La 12 ani își pierde tatăl într-un accident de motocicletă. Se confruntă cu depresia și compulsia alimentară și astăzi, actrița Eiza González ne cucerește în producția Netflix 3 Body Problem - LIFE.ro
Mergi la conținut

La 12 ani își pierde tatăl într-un accident de motocicletă. Se confruntă cu depresia și compulsia alimentară și astăzi, actrița Eiza González ne cucerește în producția Netflix 3 Body Problem

Interviu în exclusivitate cu actrița Eiza González despre serialul 3 Body Problem pe care îl putem vedea pe Netflix.
Share this article

Fiica unei foste modele, Glenda Reyna, actrița mexicană din serialul 3 Body Problem, Eiza González, a visat să spună povești și să cucerească lumea cu filmele sale. Dar viața nu i-a fost deloc ușoară. La doar 12 ani și-a pierdut tatăl într-un accident de motocicletă. Și, în special din această cauză, s-a confruntat cu depresia și compulsia alimentară pe toată perioada adolescenței. 

Cariera sa a început tot în această perioadă. A urmat două școli private bilingve, Edron Academy și American School Foundation, ambele situate în orașul natal, Ciudad de Mexico. A absolvit doi ani dintr-un curs de trei la școala de actorie a Televisa, Centro de Educación Artística, înainte de a fi distribuită în rolul principal în telenovela Lola…Érase una vez în 2007, pe când avea doar 16 ani. 

Iar astăzi, o găsim pe Eiza González în serialul „3 Body Problem / Problema celor 3 corpuri”, interpretând-o pe Auggie Salazar, rolul creatorilor David Benioff, D.B. Weiss și Alexander Woo. Mai multe despre această producție Netflix aflăm chiar de la actriță, în interviul de mai jos: 

Eiza González, povestește-ne puțin despre audiții și despre cum ai primit rolul lui Auggie…

Întregul proces a fost total diferit de experiențele mele anterioare. Când m-am întâlnit cu producătorii, eram foarte curioasă să văd adaptarea lor și întregul proces. Au avut amabilitatea de a-mi permite să citesc scenariul pentru toate cele opt episoade în prealabil și m-am îndrăgostit de Auggie. 

De fapt, m-am îndrăgostit de întreaga poveste. Este genul de poveste profundă, pe placul meu. Este un serial bulversant, care intrigă publicul. Îmi place să văd lucruri care mă determină să analizez ce consecințe pot avea acțiunile umanității și până unde pot merge ele. Sigur, interpretarea rolului lui Auggie a fost o provocare și nu aveam niciun dubiu că avea să mă ajute să cresc ca actriță. Am acceptat rolul fără ezitare. 

Citește și: Interviul în exclusivitate cu actrița Sarah Paulson: Te irită și te scoate din minți, „Ratched” de la „o iubesc pe Sharon Stone”, la „Judy Fuckin’ Davis”

Spune-ne câteva cuvinte despre dinamica dvs. cu realizatorii David Benioff, D.B. Weiss și Alexander Woo în plan creativ.

Îi cunoșteam pe David și Dan și știam despre proiectele lor anterioare. La fel și pe Alex. Sunt fană înflăcărată atât a serialului URZEALA TRONURILOR, cât și a producției TRUE BLOOD. Le-am urmărit pe ambele cu o disciplină aproape religioasă. Când am auzit aceste nume, m-am cam speriat, pentru că veneau la pachet cu o responsabilitate uriașă datorită materialului sursă, una dintre cele mai bune serii de cărți din lume. Îmi amintesc că am fost printre primii actori care au primit rolul în serial și a fost incredibil să fiu martora întregului proces îndelungat de casting. Au diversificat și au extins serialul, pentru că, în cărți, experimentăm 3 Body Problem din perspectiva unei singure culturi. Povestea aceasta, însă, este crucială pentru întreaga lume, este o poveste universală cu care ne identificăm toți. Castingul pentru acest serial reflectă natura universală a acestei povești. Sunt extrem de mândră și încântată să fac parte din acest serial.

Eiza González
Eiza González în serialul 3 Body Problem

Ce anume te-a atras, ca actriță, la personajul lui Auggie?

Auggie este foarte complexă. Este cel mai dificil rol din cariera mea. Este incredibil de inteligentă și intuitivă, dar are și multe zone necunoscute, un trecut plin. Îmi place foarte mult că, atunci când o întâlnim pe Auggie în serial, este ca o bombă cu ceas, la un alt nivel decât toți ceilalți și experimentează ceva complet diferit față de restul distribuției. Mi-au plăcut foarte mult posibilitățile nesfârșite și spațiul de desfășurare pe care le-am avut cu Auggie. Am crescut incredibil de mult cu ea.

Ai menționat că știai deja cărțile. Le-ai citit înainte să primești rolul sau în timp ce te pregăteai pentru el? 

Citisem primul volum, dar decizia de a accepta rolul nu a fost influențată de cărți. Am simți că trebuia să mă familiarizez integral cu firul narativ pe care l-ar putea urma personajul. Asta mi-a permis să le adresez întrebări logice creatorilor, iar în momentul în care am avut discuția de creație cu ei, chiar le-am putut spune unde simțeam eu că Auggie ar putea crește exponențial în diferitele episoade. 

După ce am primit rolul, m-am cufundat în al doilea și al treilea volum, care sunt și ele incredibile și m-au fascinat. În momentul acela am știut fără urmă de îndoială că luasem decizia corectă. Așa că, a urmat o perioadă lungă de documentare, în care am studiat pe îndelete cultura chineză în general. Îmi place tare mult latura educativă a acestui serial. Dincolo de aspectele științifice, descoperim și importanța culturii chineze în istorie. 

Pe lângă citirea cărților, cum te-ai mai pregătit pentru acest rol?

Pregătirea pentru Auggie a fost una intensă, pentru că are foarte multe manifestări de tulburare de stres post-traumatic. Era foarte important pentru mine să simt că redau în mod autentic imaginea unei persoane care se confruntă cu anxietatea și depresia într-un asemenea fel. Urmărind experiențele lui Auggie, simt că oricare dintre noi se poate regăsi în ea, indiferent dacă experiența noastră este sau nu la fel de intensă ca a ei. 

Anxietatea nu ne este străină niciunora, iar ea traversează o perioadă de autodescoperire, dar, în același timp, simte că sănătatea mintală îi este afectată. A fost foarte important pentru mine să adun informații cât mai relevante pentru acel proces. Vrem să simțim anxietatea pe care o experimentează ea, chiar ridică ștacheta poveștii și creează noi așteptări legate de direcția în care o va lua Auggie.

Eiza González
Eiza González în serialul 3 Body Problem

Ne-ai putea menționa câteva teme din acest sezon care te-au impresionat în mod deosebit?

Unul dintre cele mai frumoase lucruri pe care au reușit să-l includă în poveste a fost zbuciumul uman. Atinge coarda sensibilă a fiecăruia dintre noi atunci când urmărim serialul. Vedem oameni care își asumă sarcini complexe și se confruntă cu provocările vieții. Chiar dacă este un serial SF și nu îi putem ignora latura supranaturală, extrem de prezentă este și cea umană, care ne este atât de familiară. Tocmai de aceea, cred că spectatorii se vor regăsi în această poveste și se vor putea cufunda în ea. Fiecare episod te face să te gândești ore în șir la ce și cum s-a petrecut și chiar determină publicul să reflecteze asupra a ceea ce tocmai a văzut. Și asta pentru că posibilitățile sunt infinite. Este un serial care îți dă de gândit și despre care se va discuta foarte mult. Oamenii se vor regăsi în el, pentru că este vorba despre complexitatea de a fi om într-o lume care scapă, de fapt, puterii noastre de cuprindere: cum s-a întâmplat, cum a apărut, cum am ajuns aici și ce alte lucruri mai pot exista în univers? Cred că toți ne întrebăm constant dacă nu cumva nu suntem nerecunoscători pentru pământul pe care trăim și pentru lumea de care avem parte. Ce s-ar întâmpla dacă ea n-ar mai exista și care ar fi alternativa? Și uneori, nu există alternativă. Exact asta vedem aici: un grup de oameni care își asumă uriașa sarcină de a menține omenirea în viață.

Povestea lui Auggie gravitează în jurul dinamicii ei cu un grup de prieteni din facultate, numit Oxford Cinci. Din multe puncte de vedere, sunt ca familia pe care ți-o alegi. Simți că aceasta este o temă importantă a poveștii?

Absolut. Cred că serialul reflectă cu adevărat lumea zilelor noastre, cetățenii lumii și, uneori, când devii cetățean al lumii, devii un soi de nomad, iar familia pe care o ai este una pe care trebuie să o alegi. Este ceva frumos între ei, care îi unește, creează o legătură mai profundă între ei. Asta îi ajută să meargă mai departe, chiar și atunci când nu sunt pe aceeași lungime de undă. Este ceea ce au în comun și care îi ajută să meargă mai departe ca familie, ca echipă ai cărei membri se susțin reciproc. Fiecare dintre personaje trece prin foarte multe și este un serial foarte intens pe plan emoțional, însă toți se sprijină reciproc, se bazează unii pe alții și, cumva, ajung mereu unul la celălalt. Este o familie aleasă, pe care o vedem reunită în primul episod, după care se separă. Cred că, în secret, publicul va tânji după acel moment în care îi vedem pe toți împreună.

Citește și: Sharon Stone: „M-am gândit mult la felul în care a crescut tatăl meu, văzându-și mama lucrând într-un ospiciu”. „Ratched”, zbor deasupra unui spital psihiatric unde se desfășoară experimente asupra minții umane

Felul în care interpretezi rolul lui Auggie este influențat de ceva anume? De persoane pe care le-ai cunoscut, poate personaje de ficțiune, literatură sau alți oameni de știință cunoscuți?

Este o întrebare interesantă, pentru că a fost o mare provocare pentru mine, ca actriță, să pășesc în minunatul univers al serialelor TV. Nu am mai filmat niciodată un serial în zece luni. Când dezvoltarea unui personaj durează atât de mult, cu siguranță te vei schimba, iar prioritățile tale se schimbă odată cu tine în decursul unui an. Tocmai de aceea este atât de interesant, ca actor, să pășești în platou și să știi că Auggie de acum șase luni nu mai este la fel astăzi. Sunt influențată de ceilalți actori și de interpretările lor, dar mai sunt și pregătirile mele prealabile. Ea este destul de cerebrală, este o persoană rațională și o rebelă. Întotdeauna mi s-a părut că știința, educația, dezvoltarea personală și încercarea de a crea ceva important pentru țara ei sunt felul lui Auggie de a riposta. 

3 Body Problem
Producția Netflix 3 Body Problem

Ne poți spune ceva mai multe despre povestea lui Auggie din acest sezon? Cine este, de unde vine, în ce se specializează și unde se încadrează în povestea luptei pentru supraviețuire a omenirii?

O întâlnim pe Auggie chiar după o pierdere grea. Aflăm că este un om de știință de excepție, care deține propriul laborator de cercetare în cadrul companiei în care lucrează și că dezvoltă un tip de nanotehnologie nemaivăzută. Frumos este că în mijlocul acestei perioade tulburi pentru ea, suntem martorii nașterii celui mai mare și mai ambițios proiect al ei. Are un fir narativ foarte puternic de la bun început, este plin de emoție, sfâșietor, terifiant și înălțător. Sunt foarte multe momente bune în personajul ei, pentru că vedem această ființă umană în toată splendoarea ei, fără niciun fel de artificii. Asistăm și la nașterea unor emoții așa cum nu vezi prea des la un personaj încă de la începutul serialului. Dacă pe Jin și pe toți ceilalți îi vedem în lumea RV, Auggie este ancora emoțională a poveștii. Ea este cea care reamintește publicului de pericol, de faptul că viața este atât de fragilă și că o putem pierde într-o clipă. Ea trece constant prin asta și este un om minunat. Ține foarte mult la apropiați, la Jin, la umanitate și este dispusă să se sacrifice pentru ca lumea să existe în continuare într-un loc mai bun.

3 Body Problem
Producția Netflix 3 Body Problem

Ce elemente de noutate regăsești în povestea lui Auggie, în special din perspectiva acestui gen, al acestui spațiu cinematografic?

Interpretarea rolului lui Auggie mi-a permis o abordare mai subversivă a omului de știință. Consider că avem o idee preconcepută despre medici sau oameni de știință, cum că ar fi foarte sterili și încadrați între niște linii clare. Ca femeie din America Latină, mi-am dorit foarte mult ca rolul meu să reflecte femeia latino-americană într-o lumină diferită, frumoasă. Pentru că Auggie este un om de știință care descoperă și creează ceva atât de măreț, este cel mai important rol al carierei mele de până acum. Este un personaj complex, vulnerabil și cu o putere interioară fabuloasă. Călătoria ei este impresionantă.

La ce se pot aștepta fanii cărților și ce așteptări ar trebui să aibă noii fani care nu au citit încă 3 Body Problem atunci când vor urmări serialul?

Sper ca fanii care au citit cărțile să fie nerăbdători să vadă întreaga poveste prinzând viață. Este una dintre cele mai bulversante cărți pe care le-am citit, iar în timp ce citești, este destul de greu să vizualizezi cum va arăta. Sper ca tot ce și-au plăsmuit ei în minte să fie transpus pe ecran spre placul lor. 

Totul a fost gândit îndelung, toate elementele au fost alese cu atenție și rezultatul mi se pare absolut spectaculos. Creatorii au păstrat elementele principale și au făcut cinste atât scriitorului, cât și cărții, extinzând-o doar prin distribuție, care este una diferită, multiculturală, astfel încât fiecare persoană care urmărește aceste serial să se poată regăsi în el. Cred că aspectul acesta este foarte important. 

În plus, cei care nu au auzit niciodată de 3 Body Problem vor fi surprinși, pentru că serialul chiar este deosebit. În prezent, majoritatea producțiilor sunt readaptări sau spinoffuri. Ei bine, nu este cazul cu acest serial. Publicul o să fie efectiv uluit de el și sper să le placă, pentru că aventura „3 Body Problem / Problema celor 3 corpuri” este o experiență pe care nu o uiți cu una, cu două.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora