Căutare

Share this article

Newport Street Gallery , o galerie din Londra, construită pentru a expune colecţia privată a artistului Damien Hirst, a câştigat RIBA Stirling Prize, cel mai important premiu de arhitectură din Marea Britanie, informează BBC, citat de News.ro.

Pentru amenajarea Newport Street Gallery a fost nevoie de remodelarea a trei clădiri industriale din epoca victoriană şi de construirea a două clădiri adiacente din districtul londonez Vauxhall.

Cabinetul de arhitectură câştigător, Caruso St John, s-a aflat pe lista finaliştilor pentru acest premiu şi în anii 2000 şi 2006.

Membrii juriului de la RIBA Stirling Prize au considerat că opera lor reprezintă „o contribuţie curajoasă şi încrezătoare adusă celei mai bune arhitecturi din Marea Britanie”.

Potrivit juriului, Newport Street Gallery reprezintă, totodată, „un bun de valoare pentru o comunitate în plină evoluţie”.

Celelalte proiecte finaliste la RIBA Stirling Prize 2016 au fost Blavatnik School of Government din Oxford, City of Glasgow College – Riverside Campus, Outhouse din Gloucestershire, Trafalgar Place din Londra şi Weston Library din Oxford. 

Share this article
Ți-a placut povestea? Ajută-ne și promoveaz-o pe social media
read
next
promoted
articles
loading...

Abonează-te la newsletter-ul LIFE.RO