fbpx

Căutare

Share this article

Nu toate ne-am născut cu buze voluptoase ca ale Angelinei Jolie. Multe dintre noi apelează la anumite trucuri pentru buze mari, pentru un plus de senzualitate. Machiajul ne este aliat de nădejde: există câteva procedee simple, care îți vor face buzele să pară mai pline.

Iată câteva trucuri pentru buze mari, care chiar funcționează:

Exfoliază buzele

Buzele uscate și crăpate, de care atârnă cojite, arătă rău. Înainte de a trece la trucuri pentru buze pline, trebuie să faci un lucru de bază: să le exfoliezi, pentru a scăpa de acele cojite inestetice. Fă acest lucru cu ajutorul unei periuțe de dinți: acest proces va accelera circulația sângelui în zonă, oferindu-le buzelor o tentă rozalie. În plus, le va și umfla un pic.

Folosește un concealer

Aplică concealer pe buze, depășind ușor conturul acestora. Astfel, când te vei da cu ruj, poți depăși un pic (atenție însă, nu cu mult!) linia naturală a buzelor, făcându-le astfel să pară mai mari.

Aplică un gloss strălucitor în mijlocul buzelor

Glossul ales poate fi transparent sau într-o nuanță apropiată rujului. Acest plus de strălucire va da iluzia unor buze mai mari.

sursa foto: iStock

Depășește conturul buzelor cu un creion

Înainte de a te da cu ruj, conturează buzele cu un creion în aceeași nuanță cu a rujului. Unul dintre cele mai eficiente trucuri pentru buze mari este să depășești linia naturală a buzelor, însă nu cu mult, pentru că altfel efectul va fi unul vulgar. Ideea este să le faci să pară naturale. După ce ai aplicat rujul, poți estompa acea linie trasată cu creionul cu ajutorul concealerului, pentru un look și mai îndrăzneț.

Evita rujurile închise la culoare

Deși rujurile în culori închise au farmecul lor, nu avantajează chiar pe oricine. Un ruj vișiniu sau maro aplicat pe niște buze subțiri le va face să pară și mai mici. Așa că dacă vrei să creezi iluzia unor buze mai mari, încearcă rujuri în nuanțe cât mai naturale: nude sau roz.

sursa foto: iStock

Folosește două nuanțe diferite de ruj nude

Un truc pentru buze mari este să îmbini două nuanțe de ruj nude. Pe cea mai închisă o folosești pe toată suprafața buzelor, în vreme ce pe cea mai deschisă o aplici în mijlocul buzelor. Dacă ai o buză mai mare decât cealaltă, aplică rujul deschis la culoare pe cea mai subțire.

Folosește un ruj cu efect de mărire a buzelor

Rujurile care promit un efect de mărire a buzelor funcționează, însă acest efect este, desigur, unul temporar. Care e secretul lor? Unele dintre formule conțin un ingredient care stimulează colagenul și hidratarea, creând efectul de mărire. Altele folosesc ingrediente care ajută buzele să își păstreze umiditatea, făcându-le să pară mai mari.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO