L-am găsit pe Nemo, pornim în căutarea lui Dory - LIFE.ro
Mergi la conținut

L-am găsit pe Nemo, pornim în căutarea lui Dory

Share this article

Din 17 iunie Disney Pixar aduce pe ecrane personaje de desen animat iubite atât de cei mici, dar şi de cei mari. După ce în anul 2003 îl căutam pe simpaticul Nemo prin adâncurile oceanelor, din această vară pornim într-o nouă călătorie acvatică în căutarea lui Dory. Sigur v-o amintiţi pe uituca Dory, cea care nu-şi mai poate aduce aminte nimic despre locul unde s-a născut şi nici familia ei.

Pornind de la personajele principale din filmul „Finding Nemo” şi de la ideea că fiecare om îşi caută, la un moment dat rădăcinile, regizorul Andrew Stanton creează o poveste spumoasă despre prietenie, familie şi amintiri şi face o incursiune în trecutul simpaticei Dory.

În noul film, Dory  (care împrumută vocea lui Ellen Degeneres) locuieşte fericită în recif împreună cu Nemo (Hayden Rolence) şi Marlin (Albert Brooks). Când albăstruia Dory îşi aduce aminte că are o familie undeva în Oceanul larg, o familie care s-ar putea să o caute, cei trei pornesc într-o aventură care le va schimba viaţa.

Regizorul Andrew Stanton este genul de om aflat mereu în căutarea unei noi poveşti, iar imaginaţia îl poartă adesea peste mări şi ţări. De data aceasta, însă, un personaj din trecutul său reapare pe nepusă masă şi îl pune pe gânduri: e vorba despre Dory, pe care o ştiţi din super-producţia anului 2003, „Finding Nemo”. „Mi-am dat seama deodată că sunt îngrijorat de soarta lui Dory, care avea probleme de memorie ultima dată când am văzut-o, şi m-am întrebat cum s-a rezolvat asta. Dacă se pierde din nou? Va fi bine?”, spune regizorul. Producătoarea Lindsey Collins continuă: „Dory părea fericită, dar viaţa ei n-avea cu adevărat un sens până ce nu l-a întâlnit pe Marlin. Întâlnirea lor şi prietenia care îi leagă e singura formă de familie pe care Dory o cunoaşte”.

„Pentru mine este uimitor cum Dory e un personaj cu care atât de multă lume empatizează”, spune actriţa Ellen DeGeneres, cea care îi dă viaţă lui Dory. Motto-ul ei – „just keep swimming / continuă să înoţi!” – a inspirat şi motivat publicul de pe diverse continente în ultimii ani. „Dory joacă un rol central în «Finding Nemo» şi e normal ca oamenii să se întrebe ce s-a mai întâmplat cu ea. Vrem să aflăm care mai e viaţa ei. Mai e prietenă cu Marlin şi Nemo? Are o familie? Îşi va aduce aminte vreodată detalii despre familia ei?”, explică Ellen.

Problemele de memorie ale lui Dory o inepuizabilă sursă de umor în primul film al seriei, sunt acum elementul central al naraţiunii, şi nu numai din perspectiva călătoriei în lumi necunoscute, ci şi din perspectiva călătoriei interioare a personajului. „De fapt, această poveste este despre căutarea de sine a lui Dory. Ea e vulnerabilă şi irezistibilă şi ajunge în punctul în care trebuie să devină conştientă de propriile calităţi”, spune producătoarea Lindsey Collins.

Cei trei peştişori (Nemo, Dory, Mearlin) pornesc de-a lungul Oceanului până la prestigiosul Institut al Vieţii Marine din California, acolo unde speră să-şi găsească mama (vocea lui Diane Keaton) şi tatăl (vocea lui Eugene Levy).

Scenariul filmului este semnat de Stanton şi Victoria Strouse, iar muzica îi aparţine lui Thomas Newman, cel care a asigurat coloana sonoră şi pentru pelicula „Finding Nemo” din 2003.

Filmul „Finding Dory”  (În căutarea lui Dory) este distribuit de Forum Film România şi va avea premiera pe 17 iunie, în format 3D, variantă subtitrată şi dublată.

Trailer „Finding Dory”

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora