fbpx

Căutare

Share this article

Pentru unii sărbătorile sunt oportunităţi numai bune pentru a mai fugi într-o vacanţă, mai mult sau mai puţin exotică. Pentru alţii zilele libere sunt perfecte ca să meargă să-şi viziteze rudele, în timp ce unii aşteaptă cu nerăbdare perioada asta ca să se cuibărească în fotoliu sau pe canapea şi să se piardă în poveşti frumoase. Pentru aceştia din urmă am pregătit o listă din care să poată alege când vine vacanţa.

La ce seriale să te uiţi de sărbători – Ritmul Crăciunului

Încep seria de recomandări cu cel mai nou serial din listă, Ritmul Crăciunului, programat pentru lansare pe Netflix pentru 17 noiembrie. Evident, este o poveste de dragoste care se înfiripă, cum altfel, de sărbători, între o jurnalistă ambiţioasă şi un cântăreţ celebru de rap. Producătorii ne promit o poveste romantică, reconfortantă şi amuzantă, cam tot ce ne dorim mulţi dintre noi de sărbători.

Dash şi Lily

Tot pe Netflix găsim o altă comedie romantică potrivită pentru sărbătorile de iarnă. Lily este cea care începe un joc prin corespondenţă, lăsând într-o librărie o agendă roşie cu câteva instrucţiuni pentru cel ce avea să o descopere. Dash, un personaj aflat la polul opus faţă de Lily, îl găseşte şi începe astfel un schimb de experienţe, emoţii, provocări ce-i poartă pe cei 2 prin tot New York-ul.

Anne cu E la sfârşit

Producţia inspirată din cartea Anne de la Green Gables, scrisă în urmă cu mai bine de 100 de ani, se întinde pe 3 sezoane şi este o sursă continuă de emoţie şi speranţă. Serialul produs de Netflix prezintă povestea lui Anne, o adolescentă orfană ce ajunge, dintr-o greşeală, să locuiască în casa a 2 fraţi trecuţi de prima tinereţe şi destul de ursuzi. Energia, buna dispoziţie, creativitatea şi bunătatea puştoaicei deschide nişte uşi despre care se credea că sunt definitiv încuiate, dar o şi bagă în tot felul de belele.

Sex education

Sigur, nu pare recomandarea clasică pentru perioada sărbătorilor de iarnă, dar serialul britanic este un must see pentru toţi părinţii de adolescenţi sau copii care vor ajunge în următorii ani la adolescenţă. Este un serial amuzant, emoţionant şi menit să deschidă ochii asupra problemelor care îi macină pe adolescenţii din zilele noastre, aşa cum ne-au măcinat şi pe noi la vârsta lor, dar pe care este foarte probabil să le fi dat uitării.

Grace şi Frankie

Şi dacă tot am spus că am uitat de tinereţe, merită să ne uităm puţin şi în viitor, altfel decât cu panică şi seriozitate. Serialul cu Jane Fonda şi Lily Tomlin în rolurile principale este absolut delicios. Tratează cu umor situaţii grele de viaţă, dar şi înaintarea în vârstă şi problemele care apar odată cu ea.

Citeşte şi: Singur de sărbători? Ce să faci și ce să nu faci în această perioadă – LIFE.ro

La ce seriale să te uiţi de sărbători – Familia Durrell

Bazat pe trilogia Corfu, scrisă de Gerald Durell, serialul disponibil pe HBO GO este o poveste de familie amuzantă despre aventurile unei familii de britanici în insula grecească Corfu. O femeie cu 4 copii, rămasă văduvă şi cu mari probleme financiare, decide să se mute acolo în 1935. Odată ajunşi pe insulă descoperă că nu există electricitate sau apă curentă, dar în cei 4 ani petrecuţi acolo vor descoperi şi bucuriile vieţii simple pe o insulă paradisiacă.

Aleea cu licurici

Inspirat din cartea cu acelaşi nume, serialul difuzat de Netflix prezintă povestea a 2 prietene din copilărie care au o relaţie extrem de apropiată în ciuda personalităţilor complet diferite. Serialul te introduce într-o lume emoţionantă despre prietenie, iubire, compromisuri şi iertare, iar platforma de streaming a anunţat că pregăteşte lansarea celui de-al doilea sezon.

Lupin

Ieşim din nou din zona clasică de sărbători cu această producţie franţuzească care te va ţine cu sufletul la gură de-a lungul celor 2 sezoane disponibile pe Netflix. Lupin este povestea lui Assane Diop, un hoţ de bijuterii care are ca scop demascarea unei înscenări din urmă cu mulţi ani ce a dus la moartea tatălui său.

Ecaterina

Serialul difuzat de HBO GO este un amestec de dramă istorică cu comedie ce-i are în prim-plan pe Ecaterina cea Mare şi Regele Petru al Rusiei. Deloc preţios şi pretenţios, filmul aduce un aer mult mai proaspăt, nonconformist şi neobişnuit printre producţiile de acest gen, aşa că ar putea fi o alegere potrivită pentru lista cu seriale de sărbători.

Cel mai frumos lucru

Rămânem în trecut, dar intrăm într-o poveste ceva mai romantică deşi nu povestea de dragoste este cea care o face aşa, cât atmosfera recreată în serial. Povestea se petrece în anii `50, în Rio de Janeiro, când o femeie ambiţioasă decide să încalce regulile societăţii şi să deschidă un club de jazz. Deşi partener trebuia să îi fie soţul, acesta dispare fără urmă cu tot cu banii ei, aşa că tânăra îşi găseşte de această dată o parteneră alături de care va înfrunta pericole nebănuite.

Citeşte şi: De ce apare stresul de sărbători şi cum ne putem bucura mai uşor de această perioadă – LIFE.ro
Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO