Minions: The Rise of Gru, animația care a spart toate recordurile de audiență într-un singur weekend. De ce nu le putem rezista acestor personaje atât de galbene? - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Minionii s-au transformat în banane weekendul trecut, după ce filmul „Minions: The Rise of Gru” a avut încasări record de box office în primul weekend de la lansare.

„Minions: The Rise of Gru” de la llumination – cel mai recent film de animație din franciza Despicable Me – a câștigat aproximativ 125 de milioane de dolari în doar patru zile.

Acest lucru dă filmului recordul pentru cea mai valoroasă premieră, depășind „Transformers: Dark of the Moon”, care a câștigat 115 milioane de dolari în 2011.

Industria a așteptat cu nerăbdare să vadă dacă familiile – care au fost oarecum reticente în a-și aduce copiii la film în timpul pandemiei – se vor întoarce în cinematografe. Deși au existat hituri pentru copii, cum ar fi „Sonic the Hedgehog 2”, această întrebare a devenit mai presantă după ce „Lightyear” de la Disney și Pixar au eșuat la box office luna trecută.

Dar ce i-a făcut pe oamenii să nu poată rezista acestor personaje atât de galbene? 😀

Fiecare supercriminal trebuie să înceapă de undeva – iar noul film Minions: The Rise of Gru este o poveste care se întoarce la originea lui Gru.

Care e povestea din spatele The Minions: The Rise of Guru?

Așa cum a spunea odată Shakespeare: unii oameni se nasc răi, unii fac răul și alții au răul asupra lor. Ne-am întrebat mereu care dintre variantele acestea i se aplică lui Gru. Am întâlnit prima dată personajul drept un răufăcător complet în seria Despicable Me, când era deja de vârstă mijlocie și chel.

Sigur, l-am văzut pe școlarul Gru, când a înghețat-o pe Scarlet Overkill la sfârșitul primului spin-off din 2015, Minions.

Dar mai avem întrebări despre cum răul cu vocea lui Steve Carell și armata lui galbenă s-au ridicat pentru a deveni stăpânii lumii interlope.

În cele din urmă, Gru primește povestea originii sale pe care o merită. O poți afla și tu vara asta la cinema.

Despre ce este noul film Minions?

Povestea își are acțiunea la începutul anilor ’70 când Gru, în vârstă de 12 ani, este un fanboy suburban care visează să se alăture organizațiilor criminale. Auzind că legendara bandă de super-răi Vicious 6 și-a concediat liderul, Wild Knuckles și recrutează sânge nou, Gru se infiltrează în bârlogul lor subteran pentru cel mai înfricoșător interviu de angajare din lume.

Destul de amuzant, având în vedere că ceilalți solicitanți au mușchi, satâruri pentru carne și măști de vineri 13. „Serios crezi că un copil mic poate fi un răufăcător?” îl batjocorește noul lider al bandei, Belle Bottom (Taraji P. Henson). „Întoarce-te când ai făcut ceva rău…!”

Și așa face. Furând prețioasa piatră verde a bandei, Gru se bucură de un moment trecător de triumf asupra superticăloșilor. Atunci își dă seama că unul dintre acoliții săi cu creier de banană a schimbat piatra cu o piatră nouă la o petrecere de aniversare a copiilor – o scuză care nu o va ține atunci când Vicious 6 îl ajunge din urmă.

Cât de bun este Steve Carell în rolul lui Gru?

Personajul Gru nu a venit ușor. Personajul inițial a venit de la animatorul Sergio Pablos, care l-a imaginat pe răufăcător ca fiind „gotic” și „care arată ca Dracula, cu acești acoliți mari, uriași, ca un căpcăun”, potrivit unui interviu cu co-directorul Despicable Me, Chris Renaud.

De acolo, a adăugat Renaud, personajul a evoluat. „Am intrat într-un fel în lumea lui James Bond, gândindu-ne la personaje precum Goldfinger și, evident, la lumea Bond a tehnologiei.”

E adevărat că Gru a fost lucrat la planșa de desen, dar ingredientul vital a fost talentul vocal al starului Steve Carell, care l-a adus la viață pe ticălosul cu accent rusesc.

„Am vrut ca Gru să fie în mare parte amuzant și prost, dar puțin înfricoșător”, a spus actorul. „Asta am încercat să păstrez în mintea mea. Gru nu are inima neagră, dar nici inima de aur nu are. Aș spune că are o inimă de bronz.”

v

Cine mai joacă în Minions: The Rise of Gru?

Să începem cu Vicious 6, ale cărui rânduri includ aproape fiecare erou de acțiune pe care l-ai iubit din anii ’80. Vei auzi tocăitul inconfundabil al lui Jean-Claude Van Damme de la Kickboxer în rolul ticălosului cu mâinile crustacee Jean Clawed.

Cunoscută pentru rolul ei ca Xena: Prințesa Războinică, Lucy Lawless o joacă pe Nunchuck, o măicuță cu care nu vrei să te încurci. „Ei bine, acel personaj se întoarce la rădăcinile mele irlandeze catolice”, a spus actrița. „Este călugăriță, dar una rea. Are un simț dur al umorului și abilități tehnice. Ea este responsabilă de o parte din tehnologie.”

În ceea ce privește liderul înlăturat al bandei, Wild Knuckles, vocea lui este a nimeni altuia decât a legendarului Alan Arkin, a cărui carieră include Oscarul pentru cel mai bun actor în rol secundar pentru Little Miss Sunshine, din 2006. O vei mai auzi, de asemenea, ca vocea lui pe Michelle Yeoh în rolul Maestrului Chow, descrisă în sinopsisul oficial al Universal drept „o acupuncturistă cu abilități nebune de kung fu”.

Citește și: Top 10 cele mai bune animații din toate timpurile

Pe de altă parte, fanii de multă vreme ai Despicable Me și Minions își vor regăsi favoriți, inclusiv pe Julie Andrews, în rolul mamei egoiste a lui Gru, Marlena, și pe comedianul britanic Russell Brand, ca viitorul său asistent, Dr Nefario.

Cât despre vocile minionilor, co-producătorul a spus: „Este un amestec de toate limbile lumii și este vorba despre găsirea unui anumit ritm magic și melodie care să facă sensul prostiei.”

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO