fbpx

Căutare

Share this article

Un machiaj pentru ochi rotunzi și mari trebuie să aibă în vedere forma sprâncenelor, nuanțele de fard pe care le aplicăm pe pleoape și tehnica prin care aplicăm mascara. Trucurile de mai jos te învață cum să faci ca ochii tăi rotunzi să pară mai alungiți.

 Sfaturi de machiaj pentru ochi rotunzi și mari:

Alege nuanțe mate

Deși fardurile sidefate sau strălucitoare sunt atractive, nu sunt tocmai indicate persoanelor care au ochii rotunzi și mari. Acestea nu fac decât să scoată și mai tare în evidență forma rotundă a ochilor. Cea mai bună alegere este un fard de ochi mat, care conferă adâncime. Aplică pe pleoapă un fard nude de culoare închisă. Descoperă farduri pe estet.ro. 

Folosește eyelinerul

Eyelinerul este un aliat de nădejde pentru persoanele cu ochii mari și rotunzi. El va fi aplicat atât pe linia genelor superioare, cât și pe cea a genelor inferioare, pentru a crea efectul de alungire a ochiului. Per total, îți va oferi un look sexy și sofisticat. Găsești eyelinerul perfect pe notino.ro. 

Nu exagera cu mascara

Deși în cele mai multe cazuri mascara pune ochii în evidență, de data asta vrem să distragem atenția de la forma lor. Prea multă mascara îi va face să pară exagerat de rotunzi. De preferat ar fi să dai cu mascara doar genele de sus, insistând pe colțuri. Pe marionnaud.ro sunt super reduceri la mascara. 

Insistă pe colțuri

Un machiaj pentru ochi rotunzi și mari reușit presupune să creezi iluzia unor ochi mai alungiți. Poți obține acest efect insistând asupra colțurilor. Fardează colțurile pleoapelor într-o nuanță mai închisă.

sursa foto: iStock

Sprâncenele nu trebuie să fie prea arcuite

Forma sprâncenelor are un rol extrem de important în evidențierea ochilor rotunzi.  Un machiaj pentru ochi rotunzi și mari nu este complet până nu definitivezi forma sprâncenelor. Acestea nu trebuie să fie prea arcuite, o formă cât mai dreaptă avantajând persoanele cu ochi rotunzi.

Care e cel mai potrivit machiaj pentru ochi rotunzi și mari?

Specialiștii le recomandă persoanelor cu ochi rotunzi și mari să încerce machiajul smokey eyes. Pentru că este mai mult un machiaj de seară, dacă vrei să îl folosești ziua, alege nuanțe mai soft de nude.

Machiajul cat eye avantajează și el persoanele cu ochi mari și rotunzi, făcând ochiul să pară mai lung.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO