Jon Batiste şi Suleika Jaouad, povestea de dragoste care bate orice film. Cei 2 s-au căsătorit la scurt timp după ce ea a fost diagnosticată pentru a doua oară cu leucemie - LIFE.ro

Căutare

Share this article

El este cântăreţ, compozitor, liderul unei trupe, vedetă tv şi multiplu premiat cu Grammy. Ea este scriitoare şi jurnalistă, premiată cu Emmy şi autoare de bestseller. Sunt împreună de mai bine de 8 ani, iar povestea lor de dragoste reuşeşte să dea peste cap cele mai bune scenarii. Jon Batiste şi Suleika Jaouad s-au căsătorit în secret cu o zi înainte ca ea să intre în sala de operaţie pentru un transplant de măduvă. E a doua oară când Suleika luptă cu leucemia, iar felul în care ei vorbesc despre greutăţile cu care se confruntă este inspiraţional.

Cine sunt Jon Batiste şi Suleika Jaouad

Jon Batiste s-a născut în Louisiana, într-o familie de muzicieni, aşa că la 8 ani cânta deja la percuţie şi tobe cu aceştia. La 11 ani, la sugestia mamei, a început să cânte la pian şi a studiat intens, astfel încât nu a avut nicio problemă să fie admis la celebra şcoală de arte Juilliard. A început să-şi producă propriile spectacole şi în acelaşi timp să ţină ateliere pentru copiii din familii defavorizate, iar muzica compusă de el stătea în topuri săptămâni întregi.

În 2005 a început să cânte împreună cu câţiva colegi de la Juilliard, formând trupa Stay Human, iar 10 ani mai târziu deveneau trupa de casă a emisiunii The Late Show with Stephen Colbert.

Prima nominalizare la premiile Grammy a primit-o Jon Batiste în 2019, dar următorul an avea să primească un Oscar, un Glob de Aur, un Grammy şi un BAFTA pentru muzica din filmul de animaţie Soul. Fără să fie impresionat de premiile primite, muzicianul a continuat să-şi vadă de treabă, iar premiile Grammy de anul acesta i-au adus 11 nominalizări, 8 pentru We Are, cel de-al cincilea album de studio al său şi încă 3 pentru Soul. Batiste a câştigat la 5 dintre categoriile la care a fost nominalizat, inclusiv la cea pentru Albumul anului.

Foto: paw.princeton.edu

Compozitorul este un susţinător activ al drepturilor civile şi luptă împotriva rasismului. A participat şi a organizat numeroase demonstraţii publice pe această temă şi sponsorizează numeroase ONG-uri care sprijină aceleaşi cauze.

Suleika Jaouad s-a născut la New York, dintr-un tată tunisian şi o mamă elveţiană. A urmat şi ea studii muzicale la Juilliard şi a absolvit Princeton University. Avea 22 de ani când s-a mutat la Paris, dorindu-şi să devină corespondent de război. A fost însă diagnosticată cu leucemie, iar medicii nu i-au dat mai mult de 35% şanse de supravieţuire. Vreme de 4 ani a stat mai mult în spital, urmând tratamentele necesare care să o ajute să învingă boala.

În acest timp a început să scrie pentru New York Times, iar seria ei de articole Life, Interrupted a fost premiată cu un Emmy. A scris însă şi pentru The New York Times Magazine, The Atlantic, The Guardian, Vogue, Paris Review, Los Angeles Times, Glamour şi NPR. A avut unul dintre cele mai populare discursuri de la TEDx în 2019, cu aproape 5 milioane de vizualizări, a fost consilier al lui Barack Obama pe probleme de cancer, iar anul trecut şi-a publicat memoriile, Between Two Kingdoms, carte care a devenit rapid bestseller.

Foto: Facebook Suleika Jaouad

O poveste de dragoste demnă de filmele de la Hollywood

Jon Batiste şi Suleika Jaouad s-au cunoscut pe când aveau 14, respectiv 13 ani, într-o tabără de muzică. S-au revăzut însă în urmă cu 8 ani, când au şi început să iasă împreună. După mai puţin de o săptămână Jon i-a spus deja că ar vrea să se căsătorească.

Nu se grăbeau însă nicăieri, aşa că şi-au văzut de iubire şi de carieră fără să pună presiune pe ei. Suleika a fost însă diagnosticată din nou cu leucemie şi tot atunci a venit şi cererea în căsătorie.

Mi-a spus: Vreau să fie foarte clar, nu te cer în căsătorie din cauza diagnosticului. Mi-a luat un an întreg să fac modelul pentru inelul tău. Aşa că trebuie să ştii că momentul nu are nimic de-a face cu asta. Dar vreau să mai ştii şi că dianosticul nu va schimba nimic. Doar face să-mi fie şi mai clar că vreau să fim împreună. – Suleika Jaouad pentru CBS

Foto: Facebook Suleika Jaouad

Aşa că în februarie, cu o zi înainte ca Suleika să intre în operaţia pentru transplantul de măduvă, cei 2 şi-au unit destinele.

Am intrat în sala de operaţii în al nouălea cer. Eram atât de fericiţi, cu atâta dragoste şi optimism venite din seara frumoasă pe care am trăit-o. Şi chiar cred că asta ne-a ajutat. – Suleika Jaouad pentru CBS

Vestea căsătoriei a fost făcută publică însă abia în urmă cu câteva zile, într-un interviu extrem de emoţionant.

Jon Batiste spunea anul trecut că piesa Show Me the Way, de pe albumul multipremiat acum, la Grammy, este despre relaţia lui cu Jaouad.

Vorbeşte despre cum m-am maturizat şi odată cu mine, şi relaţia noastră. Este minunat că am putut pune o bucăţică din relaţia noastră în acest album. – Jon Batiste

Iar dragostea şi optimismul par să fie secretele care îi ţin puternici şi legaţi.

Diagnosticul şi tratamentul nu trebuia să ne întrerupă planul. E doar o denivelare pe drum. Iar un lucru precum căsătoria este un act de sfidare. Întunericul va încerca să pună stăpânire pe tine, dar doar trebuie să aprinzi lumina. Concentrează-te pe lumină. Ţine-te de lumină. – Jon Batiste pentru CBS

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Suleika Jaouad – سليكة جواد (@suleikajaouad)

Suleika a început chimioterapia cu 8 zile înainte ca soţul ei să primească cele 5 premii la Grammy. Spune că tratamentul este mult mai greu de îndurat decât în urmă cu 10 ani, dar e optimistă că va reuşi şi de această dată.

Citeşte şi: Monica Althamer, teolog, navigator de pacienți oncologici, fost secretar de stat în guvernul tehnocrat și îngerul păzitor al „marilor arși”: „Dacă ei pot să trăiască, atunci pot și eu să aud!” – LIFE.ro
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO