Lauterbrunnen, valea celor 72 de cascade și a pasionaților de BASE jumping - LIFE.ro
Mergi la conținut

Lauterbrunnen, valea celor 72 de cascade și a pasionaților de BASE jumping

Lauterbrunnen, valea celor 72 de cascade: ce poți face în zonă? Și de ce este locul preferat al pasionaților de BASE jumping?
Share this article

Lauterbrunnen, sau valea celor 72 de cascade, se află la poalele munților Eiger, Monch și Jungfrau. La doar 13 kilometri de Interlaken, satul este punctul de plecare către foarte multe călătorii în zonă. O vale adâncă încadrată de-o parte și de alta de munți abrupți. Un peisajul dramatic, cu priveliști absolut minunate. De pe stâncile verticale, 72 de cascade cad în pajiști alpine presărate cu cabane.

Chiar dacă o astfel de călătorie nu este deloc ieftină, Lauterbrunnen merită orice buget. Dar, înainte să te convingem cu câteva recomandări despre ce să faci în zonă, îți spunem că poți să organizezi un picnic și să-i admiri pe cei care fac BASE jumping. Unii dintre ei este foarte posibil să aterizeze chiar lângă tine.

Schilthorn

Cunoscut din episodul James Bond „On Her Majesty’s Secret Service” care a fost filmat aici, Schilthorn trebuie visitat. Puteți lua telecabina până pe vârfurile Lauterbrunnen și Murren sau puteți mânca la restaurantul Piz Gloria Revolving care se află la 2970 de metri. Vei avea priveliști uimitoare asupra vârfurilor de munte și a ghețarilor.

Schilthorn

Cascadele Staubbach

Chiar la marginea orașului Lauterbrunnen se află cascadele Staubbach. Dacă vrei să stai la Campingul Jungfrau care se află chiar peste drum, vei putea adormi în sunetul apei care cade pe munte.

Citește și: Cele mai bune stațiuni de schi din Elveția

Murren

Dacă ajungi aici trebuie neapărat să vezi Murren, accesibil doar cu telecabina din Lauterbrunnen sau Stechelberg. Acesta însă nu este doar o simplă oprire în drumul către Schilthorn. În Murren vei găsi un loc fără mașini, cel mai înalt sat din Bernese Oberland.

Până în Murren trebuie să iei telecabina din Lauterbrunnen către Grutschalp și apoi un tren. Drumul va dura aproximativ 30 de minute. Și după ce explorezi satul, poți lua o altă telecabină până în Stechelberg de unde poți face o plimbare înapoi în Lauterbrunnen… și dacă nu vrei să faci acest drum de o oră, un autobuz pleacă pe această rută la fiecare 30 de minute.

Cascadele Trummelbach

O zonă absolut superbă cu nu mai puțin de zece cascade glaciare care se ciocnesc în interiorul muntelui descărcând nu mai puțin de 20 000 de litri de apă pe secundă. Zgomotul este asurzitor.

Vei putea ajunge aici folosind un lift interior. Există mai multe zone de unde poți admira cascadele. Și, în funcție de sezon și de vreme, există mai multe orare pentru public, așa că ar fi bine să verifici programul înainte de a pleca la drum.

O zi în Grindelwald

Dacă ajungi în Lauterbrunnen trebuie să dai o fugă și la Grindelwald. Iar dacă ești pasionat de munte să te încumeți să urci pe First Flyer – o urcare de 800 de metri. Grindelwald este în sine spectaculos, un sat alpin prin excelență care ar merita în sine o vacanță de câteva zile.

Citește și: Viața în Elveția: dai un ban dar trăiești la poalele Alpilor, una dintre cele mai frumoase țări din lume!

Top of Europe

În cele din urmă, la 3454 de metri peste nivelul mării se află ultima noastră oprire, Top of Europe. De aici poți să te uiți în jos peste ghețarul Aletsch și peste Alpii germani și italieni. Pentru a ajunge pe Top of Europe poți lua trenul Jungfrau care pleacă de la Lauterbrunnen, un tren cu roată dințată către Kleine Scheidegg. Apoi urci prin munte prin tunelul Eiger lung de 7 kilometri până la vârf, oprindu-te pentru a te bucura de peisajele absolut superbe. Clădirea care se află la cea mai mare altitudine găzduiește un palat de gheață, un restaurant și platforme de unde poți admira muntele.

Dacă te îmbraci bine, poți ieși pe pârtia de săniuș. Chiar și vara. Ține cont însă că mersul pe Top of Europe nu este deloc ieftin. Te va costa peste 189,60 CHF (adică peste 172 de euro).

Top of Europe

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora