Léa Seydoux, o actriţă cu succesul înscris în ADN - LIFE.ro
Mergi la conținut

Léa Seydoux, o actriţă cu succesul înscris în ADN

Pentru Léa Seydoux, actriţa franceză de numai 30 de ani, prezenţa la Festivalul de la Cannes este deja o obişnuinţă. Şi pentru public, la fel. Franţuzoaica şi-a adjudecat primul premiu pe Croazetă în 2008, când a primit trofeul Chopard pentru tinere talente. Din acel moment a fost o obişnuită a premiilor cinematografice, totul culminând în 2013, când a luat Palme d’Or cu rolul Emma din „La Vie d'Adèle”.
Share this article

Pentru Léa Seydoux, actriţa franceză de numai 30 de ani, prezenţa la Festivalul de la Cannes este deja o obişnuinţă. Şi pentru public, la fel. Franţuzoaica şi-a adjudecat primul premiu pe Croazetă în 2008, când a primit trofeul Chopard pentru tinere talente. Din acel moment a fost o obişnuită a premiilor cinematografice, totul culminând în 2013, când a luat Palme d’Or cu rolul Emma din „La Vie d’Adèle”. Apoi, a adăugat în portofoliu filme semnate  de regizori celebri – „Inglourious Basterds”, „Midnight in Paris” sau „The Grand Budapest Hotel”.

Léa Seydoux, alături de regizorul Abdellatif Kechiche şi actriţa Adèle Exarchopoulos la Cannes. Foto: Hepta

Léa a atras atenţia şi celor mai puţin pasionaţi de cinematografie cu rolul principal feminin – Madeleine Swann, din „Spectre”, ultimul film din franciza Bond. Madeleine este o tânără doctoriţă care trebuie să se consoleze că fratele şi tatăl său au fost doi criminali şi care trebuie să reconcilieze imaginea unui tată iubitor cu aceea de terorist. Coborând de pe ecrane în viaţa reală, din ceea ce povesteşte despre copilăria sa, şi Léa Seydoux a avut de gestionat o relaţie dificilă cu părinţii săi, care au divorţat pe când ea avea doar 3 ani.

Léa Seydoux în „Spectre”

Totuşi, parte din farmecul şi prestanţa sa, se datorează familiei din care provine. Poveştile ambelor ramuri ale familiei, atât cea maternă, cât mai ales cea paternă sunt demne de o adevărată saga.

Mama sa, Valérie Schlumberger, este o fostă actriţă care s-a dedicat actelor de caritate şi o luptătoare activă pentru drepturile copiilor şi artizanilor din Africa. Valérie provine dintr-o veche familie alsaciană care a transformat prin spiritul antreprenorial şi invenţiile sale industria petroliferă franceză.

Pe linie paternă, Léa se laudă cu o întreagă ramură de antreprenori, geofizicieni, industriaşi şi diplomaţi. Spre exemplu, ultimul Seydoux pe care îl găseşti pe Wikipedia a trăit între 1796 şi 1875 şi a fost deputat, promotor al vechii industrii producătoare de stofă din Franţa.

Familia actriţei are de mult tangenţe cu lumea filmului – bunicul, Jerome Seydoux este Preşedintele grupului de producţie cinematografică Pathé, iar fraţii lui sunt oameni de afaceri şi producători de cinema, iar cel mai mic dintre ei este preşedintele Gaumont, o altă de producţie franceză celebră.

Henri Seydoux, tatăl actriţei Léa Seydoux nu este nici el mai prejos. Este fost jurnalist, unul dintre principalii investitori ai casei Christian Louboutin şi fondatorul Parrot. Pasionat de tehnologie şi design (bun prieten cu designerul Philippe Starck), Henri a reuşit să transforme Parrot într-un reper pentru pentru industria producătoare de obiecte ce utilizează tehnologia wireless. Dronele marca Parrot sunt primele din generaţia lor care au deschis acest domeniu către publicul larg şi au devenit foarte îndrăgite de consumatorul obişnuit. Fiica mai are a lui Henri, sora lui Léa, este Camille Seydoux, un stilist care a început să îmbrace vedete pe covorul roşu o dată ce şi-a făcut cunoscut bunul gust prin intermediul ţinutelor cu care o îmbracă pe mai celebra sa soră. 

Cu o astfel de istorie de familie – afacerişti, industriaşi, oameni de succes – Léa Seydoux era predestinată să exceleze în orice domeniu ar fi ales să se dedice. Noi, privitorii, suntem bucuroşi că a ales cinematografia, căreia i-a adus culoare şi distincţie.
 

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora