Kenya, noua destinație de vacanță preferată a românilor? De ce este această țară fascinantă? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Sunt ani de zile de când românii au prins gustul vacanțelor exotice, însă în ultimele luni conturile de Instagram parcă s-au umplut de fotografii din țările africane. Printre ele, de departe strălucește Kenya, ca destinație de vacanță favorită. Astfel, nu putem să nu ne întrebăm cu ce îi vrăjește această țară pe turiști și de ce este în topul dorințelor pentru viitoarele vacanțe.

Kenya reprezintă una dintre cele mai uimitoare destinații de vacanță din lume deoarece oferă pasionaților de călătorii extrem de multe experiențe într-un singur concediu. De la plaje cu nisip alb și apă azur, la experiența de neegalat în mijlocul sălbăticiei și până la contactul cu culturile africane, toate pot fi atinse într-o vacanță în Kenya.  Aici ai parte atât de păduri tropicale, savană și munte, cât și de nenumărate cascade, măreția oceanului și cele mai diverse localități așezate în drumul tău pentru a contribui pe deplin la crearea celei mai interesante experiențe pe care mulți o trăiesc o singură dată în viață.

Iată cele mai importante motive pentru care Kenya a devenit destinația preferată de vacanță a românilor și nu numai:

De ce să mergi în vacanță în Kenya? Pentru oamenii care o locuiesc și cultura lor

Kenya are aproximativ 42 de comunități etnice răspândite în întreaga țară. Fiecare are un limbaj și o experiență culturală diferite. Unul dintre aceste triburi este Maasai, care sunt cunoscuți la nivel internațional datorită faptului că locuiesc în principal lângă parcuri naționale și au obiceiuri, cultură și un stil vestimentar foarte distincte. Poți observa aproape întotdeauna un Maasai în „shuka” lui roșu aprins, care este înfășurat în jurul corpului, sandalele unice făcute din anvelope vechi și bijuterii cu mărgele multicolore care le atârnă pe gât și în urechi. În trecut, oamenii Maasai aveau o reputație de temut ca războinici. Pe atunci, unul dintre obiceiurile cu care se mândreau era acela al uciderii leilor de către cei mai tineri dintre ei, în momentul în care trebuiau să fie recunoscuți ca bărbați, iar actul de cruzime reprezenta afirmarea vitejiei. În prezent printre cei mai mari susținători ai protecției animalelor și conservării parcurilor de animale.

Triburile kenyene sunt clasificate în trei grupuri majore; bantuii, nilotii și cușiții. Deși fiecare dintre triburi are o limbă distinctă, peste 70% din populație poate comunica într-o limbă comună; Suahili, care este limba națională. Cu toate acestea, limba engleză rămâne limba oficială, iar materiile școlare sunt predate în limba engleză.

Probabil ai auzit de „Hakuna Matata”. Ei bine, este traducerea în suahili a expresiei: „Fără griji”.

De ce să mergi în vacanță în Kenya? Pentru Nairobi

Nairobi este capitala Keniei ce nu doarme niciodată, cunoscută și sub numele de „Orașul verde din soare”. Nairobi (Nai sau Nairo-bae, așa cum este denumit în mod obișnuit de localnici), este un oraș cosmopolit modern, cu o populație de peste 4 milioane de locuitori. Este un centru de afaceri important și găzduiește peste 100 de organizații internaționale importante și companii precum ONU, CARE International și World Vision (pentru a numi doar câteva).

Fiind singura capitală din lume cu un parc național situat la aproximativ 8 kilometri la sud de oraș, Nairobi este într-adevăr unul dintre cele 5 motive profunde pentru a vizita Kenya. Parcul Național Nairobi găzduiește turme mari de zebre, girafe, gnu printre mulți alți ierbivori care pot fi văzuți pășunând peste tot. Și nu trebuie să uităm de pisicile mari: lei și leoparzi care vânează erbivorele pentru supraviețuire. Vulturii și struții se numără printre sutele de specii de păsări care pot fi văzute aici.

Prin urmare, te întrebi ce ai putea face în. Nairobi?

În afară de Parcul Național Nairobi, care este practic o mare rezervație pentru reproducerea speciilor pe cale de dispariție, cum ar fi rinocerul negru, există excursii cu ghid și excursii de o zi la muzeele naționale din Kenya, Nairobi Animal Orphanage, David Sheldrick Wildlife Trust (unde puteți adopta un elefant), Giraffe Manor, Muzeul Karen Blixen și Bomas.

În Giraffe Manor, de exemplu, poți lua micul dejun cu girafele care vă vizitează camera aruncându-și gâtul prin fereastră!

Există animale de văzut, istorie de învățat, amintiri de creat și oameni uimitori de întâlnit. Unde altundeva în întreaga lume poți spune că după micul dejun ai mers într-un parc, ai vizitat animalele în habitatul lor natural și înainte de prânz te-ai reîntors în capitală?

Există numeroase opțiuni pentru viața de zi și de noapte, cu cluburi disco, cafenea, baruri și restaurante. Sunt atât de multe că vei găsi cu siguranță ceva să-ți placă. Și dacă tot vorbim de restaurante, hai să vedem un alt motiv important pentru care să vizitezi Kenya.

De ce să mergi în vacanță în Kenya? Pentru mâncare

Poporul kenyan se laudă cu preparate culinare diferite în funcție de locul în care trăiește și de cultura din care provine. Majoritatea oamenilor sunt fermieri, ceea ce face ca sectorul agricol să fie al doilea cel mai mare contribuitor la PIB-ul Kenyei după sectorul serviciilor. Acești fermieri mănâncă ceea ce cultivă și vând restul produselor. Te vei bucura oricând de legume proaspete în apropierea munților, de pește și fructe de mare pe coastă și în apropierea lacurilor și de fructe oriunde în țară (mango în zona de coastă, portocale la est și banane la vest).

Cel mai cunoscut preparat culinar, adoptat de întreaga țară și devenit una dintre „mâncărurile tradiționale din Kenya” este Ugali. Ugali se face amestecând făina de porumb în apă clocotită până când amestecul devine o pastă tare și groasă. Se consumă în mod normal cu verdeață (cum ar fi varză sau spanac) și carne de vită. Carnea de vită este fie friptă, fie prăjită (nyama choma). Printre alte feluri de mâncare se numără chapatti, pilau și githeri, extrem de delicioase. Dar nu poți să pleci din Kenya fără să fi băut o ceașcă de cafea kenyană, care se clasează printre cele mai bune cafele din lume! Fiind producții mari, alimentele și legumele din Kenya rămân la prețuri scăzute și accesibile pentru cei care locuiesc aici și pentru cei care vin în vacanță.

De ce să mergi în vacanță în Kenya? Pentru safari și marea migrație

Așa cum am menționat mai devreme, Kenya este, fără îndoială, renumită pentru peisajele sale frumoase. Marea Rift Valley, care împarte Kenya în jos de la nord la sud, formează o serie de tranșee geografice adiacente, lăsând în urma sa câțiva vulcani activi și semi-activi, mai multe izvoare termale, lacuri, deșerturi, câmpii aride și în majoritatea locurilor terenuri fertile pentru agricultură. Cu toate acestea, primele atracții de top din Kenya sunt numeroasele parcuri naționale și rezervații de animale. Acestea oferă turiștilor oportunități de a asista direct la adevăratul spirit al faunei sălbatice.

Ai putea întreba: „Unde în Africa este cel mai bun loc pentru safari?”. Cu toate opțiunile pe care le ai la îndemână, singurul loc pe care nu vrei să-l ratezi este Maasai Mara. Aici este cel mai bun parc de safari din Africa. Rezervația Națională Maasai Mara îți va încânta privirile cu turme mari de gnu, zebre și antilope ce traversează în fiecare an apele înțesate de crocodili ale râului Mara, provocând cel mai mare spectacol natural din lume, cunoscut sub numele de „a șaptea nouă minune a lumii”. Pe măsură ce animalele se încrucișează, crocodilii se strecoară și atacă în căutarea hranei. Leii și ceilalți prădători cutreieră, de asemenea, zona așteptând o șansă de atac. Acesta este unul dintre cele mai palpitante, spectaculoase și interesante manifestări ale comportamentului faunei sălbatice. Aici, pe versanții Africii de Est, vei asista direct la adevăratul sens al „supraviețuirii pentru cei mai în formă”, deoarece cei tineri, slabi și șchiopi sunt primii mâncați. Dacă reușești să prinzi migrația, safariul din Kenya va fi probabil cel mai important motiv al tău pentru care ai ales această țară ca destinație de vacanță.

De ce să mergi în vacanță în Kenya? Pentru plajele superbe

Lăsând ce e mai bun la urmă, vom spune că Kenya are un total de 5 parcuri marine răspândite pe coasta Keniei. Plajele nisipoase sunt de obicei incredibil de frumoase.

Plaja Diani, în special, este excepțională! Votată drept cea mai bună destinație de plajă din Africa 6 ani la rând, plaja Diani are fronturi de plajă cu margini perfecte, nisip alb orbitor și apă caldă turcoaz.

Recifele care se întind pe întreaga coastă oferă locuri de snorkeling excepțional de frumoase, unele fiind protejate de guvern și rezervații marine. Una dintre astfel de rezervații este Parcul Național Marin Kisite-Mpunguti din Insula Wasini, de pe coasta de sud. Parcul găzduiește diferite vietăți marine, inclusiv delfini, broaște țestoase marine, „giganții blânzi” sezonieri, adică rechinii, balena cu cocoașă și milioane de pești multicolori care trăiesc printre corali. O excursie de o zi pe insula Wasini include observarea delfinilor, snorkeling, prânz cu fructe de mare și o vizită la faimoasele peșteri ale sclavilor Shimoni.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO