Nick Kyrgios, cel mai controversat jucător de tenis al momentului - LIFE.ro

Căutare

Share this article

Nick Kyrgios este un jucător de tenis extrem de talentat, dar și controversat, din Australia, care apare frecvent la știri din motive bune și rele.

Jocul său inteligent și stilat i-a adus fani pe tot globul și l-a ajutat, de asemenea, să înregistreze victorii în fața tuturor jucătorilor de top din tenis. Cu toate acestea, atitudinea și comportamentul lui au fost adesea puse sub semnul întrebării de către oficiali și mass-media, făcându-l o figură foarte polarizantă.

Stilul de joc al lui Nick Kyrgios

Kyrgios este un jucător ultra-agresiv care caută să apese pe trăgaci cât mai curând posibil. Jocul lui este foarte centrat pe serviciu; își folosește serviciul pentru a câștiga puncte free, precum și pentru a-și configura forehandul.

Kyrgios stă foarte aproape de linia de bază la majoritatea punctelor și, de asemenea, se apropie de fileu. În mod obișnuit, joacă o mulțime de departajări, deoarece serviciul său este greu de înfrânt.

Nick Kyrgios

Slăbiciuni și puncte forte

Nick Kyrgios are una dintre cele mai bune serve văzute vreodată în tenis. În timp ce primul său serviciu este rapid și imprevizibil, al doilea serviciu poate fi, de asemenea, devastator. Adesea, acționează peste 220 km/h la primul serviciu și 200 km/h la al doilea.

Forehandul lui Kyrgios este la fel de distructiv. Australianul a atins unele dintre cele mai dure forehands-uri văzute în istoria recentă a tenisului; Forehandul lui plat în special poate fi aproape imposibil de returnat.

Jocul lui este foarte solid.

Pe de altă parte, backhandul lui Nick Kyrgios este una dintre cele mai mari slăbiciuni ale lui, deoarece lovește cu swing și fără prea multă viteză. Mișcarea lui poate fi exploatată și de adversarii săi; nu este cel mai rapid de pe teren. Revenirea lui Kyrgios este un alt aspect care îi provoacă deseori necazuri, întrucât se luptă să rupă serviciul adversarului.

Dar cine este Nick Kyrgios și cum sună povestea lui de viață

Kyrgios s-a născut în Canberra și este de origine greco-malaeziană. Tatăl său, Giorgos, este originar din Grecia, în timp ce mama sa, Norlaila, aparținea familiei regale Selangor din Malaezia.

În copilărie, Nick Kyrgios era interesat atât de tenis, cât și de baschet, dar a trecut la tenis cu normă întreagă la vârsta de 14 ani. El a schimbat Canberra pe Melbourne pentru activitățile sale de antrenament și de câțiva ani se antrenează cu tenismenul Alja Tomljanovic.

Nick Kyrgios

Controversele din viața lui Nick Kyrgios

Talentul lui Kyrgios este evident, dar încă nu a reușit să se scuture de percepția că nu este pe deplin cel mai bun în tenis. Convingerea predominantă este că, dacă Kyrgios devine mai serios în privința jocului său, el poate deveni ușor numărul 1 mondial. Dar așteptarea ca el să devină serios nu s-a încheiat până acum.

Nick Kyrgios a fost acuzat că a jucat nesportiv în mai multe meciuri, în special la Shanghai Masters din 2016, unde a fost amendat și suspendat de ATP pentru comportamentul său nepotrivit. De asemenea, a fost implicat în numeroase cazuri de abuz verbal în instanță; la Canada Masters din 2015, în încercarea de a intra sub pielea adversarului său, Stan Wawrinka, el a insinuat cu voce tare că iubita lui Wawrinka a avut o aventură cu Thanasi Kokkinakis.

În mod remarcabil, Kyrgios a dat dovadă de o forță mentală impresionantă în timp ce concura împotriva jucătorilor de top; i-a învins pe Roger Federer, Rafael Nadal și Novak Djokovic prima dată când i-a întâlnit pe fiecare dintre ei. Dar continuă să primească multe critici din toate părțile, mai mulți foști jucători și experți îndemnându-l public să-și îmbunătățească atitudinea.

Nick Kyrgios

Citește și: Lucruri neștiute din viața lui Rafael Nadal, „Regele zgurii”

Acestea fiind spuse, Nick Kyrgios rămâne un favorit al fanilor aproape oriunde joacă. Stilul său unic de joc și loviturile captivante atrag foarte mult spectatorii, motiv pentru care mulți cred că este unul dintre cei mai buni tenismeni – chiar și cu toate controversele sale.

Anul acesta, la Wimbledon s-a calificat pentru prima dată într-o semifinală a unui turneu de Grand Slam și urmând să-l întâlnească pe teren pe Rafael Nadal. Acesta din urmă s-a retras în urma unei accidentări, așa căNick Kyrgios a jucat finala împotriva lui Novak Djokovic, însă a pierdut.


Fotografiile din acest articol ne-au fost furnizate de Depositphotos.com

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO