La ce ne uităm de Halloween: filme, seriale, documentare spooky, scary, Ratched - LIFE.ro
Mergi la conținut

La ce ne uităm de Halloween: filme, seriale, documentare spooky, scary, Ratched

Suspans, adrenalină și tensiune: la ce ne uităm de Halloween? Netflix ne recomandă filme, seriale și documentare, gata să-ți facă pielea de găină. 
Share this article

Fiori, tresăriri și delicii de Halloween, toate acestea se îndreaptă spre Netflix în acest sezon înfricoșător. Indiferent dacă ești un fanatic al genului horror sau dacă preferi mai puține tricks  și mai multe treats, cu siguranță există un serial sau un film de care fiecare dintre noi să se bucure. Dar ai grijă; chiar dacă ești savage atunci când vine vorba de filmele de groază, titlurile astea tot sunt spooky, scary, Ratched.

Suspansul, adrenalina sau tensiunea la cote maxime sunt doar câteva dintre sentimentele pe care le trăiești atunci când te uiți la un film de groază. Și, dacă ești amator de astfel de senzații și îți place să te bagi singur în sperieți, am pregătit pentru tine o listă cu cele mai bune producții horror disponibile acum pe Netflix, gata să-ți facă pielea de găină.

Poți începe cu cele mai noi apariții în materie de seriale originale Netflix (Ratched, The Haunting of Bly Manor, To The Lake) sau filme Netflix (Rebecca, His House, The Paramedic). Pe lângă acestea, îți mai propunem o serie cu unele dintre cele mai urmărite și îndrăgite producții Netflix care aduc monștrii și vrăjitoarele în rolurile principale (Stranger Things, The Witcher, Chilling Adventures of Sabrina), titluri care spun poveștile unor case bântuite (The Haunting of the Hill House), filme care au la bază cărți (1922), dar și multe producții clasice (Psycho, The Conjuring, The Ring). Toate acestea și încă multe altele te așteaptă să le dai play.

P.S.: S-ar putea să vrei să dormi cu lumina aprinsă la noapte.

Filme: anul acesta de Halloween mergem în toată lumea

#Alive  🇰🇷

Oh Jun-u se trezește și găsește un mesaj de la mama lui, care îi spune că familia a plecat în vacanță fără el. El pornește televizorul și prezentatorul știrilor anunță că un virus se răspândește la nivel național, cei infectați manifestând semne de canibalism. Dintr-o dată, wifi-ul este deconectat și tot ceea ce Jun-u poate auzi este mesajul tatălui său, spunându-i că trebuie să rămână în viață. Lumea o ia razna și totul este distrus de zombi. După mai mult de 15 zile fără nicio conexiune socială, Jun-u observă o rază laser care vine din afara ferestrei balconului său. Kim Yu-bin, care locuiește de cealaltă parte a complexului de apartamente, este sursa laserului. Ei încearcă să comunice folosind semnale, hotărâți să găsească modalități de evadare din complexul de apartament acum plin de zombi.

The Babysitter: Killer Queen 

La doi ani după ce a învins un cult satanic condus de babysitter-ul său, Bee, Cole continuă să fie bântuit de evenimentele oribile din acea noapte. Toți cei din viața lui cred că și-a pierdut mințile de când Bee și toți prietenii ei au dispărut, ceea ce face povestea lui Cole greu de crezut. Încă este îndrăgostit fără speranță de vecina și cea mai bună prietenă a lui, Melanie – singura care crede povestea lui -, care îl convinge să uite trecutul și să vină la o petrecere dată lângă un lac din apropiere. Dar când vechii dușmani se întorc neașteptat, Cole trebuie din nou să depășească forțele răului și să supraviețuiască nopții.

The Paramedic  🇪🇸

După ce un accident îl lasă paralizat și într-un scaun cu rotile, adâncindu-se în depresie, incapabil să facă față noii sale vieți, Angel decide să se răzbune pe cei care, în ochii lui, l-au trădat – mai ales pe femeia care l-a părăsit când avea cea mai mare nevoie de ea.

Halloween

Hubie Halloween  

Hubie Dubois (Adam Sandler) își petrece fiecare Halloween asigurându-se că locuitorii din orașul său natal, Salem, sărbătoresc în siguranță și joacă conform regulilor. Anul acesta însă, un criminal evadat și un nou vecin misterios îl țin pe Hubie în alertă. Când oamenii încep să dispară, depinde de Hubie să convingă poliția (Kevin James, Kenan Thompson) și locuitorii orașului că monștrii sunt adevărați și numai el îi poate opri. Hubie Halloween este o comedie de familie despre un erou improbabil, cu o distribuție de cinci stele, incluzându-i pe Julie Bowen, Ray Liotta, Noah Schnapp, Steve Buscemi și Maya Rudolph, și produs de Happy Madison.

A Babysitter’s Guide to Monster Hunting 

Când liceana Kelly Ferguson (Tamara Smart) acceptă cu reticență să-l îngrijească pe Jacob Zellman (Ian Ho) de Halloween, ultimul lucru la care se așteaptă este să fie recrutată de o societate internațională secretă de babysitteri care protejează copiii cu puteri speciale de monștri. Pentru a-l ști pe Jacob în siguranță, Kelly face echipă cu inteligentul vicepreședinte al organizației, Liz Lerue (Oona Laurence), geniul tehnologic Berna Vincent (Troy Leigh-Anne Johnson), expertul în monștri, Cassie Zhen (Lynn Masako Cheng), și maestrul în poțiuni, Curtis Critter (Ty Consiglio), pentru a învinge un Boogeyman cunoscut sub numele de „Marele Guignol” (Tom Felton), o vrăjitoare plină de farmec numită „Peggy Drood” (Indya Moore) și legiunea lor de monștri misterioși. Bazat pe prima parte a popularei serii de cărți cu același nume a lui Joe Ballarini, A Babysitter’s Guide to Monster Hunting, filmul este regizat de Rachel Talalay, produs de Ivan Reitman și Amie Karp, cu Naia Cucukov, Tom Pollock și Ilona Herzberg ca producători executivi. Alessio Scalzotto, Tamsen McDonough, Ashton Arbab, Crystal Balint și Ricky He joacă, de asemenea, în această aventură plină de acțiune despre cum lucrul în echipă te poate ajuta în a-ți depăși temerile.

Halloween

Rebecca

După o scurtă poveste de iubire în Monte Carlo alături de Maxim de Winter (Armie Hammer), un bărbat văduv chipeș, o tânără proaspăt căsătorită (Lily James) ajunge la Manderley, locuința impozantă a noului ei soț. Naivă și lipsită de experiență, încearcă să se adapteze în noua ei viață, dar descoperă că trebuie să lupte cu umbra primei soții a lui Maxim, Rebecca, o femeie elegantă și urbană a cărei moștenire este menținută în viață de sinistra menajeră de la Manderley, doamna Danvers (Kristin Scott Thomas). Regizat de Ben Wheatley (High Rise, Free Fire) și produs de Working Title Films (Emma, Darkest Hour), REBECCA este un thriller psihologic fascinant, bazat pe romanul gotic din 1938 al lui Daphne du Maurier.

Cadaver  🇳🇴

Cadaver este un film horror psihologic norvegian care ne duce într-o călătorie în care omenirea este pusă la încercare. După un dezastru nuclear în urma căruia foametea guvernează, Leonora (Gitte Witt), Jacob (Thomas Gullestad) și fiica lor, Alice (Tuva Olivia Remman), sunt la limita supraviețuirii. Într-o zi, hotelul din oraș invită supraviețuitorii să participe la o piesă de teatru, oferindu-le de mâncare, ca un efort caritabil pentru a-i ajuta pe cei nevoiași. Lăsată fără alegere, familia celor trei decide să meargă la hotel, unde directorul, Mathias (Thorbjørn Harr), prezintă întregul hotel ca fiind chiar scena unde se va juca piesa de teatru. Participanților li se oferă măști pentru a-i deosebi de actori, dar spectacolul ia o turnură stranie atunci când membrii publicului încep să dispară. Linia dintre realitate și teatru se estompează rapid, până când Alice dispare în fața lui Leo și Jacob și nu mai există loc de îndoială: ceva nu este în regulă cu hotelul lui Mathias.

The Day of the Lord  🇲🇽

Menéndez este un preot pensionar care locuiește într-un apartament întunecat și deteriorat, întorcând spatele lumii. El suferă de o criză de credință și este bântuit de coșmaruri oribile și de fapte din trecutul său care îl torturează.  Într-o zi, primește o vizită de la Sebastián, un vechi prieten care cunoaște trecutul lui Menéndez. El susține că fiica sa este posedată de diavol și îi cere ajutorul lui Menéndez pentru a o exorciza, deși este bine conștient de metodele agresive pe care le folosește preotul. Împins de insistențele lui Sebastián și de conflictul său interior, Menéndez ia acest caz ca o șansă la mântuire. El are un nou scop în viață, dar este ea într-adevăr posedată sau va suferi o tortură fără sens?

Seriale: revoluția suspansului 

Ratched  

Realizat de Ryan Murphy și Ian Brennan, RATCHED este un serial dramatic plin de suspans, care spune povestea originii lui Mildred Ratched, o asistentă medicală de psihiatrie. În 1947, Mildred sosește în nordul Californiei pentru a se angaja la un spital psihiatric de prestigiu, unde se desfășoară experimente noi și tulburătoare asupra minții umane. Aflată într-o misiune clandestină, Mildred se prezintă drept imaginea perfectă a asistentei medicale dedicate, dar roata se învârte mereu și, pe măsură ce se infiltrează în sistemul de îngrijire a bolnavilor psihic și printre cei care lucrează sau sunt îngrijiți acolo, vedem că imaginea elegantă de fațadă a lui Mildred ascunde un caracter tenebros, care mocnea în interior, demonstrând că adevărații monștri sunt creați, nu născuți. Dar mai multe informații despre serial, puteți să găsiți în recenzia noastră – „Ratched”, zbor deasupra unui spital psihiatric unde se desfășoară experimente asupra minții umane

Interviul în exclusivitate cu actrița Sarah Paulson: Te irită și te scoate din minți, „Ratched” de la „o iubesc pe Sharon Stone”, la „Judy Fuckin’ Davis”

The Haunting of Bly Manor

De la creatorul The Haunting of Hill House, Mike Flanagan, și de la producătorul Trevor Macy vine THE HAUNTING OF BLY MANOR, următorul capitol al seriei antologice The Haunting, cu acțiunea plasată în Anglia anilor 1980. După moartea tragică a unei bone, Henry Wingrave (Henry Thomas) angajează o tânără dădacă americană (Victoria Pedretti) pentru a avea grijă de nepoata și nepotul său (Amelie Bea Smith, Benjamin Evan Ainsworth), ambii orfani. Aceștia locuiesc la Bly Manor alături de bucătarul-șef, Owen (Rahul Kohli), administratorul, Jamie (Amelia Eve), și menajera, doamna Grose (T’Nia Miller). Totuși, nimic nu este ceea ce pare la conac, iar secole de întunecate secrete de iubire și de pierdere așteaptă să fie dezgropate în această îngrozitoare și gotică poveste de dragoste. La Bly Manor, mort nu înseamnă dispărut.

La Révolution  🇫🇷

1787, Franța. În timp ce investighează o serie de crime misterioase, Joseph Guillotin – viitorul inventator al faimoasei „ghilotine” – descoperă un virus necunoscut: sângele albastru. Boala se răspândește repede printre aristocrația franceză, ducând la uciderea oamenilor obișnuiți și, în curând, situația duce la o rebeliune. Cum ar fi dacă Revoluția Franceză nu s-ar fi întâmplat așa cum ni s-a spus?

Halloween

Documentar: nu este Halloween dacă nu avem câteva mistere nerezolvate

Unsolved Mysteries: Volume 2  

În șase noi episoade, Unsolved Mysteries conturează mai multe dispariții inexplicabile, evenimente tragice și întâmplări bizare. Poate că un spectator deține cheia rezolvării acestor cazuri. Detectivi, jurnaliști și membri ai familiei oferă teorii interesante în această serie captivantă, de la creatorii docuseriilor originale, Cosgrove / Meurer Productions și 21 Laps Entertainment, producătorii Stranger Things.

Pentru copii & familie: putem să ne constumăm de Halloween și acasă

The Worst Witch: Season 4

O serie de încercări împing la limită puterile magice ale lui Mildred și Ethel, care concurează pentru onoarea de a deveni șefe.

A Go! Go! Cory Carson Halloween

Matei, Chrissy și Freddie vânează cele mai mari dulciuri de acest Halloween! Dar merită să se aventureze în partea înspăimântătoare a orașului pentru niște bunătăți?

StarBeam: Halloween Hero

De Halloween, lacomul căpitan Barbă-Pește fură dulciurile tuturor, dar Supersteluța și Boost au câteva soluții pentru a îndrepta lucrurile!

Super Monsters: Dia de los Monsters  

Supermonstruleții sărbătoresc Día de los Muertos în orașul natal al Videi cu familia ei magică, noi prieteni monstruleți și o paradă… ceva de speriat!

The Last Kids on Earth: Book 3

Cei patru prieteni continuă să trăiască pe picior mare cu monștrii aliați, însă Jack se teme că un radioemițător ar putea pune capăt distracției.


NETFLIX TIPS

E horror să nu știi cum să îți personalizezi profilul Netflix, dar nu trebuie să îți bați capul cu asta, căci venim în ajutorul tău cu informații utile. Poți să îți setezi propriul profil (diferit față de partener sau copii) pentru a primi recomandări pe gustul tău. Și îți poți schimba imaginea de profil – vrei să fii Eleven, The Witcher, Lucifer sau Boss Baby? Dacă împarți contul de Netflix cu membrii mai mici ai familiei, poți adăuga un cod de 4 cifre profilului tău, pentru ca cei mici să nu îl acceseze. Click Cont>Profil și Restricții de vizionare, unde poți schimba setările pentru a adăuga o parolă. Pentru și mai multe informații despre cum îți poți personaliza contul, click aici.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora