Sharon Stone: „M-am gândit mult la felul în care a crescut tatăl meu, văzându-și mama lucrând într-un ospiciu”. „Ratched”, zbor deasupra unui spital psihiatric unde se desfășoară experimente asupra minții umane - LIFE.ro
Mergi la conținut

Sharon Stone: „M-am gândit mult la felul în care a crescut tatăl meu, văzându-și mama lucrând într-un ospiciu”. „Ratched”, zbor deasupra unui spital psihiatric unde se desfășoară experimente asupra minții umane

„Ratched”, zbor deasupra unui spital psihiatric: unde se desfășoară experimente asupra minții umane: cum arată cel mai așteptat serial Netflix al anului?
Share this article

Dacă ți-a plăcut „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, trebuie să vezi neapărat „Ratched”. În 1947, Mildred sosește în nordul Californiei pentru a se angaja la un spital psihiatric de prestigiu, unde se desfășoară experimente noi și tulburătoare asupra minții umane. Aflată într-o misiune clandestină, Mildred se prezintă drept imaginea perfectă a asistentei medicale dedicate. Dar lucrurile se schimbă întotdeauna și, pe măsură ce se infiltrează în sistemul de îngrijire a bolnavilor psihic și printre cei care lucrează sau sunt îngrijiți acolo, vedem că imaginea elegantă de fațadă a lui Mildred ascunde un caracter tenebros care mocnea în interior, demonstrând că adevărații monștri sunt creați, nu născuți.

Realizat de Ryan Murphy și Ian Brennan, „Ratched” este un serial dramatic plin de suspans, inspirat de personajul emblematic și de neuitat al asistentei medicale din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”.

Chiar dacă promovat ca un fel de succesor al producției „American Horror Story”, „Ratched” este mai degrabă o combinație între Hitchcock, Almodóvar sau Wes Anderson. Departe de genul horror clasic, acesta este plin de suspans, de încărcare psihologică și de puțină comedie (întreaga scenă cu piersica este savuroasă).

Foarte studiat, extrem de bine scris, foarte îngrijit, minunat realizat vizual și absolut superb jucat, „Ratched” este de departe cel mai bun proiect de până acum realizat de Ryan Murphy pentru Netflix. În plus, de data aceasta o are alături pe Sarah Paulson, una dintre muzele sale, pe care o regăsim pentru prima dată și în rolul de producător executiv. Murphy a declarat deja că acesta este cel mai bun rol făcut vreodată de Paulson. Personal (e drept, pot fi acuzată de mult subiectivism), cred că este rolul care îi va aduce absolut toate premiile de interpretare de peste ocean. Un rol extrem de greu, de complex și de bine articulat care depășește bijuteria realizată de Paulson în „American Crime Story” (rolul Marcia Clark nu doar că i-a adus toate premiile, dar a fost declarat și cel mai bun rol feminin al deceniului) – producție în care se întoarce în acest an pentru a o interpreta pe Linda Tripp în „Impeachment” (despre scandalul dintre Bill Clinton și Monica Lewinsky).

De asemenea, „Ratched” ne mai aduce un lucru pe care îl așteptam de mult timp: o Cynthia Nixon care lasă scena politică americană și se întoarce la actorie. O face foarte bine, foarte matur și fără nicio legătură cu Miranda din „Sex and the City”. O surpriză pe care, recunosc, o așteptam de mult. Cred că Nixon are un talent și un potențial foarte mare pe care nu ni l-a arătat până acum. Iar chimia dintre ea și Paulson este foarte faină. Și scena cu stridiile, minunată.

Ratched
Sursă foto: Vanity Fair

În cele din urmă, „Ratched” înseamnă Judy Davis și Sharon Stone. Prima este, așa cum era de așteptat, absolut incredibilă. A doua cred că are unul dintre cele mai ofertante roluri din ultimul timp, iar răspunsul său este pe măsură. Iar Pablo (maimuța capucin) este superb.

Cel mai așteptat serial Netflix din acest an: Ratched. Care este povestea din spatele poveștii?

Până vă uitați la serial, vă invităm să aflați opt lucruri care sigur o să vă trezească interesul. Opt curiozități care să ne ajute să intrăm mai ușor în universul impresionant creat pentru a spune povestea lui Mildred Ratched.

1. Toți erau obsedați de Judy Davis. Sarah Paulson spune că are un tricou și o husă pentru telefon cu textul „Judy Fuckin’ Davis”, iar una dintre femeile care lucrează în spatele scenei a mers și mai departe, făcându-și un tatuaj cu aceste cuvinte pe braț.

2. Bunica lui Sharon Stone a lucrat într-o instituție pentru persoane cu afecțiuni psihiatrice. „M-am gândit mult la felul în care a crescut tatăl meu, văzându-și mama lucrând într-un ospiciu”, își amintește ea.

3. Sarah Paulson recunoaște că, dată fiind antipatia ei profundă față de moluște, una dintre scenele din film care i-au plăcut cel mai puțin a fost cea în care a fost nevoită să mănânce stridii împreună cu Cynthia Nixon. Din fericire, cei de la producție i-au dat să mănânce o ciupercă în locul acestei delicatese. „Stridiile mi se par absolut dezgustătoare”, mărturisește Paulson. „Nu pot să înțeleg de ce ar mânca cineva ceva cu o asemenea textură, sărat, alunecos și cu un astfel de miros. Mie mi se pare îngrozitor. Am lucrat toată ziua la acea scenă, iar Cynthia mânca stridiile calde și dezgustătoare de parcă i-ar fi fost teamă să nu i le ia cineva.”

4. Sharon Stone are pregătire de coafeză, așa încât a avut o influență majoră asupra propriei coafuri din Ratched. Chris Clark, coordonatorul departamentului coafură, spune: „Sharon ne-a sprijinit, venind tot timpul cu idei noi legate de diverse ținute, pălării și accesorii pentru păr. Lenore Osgood, personajul ei, apare în două ipostaze: la puțin peste 30 de ani și imediat după 40 de ani. A fost o colaborare între toate departamentele.”

5. Motelul Lucia Lodge există cu adevărat. Locul în care stă Mildred Ratched are șase camere, se află pe buza unei stânci din Big Sur și nu a mai fost folosit niciodată pentru filmări. Nu ne-a fost ușor să obținem permisiunea pentru filmare, având în vedere că motelul este mai tot timpul rezervat în totalitate.

6. Casa pe care am folosit-o pentru personajul Lenore Osgood, interpretat de Sharon Stone, se află chiar lângă casa actriței și i-a aparținut lui Tony Duquette, un fost bun prieten al acesteia. Stone explică: „Era un scenograf și un designer de decoruri minunat.” Lucrase parcă dintotdeauna în industria cinematografică, iar casa lui era plină de obiecte din acea epocă. A fost emoționant să mă aflu și să lucrez acolo pentru că este un spațiu extraordinar și neobișnuit. M-am pregătit și m-am îmbrăcat în propria mea baie, am ieșit pe ușă și am mers după colț, ceea ce a fost grozav!”

7 Sharon Stone ți-ar da și haina de pe ea. Sarah Paulson își amintește de o zi anume petrecută pe platou: „Am făcut un comentariu din care rezulta că îmi place jacheta ei, iar ea pur și simplu mi-a dat-o. Asta nu înseamnă că sunt eu grozavă, ci este o dovadă a faptului că Sharon este extraordinară și foarte generoasă. Pur și simplu mi-a dat „cămașa de pe ea” doar pentru că am spus că îmi place. O cumpărase dintr-un târg de vechituri din Paris și a spus pur și simplu: «Ia-o tu.»”

8. Personajul lui Sharon Stone, Lenore Osgood, are o maimuță capucin (Pablo), care, după părerea lui Stone, are o sincronizare perfectă în scenele de comedie. „Acest maimuțoi este un actor grozav”, își amintește ea. „A jucat și în Pirații din Caraibe. A fost un mare noroc pentru mine să joc alături de o maimuță. M-a ajutat să devin un om mai bun și o actriță mai bună. Micuțul este adorabil. Uneori, erau scene în care jucam doar eu și maimuțoiul de la cap la coadă. Aveam pagini întregi de dialog, iar el reacționa la tot ceea ce spuneam și participa din plin la scena respectivă. Puteam comunica destul de clar cu el.”

„Ratched” este de astăzi pe Netflix.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora