Job-uri bine plătite pentru femei. Care sunt femeile cu cele mai mari salarii în România și în lume? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

În SUA, în categoria job-uri bine plătite pentru femei se încadrează pozițiile de top management, cele din domeniul medical, dar și cele din domeniul tehnic. În România, lucrurile stau puțin diferit însă, din dorința de a ne alinia la standardele statelor dezvoltate, sperăm ca în scurt timp româncele ce lucrează în aceste domenii să fie foarte bine plătite. Din motive strict de orientare profesională, am făcut un top al job-urilor bine plătite pentru femei, atât în America, cât și în Europa.

Important de menționat este faptul că, indiferent de gradul de civilizație al țării în care trăim, diferența dintre sexe, se vede și în câmpul muncii. Conform unui raport din 2017 al Bureau of Labor Statistics, femeile azi câștigă 82 de cenți pentru fiecare dolar câștigat de bărbați, cu 20 de cenți mai mult decât în 1979, primul an din care datează aceste informații.

Însă nu toate job-urile oferă aceleași oportunități pentru femei.

Conform aceluiași raport, diferite cariere profesionale vin cu salarii mari pentru femei: domeniul medical, cel juridic, managementul și joburile din tehnologie sunt printre cele mai bine plătite.


Citește și: Care vor fi locurile de muncă ale viitorului? Şi ce joburi ar putea dispărea peste 20 de ani?


Job-uri bine bine plătite pentru femei: CEO

Un Chief Executive Officer (CEO) planifică, coordonează și supraveghează acțiunile unei companii. Un CEO lucrează pentru a se asigura că se îndeplinesc obiectivele companiei. Un CEO activează în diverse industrii publice sau din sectorul privat.

Deși câștigă, în medie, cel mai mare salariu raportat la toate pozițiile de management, un CEO este acela care muncește multe ore pe zi și poartă pe umeri responsabilitatea succesului unei companii.

Femeile ce ocupă poziția de CEO, au un venit anual mediu de aproximativ 100 de mii de dolari.

Job-uri bine bine plătite pentru femei: Farmacistă

Farmacista este acea femeie care gestionează și furnizează medicamente pacienților. De asemenea, farmacista oferă sfaturi legate de administrarea medicamentelor.

Deși majoritatea farmaciștilor lucrează în farmacii, există și oameni care lucrează pe această poziție în spitale și clinici.

O farmacistă trebuie să fie licențiată și să aibă o diplomă universitară, iar în România, Facultatea de Medicină și Farmacie poate fi absolvită după șase ani.

În America, o farmacistă are un venit anual de 95 de mii de dolari. În România job-ul de farmacist nu este chiar atât de bine plătit, dar este unul respectabil ce poate ajunge la aproximativ 25 de mii de dolari pe an.

Foto: iStock

Job-uri bine bine plătite pentru femei: Manager de sistem IT

În România sunt puține femeile care lucrează în domeniul IT, însă acest job presupune  conceperea, coordonarea, implementarea și analiza proiectelor relaționate de computere.

Responsabilitatea unui manager în domeniul IT poate implica proiecte în domeniul hardware, software, dezvoltare de baze de date pe web design, precum și proiectarea abordărilor și strategiilor unei companii IT.

Femeile ce ocupă poziții de IT Manager pot ajunge la un venit anual de maxim 80 de mii de dolari.

Job-uri bine bine plătite pentru femei: Avocat

Avocatul sfătuiește și reprezintă la tribunal persoane fizice, business-uri, organizații guvernamentale și non profit, în disputele legale. Pentru a ajunge avocat ai nevoie să termini facultatea de Drept și să îți iei licența în acest domeniu. Mai apoi, ai nevoie de un stagiu de pregătire alături de un avocat experimentat.

O femeie avocat poate câștiga până la 100 de mii de dolari pe an.

Job-uri bine bine plătite pentru femei: dezvoltator soft

Un dezvoltator de soft creează și ajută la elaborarea programelor de calculator. El face totul de la a analiza nevoile utilizatorilor de a proiecta aplicații și până la scrierea de coduri pentru îmbunătățirea software-ului existent. O femeie care ocupă o astfel de poziție, destul de necunoscută pentru publicul feminin din România, în America poate câștiga până la 80 de mii de dolari pe an.

Foto: iStock

Job-uri bine bine plătite pentru femei: medic

Meseria de medic este peste tot în lume una extrem de apreciată și bine plătită. Mai puțin în România. Sunt peste 100 de specialități diferite ale medicinei, iar venitul anual în America al unui medic trece de 90 de mii de dolari.

Job-uri bine bine plătite pentru femei: inginer

Un inginer face design-ul, modifică și face reparații în domeniul chimic, electric, IT, mecanic sau în cadrul altor structuri fizice.

În România, un inginer este absolvent al facultății de Politehnică sau Cibernetică și peste tot în lume, venitul anual poate ajunge la 60 de mii de dolari.

Job-uri bine bine plătite pentru femei: Manager resurse umane

Un om de HR este responsabil cu recrutarea, intervievarea și angajarea de noi membri pentru echipa unei companii. Ai spune că e floare la ureche. Dar, în plus, un manager de HR se mai ocupă și de alte aspecte, ale relațiilor dintre angajați, inclusiv plata salariilor, acordarea beneficiilor și oferirea training-urilor. Un manager HR trebuie să știe să gestioneze orice dispută sau conflict apărut la locul de muncă. O femeie ce ocupă poziția de manager HR poate ajunge la un venit anual de 30 de mii de dolari pe an în România și la peste 60 de mii de dolari pe an în America.

Tu ce job ai?

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO