Jon Bon Jovi dezvăluie momentele întunecate din viaţa sa şi lupta lui împotriva depresiei - LIFE.ro
Mergi la conținut

Jon Bon Jovi, unul dintre cei mai mari cântăreți rock din toate timpurile este recunoscut ca actor și compozitor.

Datorită timpului pe care l-a petrecut în calitate de solist, starul american a stat în spatele unora dintre cele mai mari cântece rock, precum „Livin’ on a Prayer”, „Always” și „It’s My Life”.

Deşi piesa lui devenită celebră ”It’s My Life” este un mesaj despre libertate, rebeliune şi spirit liber, Jon Bon Jovi spune că: „Viaţa lui este mai mult decât normală şi modestă. Nu există nicăieri în casa lui discuri de platină sau premii muzicale. Nicăieri în casa lui nu există indicii despre cariera lui de rocker”.

Jon Bon Jovi a mai dezvăluit că ”nu permite convingerilor politice să strice relaţia din sânul formaţiei Bon Jovi” şi recunoaşte că s-a simţit extraordinar când a cântat ”Here Comes The Sun” la ceremonia de inaugurare a lui Joe Biden, 78 de ani. Întrebat dacă i-ar permite lui Donald Trump să folosească una dintre piesele lui în campania electorală, Jon Bon Jovi a subliniat că ”Nu! Sunt diametral opus fostului preşedinte. Nu am fost de acord cu el nici cu felul cum a reacţionat la criza COVID-19 şi nici cu cea legată de imigranţi”.

În pandemie, Bon Jovi a făcut teme cu copiii, a făcut donaţii la asociaţiile pentru săraci şi le-a făcut cadouri copiilor care nu aveau tablete sau telefoane să înveţe.

Cine este Jon Bon Jovi?

Jon Bon Jovi s-a născut la 2 martie 1962, în New Jersey, iar copilăria şi-a petrecut-o în Sayreville.

Din adolescenţă i-a admirat pe Bruce Springsteen şi Asbury Jukes, visând să ajungă un rock star. A început să cânte în cluburi de la 16 ani, apoi l-a întâlnit pe claviaturistul David Bryan şi cei doi au înfiinţat formaţia Atlantic City Expressway. În acelaşi timp, el cânta cu trupe ca The Rest, The Lechers şi John Bongiovi and the Wild Ones.

În 1980, a înregistrat primul single – „Runaway”, care a fost inclus de o staţie radio locală pe o compilaţie şi a început să fie promovat. A fost remarcat, dar Jon şi-a dat seama că doreşte mai mult. Astfel, l-a chemat pe David Bryan, cărora li s-au alăturat Alec John Such, Tico Torres şi chitaristul Richie Sambora. Au început să cânte împreună. La un spectacol din New York, în 1983, trupa a atras atenţia lui Derek Shulman, care i-a invitat să semneze un contract cu PolyGram. Tot el a schimbat numele trupei în Bon Jovi.

Albumul de debut al trupei a apărut în 1984, iar un an mai târziu a fost lansat materialul discografic „7800° Fahrenheit”, care a atras atenţia publicului. După ce trupa a cântat în deschiderea unor concerte susţinute de Scorpions, Kiss şi Judas Priest, Bon Jovi deja avea un mare număr de fani.

Al treilea album – „Slippery When Wet” a primit discul de aur şi discul de platină la numai şase săptămâni de la lansare. Cu single-urile „Livin’ on a Prayer” şi „Wanted Dead or Alive”, albumul a fost vândut în peste 14 milioane de exemplare, egalând aproape succesul lui Michael Jackson cu „Thriller”.

După ce trupa a intrat într-o pauză, în 1989, Jon şi-a concentrat atenţia asupra unei cariere solo şi a apărut în primul său film, „Young Guns II”, pentru care a primit un Glob de aur, la categoria Best Song, pentru melodia Blaze of Glory.

Citește și: Cum arată casa de 10 milioane de dolari pe care şi-a cumpărat-o Bon Jovi

În 1994, trupa a lansat albumul „Keep The Faith”. Jon a reluat succesul său solo în 1997, cu „Destination Anywhere”. Trupa s-a reunit doi ani mai târziu pentru a înregistra albumul nominalizat la Grammy, „Crush”, apoi în 2002, pentru albumul „Bounce”. 

La 10 iulie 2011, Bon Jovi a concertat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. În 2017, trupa a fost introdusă în Rock and Roll Hall of Fame.
În 2019, Bon Jovi a lansat single-ul „Unbroken”, urmat de single-ul „Limitless” în februarie 2020, iar în octombrie 2020 a apărut şi albumul „Limitless”

Jon Bon Jovi este cunoscut ca fondator și lider al legendarului grup Bon Jovi, care a fost format în 1983.

Bon Jovi a lansat 14 albume cu trupa sa, vânzând peste 130 de milioane de albume în întreaga lume și a lansat două albume solo.

În anii 1990, Bon Jovi a început o carieră de actor, apărând celebru în emisiunile TV Sex and the City, Ally McBeal și The West Wing.

Numele complet este John Francis Bongiovi Jr. Starul s-a născut în Perth Amboy, New Jersey, fiind fiul a doi foști marini, frizerul John Francis Bongiovi Sr și Playboy Bunny devenit florar Carol. Are doi frați, pe Anthony și Matthew.

În 1989, Jon Bon Jovi s-a căsătorit cu iubita lui de liceu, Dorothea Hurley, în Las Vegas.

”Secretul nostru constă în respectul reciproc. Am crescut împreună și ne-am maturizat împreună. Și chiar ne iubim, ne face plăcere să ne petrecem timpul unul cu celălalt”, povestește rockerul din New Jersey”. ”Mereu am susținut că am un dar aparte de a detecta potențialul în oameni. În plus, e un drăguț! Știu că sunt superficială, asta e, recunosc!”, a spus Dorothea într-un interviu. ”M-a lăsat să copiez de la ea la un test la istorie. M-a atras din clipă în care am văzut-o și asta nu s-a schimbat nici acum, după 40 de ani”, adaugă Jon Bon Jovi.

Cuplul are patru copii, respectiv, pe fiica Stephanie Rose născută în 1993 și trei fii, Jesse James Louis născut în 1995, Jacob Hurley născut în 2002 și Romeo Jon născut în 2004.

Valoarea lui Jon Bon Jovi

După cum probabil vă puteți imagina, Jovi este unul dintre cele mai bogate staruri rock din lume, cu o valoare netă declarată în 2021 la 410 milioane de lire sterline.

Bon Jovi este un nume cunoscut. Una dintre cele mai de succes trupe rock americane din ultimii 40 de ani, grupul a vândut zeci de milioane de albume, toate încărcate cu imnuri rock pline de cârlig, precum „Livin’ on a Prayer”, „Bad Medicine” și „You”. Dă iubirii un nume rău.” Și apoi sunt acele balade epice de putere, precum „Wanted Dead or Alive” și „Always”. Succesul lui Bon Jovi este, de asemenea, unic prin faptul că trupa a lansat mai mult sau mai puțin epoca hair metal-ului anilor ’80 și este ultima trupă din acea epocă.

Acest lucru se datorează faptului că Bon Jovi și-a adaptat și evoluat sunetul, dar grupul nu și-a pierdut niciodată cârligele captivante, prietenoase cu radioul pop sau carisma liderului și omonimului său, Jon Bon Jovi. Desigur, în timp ce banii și faima vă pot face viața mult mai ușoară, ele nu vă rezolvă toate problemele.

Și chiar dacă ești incredibil de talentat, tot te vei lupta cu o cantitate incredibilă de durere. Și băieții din Bon Jovi nu fac excepție. Membrii de bază ai trupei au acum 50 și 60 de ani și au trăit vieți la fel de grele sau chiar mai grele decât oamenii despre care scriu cântecele.

Cu alte cuvinte, acești rockeri s-au confruntat cu niște tragedii grave.

Momente întunecate din viața lui Jon Bon Jovi

Jon Bon Jovi și trupa lui omonimă s-au străduit ani de zile pentru a deveni mare, iar în cele din urmă au făcut-o când single-urile consecutive „You Give Love a Bad Name” și „Livin’ on a Prayer” au ajuns pe primul loc în topul Billboard Hot 100 de single-uri. Trupa s-a străduit din greu să depășească, susținând concerte în întreaga lume în cea mai mare parte a anului 1985, urmate în strânsă succesiune de lansarea piesei „Slippery When Wet” și turneul de sprijin care a durat cea mai mare parte a anilor 1986 și 1987.

În plus, au avut să se pregătească să se îndrepte în studio pentru a înregistra albumul din 1988, „New Jersey”.

Atingerea acestui tip de succes și menținerea aceluiași succes și îndeplinirea tuturor îndatoririlor pe care le necesită poate lăsa o persoană epuizată din punct de vedere fizic, mental și emoțional și, potrivit The Mirror, așa se simțea Jon Bon Jovi la începutul anilor ’90, când el a suferit o „defecțiune”.

De fapt, acele sentimente erau atât de îngrozitoare și atât de puternice încât aproape că a luat o decizie devastatoare. În timp ce se îndrepta către un psiholog în 1991, Bon Jovi conducea de-a lungul Pacific Coast Highway din California și s-a gândit să sară din mașina în mișcare și să pună capăt tuturor. Din fericire, asta nu s-a întâmplat, iar Jon Bon Jovi este și astăzi printre noi.

Potrivit Rolling Stone, au existat zvonuri în jurul filmului „Unplugged”, când Bon Jovi și-a înregistrat episodul din 2007, că Richie Sambora era prea beat pentru a cânta la chitară. Echipa sa a negat că înregistrarea este o problemă, dar, cu toate acestea, la câteva zile după sesiunea din 5 iunie, un reprezentant al trupei a declarat pentru Us Magazine că Sambora s-a cazat într-o unitate de tratament pentru droguri din Los Angeles pentru a-și rezolva problema cu alcoolul.

În timp ce se aflau într-o pauză la începutul anilor ’90 și înainte de a înregistra al cincilea album de studio, „Keep the Faith”, membrii lui Bon Jovi au urmărit diverse proiecte. Jon Bon Jovi și-a înregistrat debutul solo, „Blaze of Glory”, iar Richie Sambora a făcut albumul, „Stranger in This Town”. Clapalistul lui Bon Jovi, David Bryan, a cântat pe tot albumul lui Sambora, în timp ce a înregistrat o coloană sonoră pentru filmul „Netherworld”… și și-a petrecut, de asemenea, o mare parte din pauza Bon Jovi recuperându-se de paraziții pe care crede că i-a dobândit când trupa a făcut un turneu prin America de Sud .

Fiica lui Bon Jovi, dependentă de heroină

În 1989, Jon Bon Jovi s-a căsătorit cu Dorothea Hurley, dragostea lui de multă vreme pe care a cunoscut-o în liceu, conform Today. După cum relatează People, au crescut împreună patru copii, începând cu fiica cea mai mare, Stephanie Rose Bongiovi, acesta fiind adevăratul nume de familie. Din păcate, familia a avut parte de lupte.

În noiembrie 2012, poliția și paramedicii au fost chemați într-un cămin de la Hamilton College din nordul statului New York, ca răspuns la un apel conform căruia o tânără nu răspundea, posibil din cauza unei supradoze de heroină. Acea femeie era Stephanie Bongiovi, în vârstă de 19 ani, care a fost tratată și eliberată rapid dintr-un spital local. După o percheziție în camera ei s-a descoperit heroină și alte materiale legate de narcotice, Bongiovi a fost arestată și acuzată de multiple infracțiuni de deținere de droguri. Ulterior, infracțiunile au fost respinse.

Jake Bongiovi, unul dintre cei patru fii ai lui Jon Bon Jovi, în vârstă de 20 de ani s-a logodit cu cea care îi este parteneră de mai bine de trei ani. Pe numele ei Millie Bobby Brown, tânăra este vedeta serialului „Stranger Things”.

Tânăra actriță și-a anunțat pe pagina sa de Instagram, logodna cu Jake Bongiovi.

Mai exact, actrița în vârstă de 19 ani a postat o fotografie alb negru în care Millie Bobby Brown și Jake Bongiovi sunt îmbrățișați și par extrem de fericiți.

„Te-am iubit de trei veri acum, dragă, le vreau pe toate”, a scris Millie Bobby Brown alături de fotografia cu Jake Bongiovi.

Așadar, în fotografia de pe pagina de Instagram a actriței, pe degetul ei se poate observa un inel de logodnă. Mai mult decât atât, vedeta a adăugat mesajului o inimă albă la sfârșitul postării ei.

Jake Bongiovi, este imaginea leită a tatălui său. Băiatul cântărețului a impresionat fanii, odată cu apariția pe coperta Man About Town. Modelul și-a expus fizicul impunător într-o ședință foto pentru cunoscuta revistă bianuală de modă și stil dedicată bărbaților.

El a dezvăluit publicației că nu are aspirații muzicale precum faimosul său tată. „Ceea ce împărtășesc cu tatăl meu este dragostea noastră pentru filme”.

Jake a mai declarat că s-a mutat din New York la Londra, din dorința de a reuși ca actor.

Sursa foto: depositphotos.com

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora