La ce ne uităm pe Disney+ - LIFE.ro
Mergi la conținut

La ce ne uităm pe Disney+

Share this article

Lansarea Disney+ în România a creat o întreagă aşteptare atât printre cei mici, cât şi printre cei mari. O mulţime de titluri interesante, pentru toate vârstele şi toate gusturile, au fost încărcate în platforma de streaming. Timp să ai, să le vezi pe toate! Am făcut o selecţie cu unele dintre cele mai populare titluri, ca să fie mai uşor de ales când deschizi aplicaţia.

Filme artistice pe Disney+

Lista cu lungmetraje oferită de această platformă este extrem de generoasă, aşa că am ales doar câteva dintre cele mai populare şi mai vizionate de la lansarea în România.

Avatar, filmul ştiinţifico-fantastic apărut la sfârşitul anului 2009, în regia lui James Cameron, este considerat o capodoperă a genului. Acţiunea se petrece pe Pandora, o lună din sistemul stelar Alpha Centauri, în anul 2154 şi este descrisă de critici drept o poveste extrem de emoţionantă.

Nici Titanic, în regia aceluiaşi James Cameron, nu are nevoie de vreo prezentare. Povestea de iubire dintre un artist sărac şi o aristocrată, desfăşurată la bordul vasului de lux care a adus una dintre cele mai discutate tragedii navale din istorie, trezeşte aceeaşi emoţie şi acum, la aproape un sfert de secol de când a fost prezentată pe marile ecrane.

Doctor Strange este al 14-lea film din Universul Marvel şi s-a bucurat de mare priză atât la public, cât şi în rândul criticilor. A fost inclusiv nominalizat la Oscar, la categoria cele mai bune efecte vizuale. Filmul prezintă povestea unui reputat neurochirurg ce îşi pierde capacitatea de a-şi folosi mâinile, în urma unui accident rutier.

Animaţii

Şi lista cu animaţii este pe cât de lungă, pe atât de atrăgătoare. Indiferent că eşti adult sau copil, plăcerea de a urmări producţiile din această categorie este la fel de mare.

Turning red este o metaforă sensibilă despre emoţiile din adolescenţă şi luptele cu adulţii care, în dorinţa de a-şi proteja copiii, se transformă în gardieni.

Encanto este o animaţie la fel de emoţionantă, care scoate în faţă dinamica dintr-o familie extinsă, întinsă pe mai multe generaţii. Filmul este plin de simboluri şi ne trece prin toate sentimentele şi emoţiile pe care le încercăm cu toţii, cel puţin o dată în viaţă, de la momentul în care simţim că nu ne ridicăm la nivelul aşteptărilor celor din jur la bucuria de a-i redescoperi pe cei dragi, cu bune şi cu rele.

Animaţia Mulan vine ca să înlăture prejudecăţi, aducând în prim-plan un personaj feminin care nu corespunde cerinţelor familie şi societăţii, care încalcă reguli importante, dar care arată în final că sexul unei persoane nu ar trebui să-i definească alegerile în viaţă.

Seriale

Lansat în 2005, serialul Anatomia lui Grey continuă să fie şi acum la fel de popular printre fani. Este o dramă medicală, dar plină de poveşti personale ale personajelor extrem de complexe şi pline de emoţii de tot felul.

Dintr-un cu totul alt registru, Obi-Wan Kenobi este o miniserie plină de suspans şi acţiune, parte din celebra franciză Star Wars, care de asemenea poate fi urmărită pe Disney+. În acest caz sunt prezentate aventurile lui kenobi în misiunea de a o salva pe prinţesa Leia, răpită de Jabba the Hutt.

The Dropout, Cazul Theranos prezintă povestea lui Elizabeth Holmes, o tânără care a renunţat la Stanford ca să devină antreprenor. Ajunge cea mai tânără femeie miliardară din Statele Unite, însă o investigaţie jurnalistică scoate la iveală imensa înşelătorie pe care o construise.

Documentare

Şi în cazul filmelor documentare sunt o mulţime de titluri care merită vizionate, cu tematici dintre cele mai diferite.

Imagineering Story ne introduce în lumea fascinantă a parcurilor tematice Disney, dar nu doar că ne poartă prin culisele şi istoria a mai multor astfel de parcuri, ci ne prezintă şi felul în care se nasc atracţiile de nouă generaţie din ele.

Apollo: Misiune pe Lună este un documentar lansat cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la primii paşi pe lună făcuţi de Neil Armstrong. Prezintă înregistrări valoroase, de arhivă, dar şi perspectiva adusă de presa acelor zile şi nu numai.

Elefant este un documentar emoţionant ce urmăreşte viaţa unei turme de elefanţi prin provocatorul deşert Kalahari şi aduce în prim-plan eforturile lor de supravieţuire, dar şi momentele pline de sensibilitate din parcursul lor.

Imagini din acest articol ne-au fost furnizate de depositphotos.com.

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora