fbpx

Căutare

Share this article

Luminița Gheorghiu, una dintre cele mai mari actrițe pe care le-a avut vreodată România, a plecat ieri dintre noi. Dincolo de rolurile magistrale pe care le-a făcut, ne-am amintit cu drag de un interviu pe care Luminița Gheorghiu ni l-a acordat în urmă cu 6 ani. Atunci ne-a povestit cu o pasiune incredibilă despre rolul pe care actoria l-a jucat în viața ei.

A fost născută pentru asta, deși, pe parcurs au fost oameni care au încercat să o oprească. Luminița Gheorghiu a declarat că profesorul Ion Cojar i-a spus că nu are fizicul necesar pentru a deveni actriță. „În contrapartidă eu i-am spus că o pot juca chiar şi pe Julieta, pentru că despre Julieta nu scrie nicăieri că ar fi frumoasă. Julieta e doar plină de dragoste. Nu m-a luat în serios. Dar eu am vorbit serios”, ne-a declarat atunci Luminița Gheorghiu.

Când am întrebat-o de ce are nevoie o actriță pentru a fi actriță, a răspuns simplu: „Talent. Dacă are şi sâni, nu e rău, e cu atât mai bine, dar îi trebuie mai întâi talent.”

Rolurile pe care le-a interpretat de-a lungul timpului ne-au marcat și i-au marcat viața deopotrivă. „Am învăţat că, dacă vrei să dovedeşti un rol, trebuie să ştii pe dinafară şi pe dinăuntru textul. Altfel nu se poate. Ştiam de regulă şi textul celorlalţi. Dar totdeauna înveţi ceva despre tine după ce termini un film sau când îl pregăteşti. ”

Citește întregul interviu acordat LIFE.ro de actrița Luminiţa Gheorghiu: „Am râs cât am plâns şi am plâns cât am râs”

Actriţa Luminiţa Gheorghiu, cunoscută pentru rolurile din filme ca „Moromeţii”, „Moartea domnului Lăzărescu” sau „Poziţia copilului”, pentru care a primit și Ursul de Aur, a murit la vârsta de 71 de ani, după o îndelungată suferință. Actrița s-a retras din viața publică în urmă cu câțiva ani.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO