trei sau patru şedinţe şi se vor definitiva la o lună de la încheierea tratamentelor, când va fi eliminată toată grăsimea topită de terapie.

Ce contraindicaţii există?  

Contraindicaţiile ar fi afecţiunile cronice cum ar fi cancerul, afecţiunile grave ale ficatului, probleme cardio-vasculare grave, implanturile metalice în zona tratată, sarcina şi perioada de alăptare. Calificarea pacienţilor pentru tratament se face în urma unei consultaţii şi a unei anamneze amănunţite.

Se poate interveni asupra mai multor zone în aceeaşi zi?

Se pot trata maxim şase zone într-o zi. De exemplu, se pot trata trei zone la faţă şi abdomenul în aceeaşi zi.

Cât durează o terapie, în funcţie de zona tratată? Ce presupune perioada de recuperare?  

Tratamentul unei zone a feţei (ochii, de exemplu) durează o oră. Pentru două-trei zone tratamentul durează până la două ore jumătate. Pentru abdomen, pentru îndepărtarea grăsimii nedorite, tratamentul complet durează două ore. Sunt necesare, în cazul oricărui tratament, patru-şase şedinţe, la distanţă de şapte-paisprezece zile. Nu este nevoie de timp de recuperare, pacientul îşi reia activitatea imediat, singura cerinţă este aceea de a bea cât mai multă apă, minimum doi litri pe zi.

Pentru bărbie dublă sau exces de grăsime în zona bărbiei, ce soluţii există?

În tratamentul bărbiei duble („guşa”, în termeni populari) radiofrecvenţa şi undele de ultrasunete topesc grăsimea în exces, şi refac elasticitatea pielii, reducând aspectul inestetic şi redând fermitate pielii.

Dar pentru a recontura ovalul feţei, pentru mai multă fermitate, se pot folosi proceduri neinvazive?  

Refăcând reţeaua de elastină care conferă fermitate şi elasticitate pielii, se reface şi conturul feţei, eliminându-se senzaţia de faţă căzută sau obraji lăsaţi.

Care sunt cele mai performate tehnologii neinvazive folosite pentru remodelarea siluetei?  

Cu siguranţă, Vanquish. Este singurul dispozitiv medical din lume, non contact, care ţinteşte şi topeşte uniform pe o suprafaţă mare stratul adipos prin intermediul radiofrecvenţei monopolare. E că o baghetă magică. Are cea mai mare suprafaţă de tratament într-o singură şedinţă, tratând atât abdomenul cât şi zonele laterale ale taliei. Senzaţia simţită de pacient este aceea de încălzire, ca şi cum ar sta la plajă. Ce se întâmplă de fapt: celulele adipoase se supraîncălzesc şi îşi declanşează apoptoza (moartea celulară), apoi ele sunt preluate de limfă şi eliminate din organism. Efectul tratamentului este unul definitiv, acele celule fiind eliminate din organism. Diferenţa se măsoară în centimetri pierduţi din circumferinţa taliei. Între trei şi zece cm. Aici apa e foarte importantă pentru că accelerează procesul de drenaj. Mişcarea ajută de asemenea, şi este chiar recomandat să se facă măcar o plimbare mai lungă de câteva ori pe săptămână, pentru a ajuta organismul să elimine cât mai repede grăsimea topită. Noi susţinem eliminarea grăsimii topite, incluzând în tratament şi drenajul limfatic.

Ce zone pot fi tratate? Care sunt beneficiile acestor proceduri, în comparaţie cu intervenţiile chirurgicale clasice?

Vanquish tratează abdomenul şi coapsele. Dar putem trata orice zonă a corpului: fese, braţe, piept sau spate cu Exilis, care foloseşte aceeaşi tehnologie de radiofrecvenţă monopolară, combinată cu ultrasunetele. Efectul este acela de topire a stratului de grăsime şi de refacere a elasticităţii pielii. Exilis e foarte bun în tratamentul celulitei, vergeturilor sau al pielii flasce, rămase în urma unei slăbiri bruşte sau a unei sarcini. Cel mai mare beneficiu este că nu ne supunem riscurilor asociate cu operaţiile, nu e nevoie de timp de recuperare, nu e nevoie de 20 de şedinţe, în şase şedinţe rezultatele se văd.

Sezonul nunţilor este aproape, iar viitoarele mirese îşi doresc să arate perfect în ziua nunţii. Ce terapii pot încerca?

Toate terapiile de rejuvenare sunt o alegere bună, fie că vorbim despre conturul feţei sau zona ochilor dar şi de gât sau decolteu. Acestea sunt ideale, fiindcă nu lasă semne iar rezultatele sunt vizibile imediat. Albul rochiei de mireasă va scoate în evidenţă trăsăturile fine şi pielea catifelată, întinerită. În plus, toate viitoarele mirese vor să arate fabulos, iar rochia este un element important care le pune silueta în valoare. Pentru cele care îşi doresc să slăbească localizat, există variantele neinvazive care topesc grăsimea din zonele cu probleme, precum talie, abdomen sau braţe, astfel încât în ziua nunţii rochia să se potrivească perfect. În doar 4 săptămâni se pot pierde câţiva centimetri buni din talie :-).

Aţi testat tehnologiile despre care ne povestiţi? Ce procedură aţi încercat? Sau ce vă doriţi să testaţi în viitor?

O, da, sigur, chiar pe toate, pentru că am vrut să ştiu exact care este experienţa unui pacient şi să văd rezultatele cu ochii mei. De la epilarea definitivă, la tratamentul antivergeturi, la rejuvenarea facială. Eu nu sunt adepta intervenţiilor invazive, dar nici a terapiilor neinvazive ineficienţe şi cred că sunt multe doamne şi domni care ar vrea să facă ceva pentru a amâna efectele trecerii anilor, pentru a corecta nişte mici imperfecţiuni, care nu vor să rişte dar vor să aibă rezultate. Aşa am decis să înfiinţăm o clinică de acest fel, cu terapii 100% neinvazive, revoluţionare, cu rezultate dovedite şi cu servicii la standard internaţional. Terapiile noastre neinvazive, cu aparatură performantă bazată pe tehnologii noi, brevetate şi recunoscute pe plan mondial, sunt o variantă viabilă. Timpul nostru este preţios, aşadar, când investim în noi, să investim în primul rând în ceva de calitate.

Tratamentele sunt disponibile în centrul Elite Estet, Primăverii, Rosenthal 41, et.2, ap.3, Sector 1, Bucureşti; 0733.844.030 sau [email protected]. Mai multe informaţii: eliteestet.ro 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora