Locuri din lume unde poți să-ți cumperi case cu doar 1 dolar - LIFE.ro
Mergi la conținut

Locuri din lume unde poți să-ți cumperi case cu doar 1 dolar

În unele părți ale Europei, guvernele permit oamenilor să cumpere case abandonate în locații de obicei îndepărtate pentru doar 1 dolar. Motivul acestei inițiative este că persoanele apte de muncă continuă să părăsească orașele și satele mici din Europa rurală. Ca urmare, ei lasă în urmă case care nu atrag cumpărătorii de astăzi.
Share this article

În unele părți ale Europei, guvernele permit oamenilor să cumpere case abandonate în locații de obicei îndepărtate pentru doar 1 dolar. Motivul acestei inițiative este că persoanele apte de muncă continuă să părăsească orașele și satele mici din Europa rurală. Ca urmare, ei lasă în urmă case care nu atrag cumpărătorii de astăzi.

În efortul de a revitaliza aceste zone, tendința casei de 1 USD continuă să crească pe măsură ce mai multe țări oferă programul potențialilor cumpărători. Patru țări în special au devenit unele dintre cele mai notorii. Patru țări în care puteți găsi multe case de 1 USD.

Italia

Dispatches Europe explică faptul că populația totală a Italiei a scăzut cu 384.000 de persoane în 2020. Aceasta a fost cea mai mare scădere din ultimii 100 de ani. Deși există mii de case disponibile în toată țara, majoritatea sunt în stare proastă și majoritatea orașelor le vând cumpărătorilor interesați la prețul de 1 euro, prețurile de licitație tinzând să fie ridicate. Casele sunt atât de ieftine, unii oameni chiar cumpără două.

Case cu 1 euro în Italia

Există totuși o capcană: cumpărătorii sunt obligați să investească semnificativ în reabilitarea casei. Aceasta nu include taxe suplimentare pentru taxe, costul conectării la utilitățile locale sau comisioanele agenților imobiliari. Este raportat că este obișnuit ca noii proprietari să fi cheltuit aproximativ 30.000 de euro pe case care au în general doar aproximativ 700 de metri pătrați de spațiu.

Citește și: Vrei să te muți în Sydney? Ce trebuie să știi despre stilul de viață australian

Franţa

Franța nu este prima țară care oferă spre vânzare case de 1 euro, dar veți putea găsi case de dimensiuni decente (aproximativ 1.000 de metri pătrați) la vânzare la prețul de 1 euro.

Case cu 1 euro în Franța

La fel ca Italia, acest program este conceput pentru a aduce oamenii înapoi în satele îndepărtate, unde majoritatea locuitorilor originari s-au mutat în orașe și în alte zone urbane mari pentru mai multe oportunități. În unele zone din Franța, cum ar fi Saint-Amand-Montrond, există o cerință ca să locuiți efectiv în casă, să începeți renovarea în decurs de 6 luni de la cumpărare și să aveți un plan pentru finalizarea lucrărilor în termen de doi ani. Mai mult, nu aveți voie să folosiți casa ca proprietate de închiriere sau Airbnb pentru a obține venituri.

Citește și: Vrei să te muți în Amsterdam? Iată ce trebuie să știi despre cum e să trăiești în capitala Olandei

Croaţia

Legrad, un sat din nordul Croației, la granița cu Ungaria, a început să vândă case abandonate pentru 1 kuna, echivalentul a 0,16 dolari. La jumătatea anului 2021, orașul listase 19 case de vânzare. Până acum, 17 dintre case s-au vândut. Înainte de a putea nota o casă în Legrad, trebuie să fii stabil financiar și să ai cel puțin 40 de ani. În plus, va trebui să vă angajați să rămâneți minim 15 ani. Nu este indicat în mod specific că trebuie să locuiți în acest sat rural croat timp de 15 ani, doar că trebuie să continuați să dețineți proprietatea atâta timp. Pentru a îndulci înțelegerea, Ivan Sabolic, primarul orașului Legrad, spune că orașul va acoperi 20% din costurile de renovare a casei, ceea ce echivalează cu 35.000 de kuna sau aproximativ 5.000 de euro.

Case cu 1 dolar în Croația

Irlanda

Republica Irlanda calcă pe urmele unora dintre omologii săi europeni. În efortul de a-și repopula insulele rurale măturate de vânt, „Irlanda vă va plăti (lire, dolari, euro) pentru a vă muta pe o insulă îndepărtată”, a explicat Dispatches Europe. Țara va oferi chiar granturi pentru a vă muta în insulele rurale.

Case cu 1 euro în Irlanda

Care este motivul pentru care Irlanda este dispusă să vă plătească pentru a vă muta? Se datorează faptului că atât de puțini oameni doresc să trăiască în zone îndepărtate ale țării. Conexiunile cu continentul din insulele irlandeze sunt provocatoare, adesea în funcție de modelele meteorologice și de maree.

Citește și: Vrei să te muți în Geneva? Ghid complet pentru cei care vor să descopere calitatea vieții într-un oraș al Alpilor și inovației

„Insulele noastre vii” este inițiativa de 10 ani a Irlandei de a repopula aproximativ 30 de insule

În anunțul din iunie 2023 s-a transmis că guvernul republicii va plăti până la 84.000 de euro dacă cumpărați o proprietate veche, dărăpănată, abandonată, situată pe una dintre aceste insule îndepărtate și restaurați casa.

Merită remarcat faptul că, dacă nu sunteți cetățean irlandez, va trebui să aplicați pentru o schemă de rezidență pe termen lung, în conformitate cu legile irlandeze de imigrație.

Sursa foto: Facebook

Share this article

Pe aceeași temă

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora