Kendama. La ce folosește, care sunt cele mai scumpe și oare merită banii? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Așezați-vă bine pe locurile voastre pentru că vom face o călătorie în Asia și vom discuta despre ceva fascinant, minunat și total subestimat: Kendama.

Ce este kendama?

Este un joc de mână distractiv și uimitor cu un design foarte simplu și ușor, dar care este de fapt foarte greu de jucat. Instrucțiunile sunt relativ simple: trebuie să încerci să fixezi mingea ce atârnă de firul mânerului, pe una dintre cupe, sau în vrful ascuțit al mânerului, din aruncare.

Cum se folosește kendama?

În primul rând, există peste o mie de tehnici diferite pentru acest joc. Și când te gândești că ai crezut că Monopoly este greu… Kendama poate fi jucată de persoane de orice gen, la orice vârstă și pretinde că ajută la dezvoltarea perseverenței, îndemânării și concentrării. Recent, jocul a devenit un sport competitiv.

Cea mai scumpă kendama

Kendama din gama Mugen este considerată printre cele mai rare și ajunge la prețuri curpinse între 200 $ și 300 $. Iubitorii și colecționarii Kendama Sweets au una dintre cele mai mari colecții și, deși toate prețurile sunt variabile, acestea sunt evaluate la aproximativ 1.000 USD fiecare. Louis Vuitton a făcut una de aur pe care o poți cumpăra chiar acum pentru aproximativ 9000 de dolari.

Evident că e mult mai ușor să te joci decât să cheltuiești atâția bani pe una, motiv pentru care poți cumpăra din orice magazin, pentru aproximativ 10 dolari bucata. E la fel de bună, dar nu la fel de prețioasă.

Originile jocului

Știai că jocul original  a pornit ca fiind unul de jucat la beție?

Se pare că există destul de puține date legate de împrejurările în care a apărut cu exactitate kendama. O versiune franceză susține că predecesorul versiunii actuale a fost Bilboquet, un băț cu două cupe de ambele părți.

Bilboquet, varianta franceză a kendama

Artefactele istorice indică Grecia sau China drept inventatorii stilului și formei cu care suntem obișnuiți astăzi. Cu toate acestea, se crede că versiunea popularizată în zilele noastre în Japonia, a ajuns în Nagasaki în perioada Edo, sau cândva între 1603-1868.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO