„Lumea a pierdut o legendă”. Tributul adus lui Tina Turner - LIFE.ro
Mergi la conținut

„Lumea a pierdut o legendă”. Tributul adus lui Tina Turner

„Tina Turner, ‘Regina Rock’n Roll’ului, a murit liniștit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală”
Share this article

„Tina Turner, ‘Regina Rock’n Roll’ului, a murit liniștit astăzi, la vârsta de 83 de ani, după o lungă boală, în casa ei din Küsnacht, lângă Zurich, Elveția”, a spus reprezentantul ei media într-un comunicat de presă.

„Cu ea, lumea pierde o legendă a muzicii și un exemplu”, a adăugat el.

Tina Turner și-a început cariera în anii 1950, în primii ani ai Rock & Roll-ului, și a evoluat rapid într-un fenomen internațional.

Unul dintre cele mai mari hituri ale sale a fost melodia „What’s Love Got to Do with It”, lansat în 1984. Tot în acei ani a câștigat șase dintre cele opt premii Grammy și a reușit să vadă foarte multe dintre cântecele sale în Top 40, inclusiv „Typical Male”, „The Best”, „Private Dancer” și „Better Be Good to Me”.

Supranumită „Regina Rock & Roll-ului”, Tina Turner a atins, de asemenea, una dintre cele mai mari audiențe înregistrată la un concert vreodată, când în 1988 a adunat 180 de mii de oameni la Rio de Janeiro veniți doar pentru a o auzi cântând pe scenă.

Turner s-a confruntat cu o serie de probleme de sănătate după retragere, iar în 2018 s-a confruntat cu o tragedie în familie când fiul său cel mare, Craig, s-a sinucis la vârsta de 59 de ani, în Los Angeles. Fiul ei cel mic, Ronnie, a murit în decembrie 2022.

Citește și: Viața Tinei Turner: De la fetița abandonată de părinți, la femeia abuzată de partenerul de scenă și de viață și până la marele succes al celei mai bune voci rock feminine

Casa Albă a reacționat deja la „vestea incredibil de tristă” a morții artistei, considerând acest moment o pierdere imensă pentru comunitățile care au iubit-o și pentru industria muzicală în ansamblu.

“Tina had it all”

Tina Turner a fost căsătorită cu chitaristul Ike Turner, nefiind niciodată ascunde agresiunile fizice pe care le-a suferit din partea lui, în anii 1960 și 1970.

Jurnalistul Nuno Galopim a amintit de călătoria Tinei Turner în declarațiile sale, considerând că aceasta lasă o moștenire împărțită în două etape „fundamentale”: o primă etapă alături de soțul ei Ike și alta după despărțire.

Tina și Ike Turner. Foto: thehuffpost.com

„Din fericire, au existat câțiva muzicieni care au redescoperit-o la începutul anilor 1980 și au adus-o la nivelul de star pe care îl merita”, a spus el.

Nuno Galopim vorbește despre o „voce unică” și o „abilitate rară de a stăpâni arta spectacolului”.

Comentatorul RTP Álvaro Costa a subliniat, la rândul său, „capacitatea unei femei de culoare de a deschide ușa, de exemplu, unei Beyoncé”. „Nu ar exista Beyoncé fără Tina Turner”, a subliniat el.

„Prezența, vocea, repertoriul, bunul gust, capacitatea ei de a transforma muzica” sunt caracteristicile pe care le-a evidențiat cântăreață. „Tina a avut totul și a fost uimitoare din punct de vedere vizual în duetele ei cu Mick Jagger, David Bowie și mulți alții”.

„Sunt atât de întristat de moartea minunatei mele prietene Tina Turner.

Ea a fost cu adevărat o interpretă și cântăreață enorm de talentată. Era inspiratoare, caldă, amuzantă și generoasă. M-a ajutat atât de mult când eram tânăr și nu o voi uita niciodată”, a postat Mick Jagger pe Twitter.

„Tina Turner era crudă. Era puternică. Era de neoprit. Și ea a fost ea însăși fără scuze – vorbind și cântând adevărul ei prin bucurie și durere; triumf și tragedie. Astăzi ne alăturăm fanilor din întreaga lume în onoarea Reginei Rock and Roll-ului și a unei vedete a cărei lumină nu se va stinge niciodată”, este mesajul lui Barack Obama

„Iubita mea regină, te iubesc la nesfârșit”, începe mesajul lui Beyoncé. „Sunt atât de recunoscătoare pentru inspirația ta și pentru toate modurile în care ai deschis calea.

Ești putere și rezistență. Ești simbolul puterii și pasiunii. Suntem cu toții atât de norocoși că am fost martorii bunăvoinței și spiritului tău frumos care vor rămâne pentru totdeauna. Îți mulțumesc pentru tot ce ai făcut.”

Share this article

Citește mai multe


Creșterea taxelor | Ce se întâmplă cu banii de pensii ai românilor și cu investițiile la bursă
Cu investiții totale de 23,5 mld. lei pe bursă – adică aproape un sfert din banii de pensii private ai românilor – fo...
Creșterea taxelor | Biriș pune punctul pe ”i”: Pierdem miliarde din PNRR sau supărăm mediul de afaceri?
Pus în fața unui deficit bugetar scăpat de sub control, Guvernul României are în prezent de ales: crește impozitele ș...
Cum se simte oboseala cauzată de cancer. Apare aproape în toate tipurile de neoplasme avansate
Cum se simte oboseala de la cancer? Oboseala este un simptom comun al cancerelor avansate, însă acest tip de oboseală...
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu
Asociația Caritas Alba Iulia, despre reforma sistemului de asistență socială: Serviciul social nu e muzeu Sectorul fu...
Animalul de companie are o respirație urât mirositoare? Iată câteva cauze
Nimic nu se compară cu afecțiunea câinelui, cu excepția cazului în care animalul de companie are un caz grav de halit...
Cum dansează pe manele mireasa lui Oțil și nașa Roxana Ionescu. Ramona Olaru și Diana Munteanu, campioane și ele
Dani Oțil și Gabriela Prisăcariu au făcut cununia religioasă duminică, 30 iulie, la 2 ani de când au devenit soț și s...
Spune-le și altora