fbpx

Căutare

Share this article

După încă un an provocator pentru artiştii din întreaga lume, fără concerte sau mult mai puţine decât în mod obişnuit, premiile din industrie sunt cu atât mai vânate şi mai aşteptate. Iar nominalizările pentru premiile Grammy, cele mai prestigioase din industrie, acordate anul viitor, în ianuarie, au încins deja spiritele, mai ales după ce lista artiştilor a crescut peste noapte, cu nici 24 de ore înainte ca aceasta să fie dată oficial publicităţii.

Cele mai râvnite premii muzicale dau naştere la scandaluri

Gala Premiilor Grammy 2022 este programată pentru ultima zi din ianuarie, la Los Angeles, dar se aşteaptă să fie vorba de o ediţie hibrid, cu artişti prezenţi la eveniment şi multe discursuri înregistrate sau live, de acasă.

Dacă premiile sunt mereu şi sursă de scandaluri, de data aceasta nici nominalizările nu au fost scutite de discuţii şi controverse. Iar poate cea mai importantă dintre ele este cea legată de artiştii apăruţi brusc pe listă, cu nici 24 de ore înainte ca aceasta să fie anunţată în mod oficial. Astfel, pentru 4 dintre cele mai importante categorii lista nominalizaţilor a crescut de la 8 la 10.

Deşi în mod tradiţional lista este închisă cu zile întregi înainte, anul acesta a fost cu surprize. Artişti precum Taylor Swift, Abba, Kanye West şi Lil Nas X au fost adăugaţi în ultimul moment pe lista nominalizaţilor pentru Premiile Grammy 2022.

„Am văzut-o ca pe o ocazie incredibilă de a onora mai mulţi artişti şi de a aduce în prim-plan mai multă muzică bună şi, probabil, de a oferi mai multe şanse mai multor genuri muzicale.” – Harvey Mason jr., CEO-ul Recording Academy

Cu această ocazie, Kanye West, care anul trecut a făcut un scandal monstruos după ce a urinat pe câteva dintre premiile Grammy câştigate deja, visează acum din nou la marele premiu. Ba chiar spune că nu e nimeni mai potrivit decât el să îl câştige la această ediţie.

Pe de altă parte, The Weeknd a rămas pe poziţii şi nu şi-a mai înscris muzica la Grammy după ce anul trecut, în ciuda faptului că a avut cel mai de succes album şi single, nu a primit nicio nominalizare.

„Premiile Grammy rămân corupte. Îmi sunteţi datori mie, fanilor şi industriei transparente.” – The Weeknd

Scandalul de atunci a determinat Recording Academy să desecretizeze comitetele de selecţie şi nominalizările să fie făcute printr-un organism de vot extins.

Răsfăţaţii nominalizărilor de la această ediţie a Premiilor Grammy

22.000 de înscrieri au fost înregistrate pentru cele 86 de categorii de la cea de-a 64-a ediţie a Premiilor Grammy. Iar răsfăţatul nominalizărilor este muzicianul Jon Batiste, premiat deja cu Oscar pentru muzica din filmul Soul. Liderul trupei ce performează în celebra emisiune The Late Show with Stephen Colbert a fost nominalizat la 11 categorii, fiind urmat de Justin Bieber, Doja Cat şi HER, nominalizaţi fiecare anul acesta la câte 8 categorii. Senzaţia ultimilor ani, Billie Eilish, a primit şi ea 7 nominalizări la ediţia din 2022 a Premiilor Grammy. La fel a primit şi noua revelaţie a muzicii de peste Ocean, Olivia Rodrigo, iar la prima nominalizare din carieră se află şi Selena Gomez şi Saweetie.

Citeşte şi: Cum a ajuns Billie Eilish atât de populară la numai 19 ani. Cea mai în vogă artistă a momentului a rupt tiparele şi vorbeşte nestingerită despre momentele grele din viaţă – LIFE.ro

ABBA, trupa formată în 1972, a primit şi ea prima nominalizare Grammy. Grupul reunit după mulţi ani are acum o şansă de câştig la categoria Piesa anului, cu I Still Have Faith In You, single-ul extras de pe albumul lansat anul acesta, Voyage.

Jay-Z a devenit cu această ocazie cel mai nominalizat artist din istoria Premiilor Grammy. Rapperul în vârstă de 51 de ani a primit acum nominalizări la 3 categirii, ajungând la 83 în total, cu 2 mai multe decât fostul membru al trupei Beatles, Paul McCartney, cu 81 de nominalizări Grammy în palmares.

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO