Around the WorldFood
Mireasa cu gust de frişcă
Ştim cât de extravagante pot fi nunţile din ziua de astăzi întrecând orice imaginaţie în materie de vestimentaţie, mâncare şi locaţie.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Ştim cât de extravagante pot fi nunţile din ziua de astăzi întrecând orice imaginaţie în materie de vestimentaţie, mâncare şi locaţie.
Oana Borviz
|Reading time: 2 mins
Share this article

Ştim cât de extravagante pot fi nunţile din ziua de astăzi întrecând orice imaginaţie în materie de vestimentaţie, mâncare şi locaţie. Dar v-aţi fi gândit vreodată la un tort în formă de mireasă arabă, de mărime naturală, făcut, ca orice tort, din ouă, lapte, frişcă şi alte ingrediente aromate, dar şi din diamante şi perle?

Debbie Wingham, un designer londonez în vârstă de 36 de ani, este cea care a creat imensul tort care valorează, nu mai puţin de un milion de dolari
1000 de ouă, 20 de kilograme de ciocolată, 50 de kilograme de bomboane fondante dantelate, 5000 de flori cu inserţii de perle comestibile, 10 zile de copt şi de decorat – cam de acestea a avut nevoie Wingham – artist de renume internaţional, care a creat pentru Katy Perry, Kate Winslet, Justin Bieber, Drake sau pentru filme de genul ”Downton Abbey” – pentru a crea impresionanta prăjitură. 

Foto: class=

Tortul realizat pentru show-ul Bride Dubai (cea mai importantă expoziţie pentru sectorul de lux de nuntă din Orientul Mijlociu) a fost inspirat de moda din Orientul Mijlociu, dar poartă în acelaşi timp aprenta fanteziei lui Debbie. Acesta reprezintă o superbă mireasă orientală purtând o rochie-sirenă, un fel de burda albă pe cap şi un buchet de flori roz pe unul din braţe. Lucrată în cel mai mic detaliu, cu broderii, transparenţe şi falduri, rochia este împodobită cu cinci diamante albe, de trei carate, de o valoare totală de 200.000 de dolari şi 1000 de perle.

Foto: class=

Tortul în formă de mireasă este atat de elegant, materialul arată atît de realist încat e greu de crezut ca este destinat mâncatului!„, spune un purtător de cuvânt al designerului evidenţiind faptul că artista – care a creat cea mai scumpă pereche de pantofi din lume, în valoare de peste 15 milioane de dolari, dar şi cea mai scumpă rochie de diamante negre – a folosit tehnici specifice precum dantela, broderia, sculptarea, turnarea etc.

Foto: class=

Dacă moda a fost pentru Debbie Wingham prima dragoste, prăjiturile vor fi ultima ei iubire, spune artista. Iar noi o credem pe cuvânt uitându-ne uimiţi la mireasa ei orientală aşteptând, parcă, să-i vedem corpul unduindu-se uşor pe ritmuri de dans.
 

Around the WorldFood
Share this article