Căutare

Share this article

Vara faţa ta suferă de cald ca şi tine, transpiră mai intens şi produce mai mult sebum. Adaugă la asta praful din oraş sau nisipul de la mare şi ajungi repede la concluzia ca exfolierea este esenţială. Îţi propunem o mască exfoliantă pe care o poţi pregăti rapid chiar la tine în bucătărie.

Ai nevoie de o caisă coaptă, decojită şi fără sâmbure, pe care trebuie să o mărunţeşti fin într-un castronel de sticlă – foloseşte o linguriţă de lemn sau de sticlă, pentru ca acidul din fruct să nu interacţioneze cu materialul din care e făcut instrumentul. Caisele sunt bogate în antioxidanţi şi vitamina A care îţi ajută pielea să se păstreze mai tânără aşa că foloseşte-le cu încredere. Mai mult, îi redau elasticitatea şi aspectul luminos. Acidul din fructe ajută la curăţarea impurităţilor rămase pe piele.

Toarnă peste caisă două linguri de kefir. Dincolo de faptul că această băutură miraculoasă îmbunătăţeşte digestia şi îţi hrăneşte pielea de la interior spre exterior hrănind flora intestinală cu mai multe probiotice decât cele din iaurt, Kefirul este un bun agent de exfoliere. Acidul lactic ajută la desprinderea celulelor moarte, iar probioticele elimină bacteriile care produc acnee.  

Adaugă o lingură cu vârf de fulgi de ovăz, care va funcţiona ca agent de îngroşare şi va curăţa celulele moarte şi impurităţile desprinse de fruct şi de kefir. Textura sa mai aspră îmbunătăţeşte circulaţia sangvină şi absoarbe uleiurile în exces de pe piele.

Lasă masca să acţioneze 10-20 de minute, apoi îndepărteaz-o cu apă călduţă şi şterge faţa cu un prosop moale, prin tamponare.  Vei constata că faţa arată mai luminoasă, iar ridurile fine s-au redus. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO