Căutare

Share this article

Chiar în aceste săptămâni, producătorul de ciocolată belgiană de calitate Leonidas implementează un proces de repoziţionare de brand dar şi de restilizare a logoului. Totul se întâmplă la nivel internaţional, iar România nu putea face notă discordantă.

Din ce am aflat de la managerul general Leonidas Ciocolată Belgiană – Ion Codreanu, regândirea strategiei Leonidas vizează adoptarea unui spirit fresh, tineresc şi tonic. The Preffered Belgian Chocolates este noua deviză a companiei, ceea ce spune mai multe decât un întreg catalog de prezentare.

Şi pentru că nu am putut rata ocazia de a aprofunda subiectul cu unul dintre cei mai cunoscuţi ciocolatieri din România, am aflat lucruri foarte interesante despre piaţa ciocolatei de calitate. Sector ce îşi face din ce în ce mai bine simţită prezenţa între multe alte produse de larg consum.

Dacă acum câţiva ani abia întrezăream câteva branduri internaţionale şi câteva grupuri de consumatori concentraţi în principal în capitală, iată că în prezent putem vorbi de o piaţă în plin avânt. Consumul autentic de ciocolată de calitate – adică nu doar cel generat de cadouri – este în creştere vizibilă. Iubitorii de ciocolată sunt mai informaţi, dispuşi să cheltuie mai mult pentru produse de calitate, citesc eticheta şi, nu în ultimul rând, sunt mai “egoişti”: cumpără din ce în ce mai des pentru consum propriu.

Cadourile erau la putere până de curând şi generau mare parte din vânzările Leonidas Ciocolată Belgiană. Acum lucrurile s-au mai echilibrat şi nu putem să nu scoatem în evidenţă rolul de pionierat pe care Ion Codreanu prin reţeaua de ciocolaterii pe care o gestionează, l-au avut în educarea pieţei. Şi în formarea unei nişe de piaţă care este din ce în ce mai evidente.

Despre reţeaua Leonidas în România trebuie spus că brandul Leonidas este administrat de 2 francizori. După ce iniţial, înainte de 2009, exista un singur importator pe piaţă, Ion Codreanu a schimbat paradigma, implementând o strategie complet nouă. S-a axat iniţial pe cadouri corporate şi pe un flagship store în Bucureşti (în zona Dorobanţi), pentru ca apoi reţeaua să se extindă la nivel local (Iaşi, Cluj, Timişoara). În prezent, Leonidas Ciocolată Belgiană se află în a treia fază majoră de dezvoltare: consolidarea pe aceste pieţe, aducerea conceptului LCC în Bucureşti (locaţie cu terasă şi băuturi de specialitate) şi încurajarea consumului autentic.

În prezent, reţeaua Leonidas este împărţită în două:

M’B Business – gestionează 4 shopuri: 2 in Bucuresti si 2 in provincie.

Leonidas Ciocolată Belgiană, administrată de Ion Codreanu, are în portofoliu 7 locaţii:

  • Leonidas Beller: Zona Dorobanţi, Str. Puţul lui Zamfir nr. 3, Bucureşti
  • Leonidas LCC Unirii: Zona Piaţa Constituţiei, Bulevardul Unirii nr. 2, Bucureşti
  • Leonidas Victoriei: Calea Victoriei 143, Bucureşti
  • Leonidas Iaşi: Bld. Ştefan cel Mare şi Sfânt nr. 26, Iaşi
  • Leonidas LCC Cluj: Str. Universităţii nr. 2, Cluj
  • Leonidas LCC Timişoara: Str. Episcop Augustin Pacha nr. 10, Timişoara
  • NOU – Leonidas Timişoara Mall: Iulius Mall, Timişoara.

Leonidas Ciocolată Belgiană a ales o dezvoltare pe termen lung, iar rezultatele se văd în creşterile anuale pe care le are. Clienţii revin în aceste locaţii tocmai pentru că s-au simţit apreciaţi şi au putut beneficia nu doar de produsele excepţionale Leonidas, ci şi de atenţa specială a ciocolatierilor.

Dar de ce sunt preferate produsele Leonidas?

Poate nu ştiai încă, dar belgienii sunt cei mai mari iubitori de ciocolată de calitate, iar reţetele şi ingredientele lor sunt de clasă. În magazinele Leonidas Ciocolată Belgiană vei putea găsi doar produse Made in Belgium, indiferent că vorbim de produse de ciocolată sau de alte specialităţi belgiene (cremă Speculoos, marmeladă, oţeturi, confiserie ş.a.). Niciun produs nu este congelat, ciocolata este obţinută din unt de cacao 100%.

Numai ingredientele de cea mai bună calitate sunt folosite la producţia pralinelor Leonidas: ciocolata belgiană adevărată este baza fiecărei creaţii, cu unt şi frişcă proaspete, cremă de lapte, alune din Turcia, cireşe Morello din regiunea Périgord, migdale din Italia şi portocale de Valencias, doar ca titlu de exemplu.

Poţi alege din cele peste 100 de sortimente de praline, peste 80 de cutii cadou şi alte zeci de specialităţi belgiene şi produse de confiserie. Plus băuturile de specialitate în locaţiile LCC. Te avertizăm că vei fi răsfăţat şi vei pleca cu greu din Leonidas, aşa că i-aţi timp pentru a savura.

www.CiocolataBelgiana.ro

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO