Căutare

Share this article

După cum ştiţi, filmele nominalizate la Globurile de Aur au fost anunţate, din lista propunerilor pentru râvnitele premii nelipsind nume grele de la Hollywood precum Meryl Streep, Judi Dench sau Tom Hanks. Aflăm astfel că preferata juriului este, cel puţin deocamdată, pelicula „Shape of Water”, regizată de mexicanul Guillermo del Toro, care a primit cele mai multe nominalizări (şapte).
Această fantezie întunecată, ce spune povestea de iubire dintre un custode mut de la un laborator guvernamental de înaltă securitate şi o creatură capturată în Baltimore, a fost propusă pentru categoriile: cea mai bună dramă, cel mai bun regizor, cel mai bun scenariu (Guillermo Del Toro, Vanessa Taylor), cea mai bună actriţă în rol principal într-o dramă (Sally Hawkins) şi cea mai bună actriţă în rol secundar într-o dramă (Octavia Spencer), cel mai bun actor în rol secundar într-un lungmetraj (Richard Jenkins), cea mai bună coloană sonoră.
Pe locul imediat următor al listei cu nominalizări se află, la categoria lungmetraj, drama istorică  „The Post”, a lui Steven Spielberg (cu Tom Hanks şi Meryl Streep) şi ”Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”, o comedie neagră regizată de Martin McDonagh (cu Frances McDormand, Woody Harrelson, Sam Rockwell, John Hawkes şi Peter Dinklage), ambele primind câte şase nominalizări.
Pe 7 ianuarie 2018, când va avea loc, la Seth Meyers din Los Angeles, Gala Globurilor de Aur, vom afla care este marele câştigător. Anul trecut a fost, vă amintiţi bine, musical-ul ”La La Land”, care a primit şapte premii. Lista completă a nominalăzărilor o găsiţi aici.

read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO