Momente emoţionante la decernarea „Presidential Medal of Freedom” de către Barack Obama - LIFE.ro

Căutare

Share this article

21 de personalităţi au fost decorate de către preşedintele SUA, Barack Obama cu „Presidential Medal of Freedon”, cea mai înaltă distincţie civilă ce se acordă la Casa Albă, după cum anunţă news.ro.

Bruce Springsteen, Robert De Niro, Tom Hanks, Ellen DeGeneres, Diana Ross, Michael Jordan, Bill Gates s-au aflat printre cei aleşi, vedetele participând pentru 33 de secunde la Mannequin Challenge, conform bbc.com.

Printre cele mai emoţionante momente s-a numărat acela în care Barack Obama a admis că aproape s-a înecat atunci când a medaliat-o pe Ellen DeGeneres, una dintre cele mai cunoscute comediante din America, după cum informează The Telegraph.

Este uşor să uităm curajul de care a avut nevoie Ellen ca să apară acum 20 de ani pe una dintre cele mai importante scene”, a spus Obama referindu-se la momentul în care lăudata actriţă şi comediantă a anunţat că este gay. El a mai spus că îndrăzneala ei de atunci a fost importantă nu numai pentru comunitatea LGBT, ci şi pentru „a împinge ţara noastră în direcţia dreptăţii”.

A fost o povară incredibilă pe care avea să o poarte – să-ţi rişti în felul acesta cariera – oamenii nu fac asta foarte des. Iar apoi, să poţi milioane de speranţe pe umerii tăi”, a mai spus preşedintele SUA în timpul ceremoniei de la Casa Albă.

Ellen DeGeneres, care era aproape de a nu ajunge la ceremonie deoarece şi-a uitat actul de identitate, a fost în mod evident extrem de emoţionată pentru o asemenea onoare, iar emoţia s-a văzut în ochii ei roşii de plâns pe tot parcursul ceremoniei.

Moderatoarea TV care acum este iubită de milioane de oameni, a suferit o serie de atacuri negative în 1997. Sitcom-ul ei a fost oprit la scurt timp după ce Ellen a declarat revistei Time ca ”Mda, sunt gay” în 1997. Apoi a urmat o luptă crâncenă cu depresia şi o lipsă de pe scenă de aproape 3 ani, până ce Pixar i-a oferit rolul lui Dory în binecunoscutul film „Finding Nemo”. „Cu siguranţă mi-a salvat viaţa în multe feluri”, a spus Ellen despre rolul acesta.

Rolul lui Dory i-a reconstruit cariera şi în scurt timp a lansat „The Ellen DeGeneres Show” vizionat de 15 milioane de oameni pe săptămână. În 2014 a prezentat premiile Academiei şi cu ajutorul unui fotograf personal şi-a făcut poze cu toate celebrităţile şi a postat totul pe Tweeter.

La doi ani de la cel mai cunoscut selfie din istorie, cel realizat la ceremonia de decernare a premiilor Oscar, Ellen DeGeneres a organizat şi la Casa Albă o competiţie celebră: Mannequin Challenge. Cei prezenţi au încremenit pentru 33 de secunde în poziţia în care se aflau.

Preşedintele Barack Obama a înmânat medalii prezidenţiale celor 21 de personalităţi americane, printre care s-au aflat rockerul Bruce Springsteen, cântăreaţa Diana Ross – o legendă a casei de discuri Motown, doi foşti jucători celebri din NBA – Michael Jordan şi Kareem Abdul-Jabbar, şi actorii Tom Hanks, Robert De Niro şi Robert Redford.

;

Sunt mulţi cei care m-au ajutat să devin ce sunt acum (…) Toţi cei de aici m-au emoţionat într-un mod puternic, personal, aşa cum nu vă puteţi imagina”, au fost cuvintele preşedintelui la ceremonie, potrivit news.ro.

 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO