Căutare

Share this article

Ziua Internaţională a Malbec-ului, sărbătorită în fiecare an pe 17 aprilie, reprezintă cea mai bună oportunitate de a readuce în atenţia publicului din România acest emblematic soi, cu adevărat reprezentativ pentru Argentina.

Cu această ocazie, E.S. domnul Felipe Alvarez de Toledo, Ambasadorul Republicii Argentina în România, va organiza, la reşedinţa sa oficială, o degustare de vinuri cu mărcile Trapiche, Salentein, Norton, Bousquet, Luigi Bosca, Marcelo Pelleriti şi Kaiken, comercializate în România de către firmele Halewood Wines, Vinexpert, Vinorama, WineList, Andes Wines şi ReWine.

Pe durata desfăşurării evenimentului, vor fi degustate 13 sortimente diferite de Malbec, însoţite de explicaţiile caracteristicilor tehnice respective, prezentări asigurate de către somelierii importatorilor participanţi.

Evenimentul va fi onorat de aproximativ 100 de invitaţi, el fiind destinat în principal persoanelor din domeniul Horeca. De asemenea, vor participa oameni de afaceri şi ziarişti.

Totodată, vor fi proiectate materiale video, ce vor face referire la regiunile producătoare de Malbec din Argentina, puse la dispoziţie de „Wines of Argentina”.

Malbec World Day: de ce 17 aprilie?

Această zi se sărbătoreşte, la nivel mondial, doar din 2011, dar originea ei merge până în anul 1853, când viitorul preşedinte al Argentinei, Domingo Faustino Sarmiento, declara public, chiar pe 17 aprile, că misiunea sa personală este de a revoluţiona industria argentiniană a vinului. Prin aducerea din Franţa a soiului Malbec, prin plantarea lui pe mai bine de 40.000 de hectare şi printr-o politică guvernamentală susţinută de a-l transforma într-un puternic simbol naţional, se pare că, 160 de ani mai târziu, visul lui Sarmiento s-a înplinit. În ziua de azi, dacă spui Argentina spui automat „Tango” şi „Malbec” – două branduri de ţară, unul mai puternic decât altul. Argentina a devenit, astfel, unul din epicentrele mondiale ale vinului şi nu te poţi numi un veritabil cunoscător dacă n-ai gustat, cel puţin o dată, un Malbec din Mendoza.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO